google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΡΕΝΟΤΕΧΝΕΙΟ

Beraber σημαίνει «μαζί» στα Τούρκικα. Χρησιμοποιείται επίσης και σαν ορολογία για το ομαδικό ταξίμι, όπου ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Τον συμπληρώνει, τον εμπλουτίζει. Η Σοφία Ευκλείδου (τσέλο) , ο Ταξιάρχης Γεωργούλης (ούτι,yayli tanbur) και ο Παναγιώτης Μάλαμας (φωνή), θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με συνθέσεις Τουρκικής και Αραβικής μουσικής, κρητικά συρτά, καθώς και συνθέσεις από Αρμένιους, Αζέρους και Έλληνες συνθέτες από τον 11ο αιώνα μέχρι σήμερα. Δεν λείπουν επίσης και οι συνθέσεις των ίδιων.
Οι Beraber διακρίνονται τόσο για τη δεξιοτεχνία όσο και για την μουσικότητα που διαθέτουν, καθώς και για την ευρηματικότητα σε νέες ενορχηστρώσεις παλαιού υλικού.Ο αυτοσχεδιασμός παίζει πρωταρχικό ρόλο στον ήχο του σχήματος, καθώς οι μουσικοί εναποθέτουν τη δημιουργικότητά τους μέσα στις συνθέσεις που ερμηνεύουν. Αυτό το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με εμβόλιμα τραγούδια του ρεμπέτικου του μεσοπολέμου, ένα είδος που δημιουργήθηκε από την πρόσμειξη της ελληνικής αστικής μουσικής, με τις αντίστοιχες παραδόσεις της Σμύρνης και της Κωνσταντινούπολης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη