google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μαλλιά κουβάρια σε επιτροπή για τα απορριμματοφόρα στην Τριφυλία

Μαλλιά κουβάρια σε επιτροπή για τα απορριμματοφόρα στην Τριφυλία

Αντιπαράθεση για την ενοικίαση απορριμματοφόρων στο Δήμο Τριφυλίας υπήρξε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ο δήμος να προχωρήσει σε πρόχειρο διαγωνισμό για τη μίσθωση 2 απορριμματοφόρων και ενός εφεδρικού για 6 μήνες, με προϋπολογισμό 49.000 ευρώ. Ο διαγωνισμός θα γίνει στις 3 Ιουνίου, καθώς η σημερινή μίσθωση του δήμου επίσης για δύο απορριμματοφόρα λήγει στις 10 Ιουνίου. Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής Ευστάθιος Ανδρινόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του στην πολιτική αυτή, τονίζοντας ότι η δική του πρόταση είναι ο δήμος να αγοράσει δικά του απορριμματοφόρα. Μάλιστα σημείωσε ότι με τα χρήματα που έχουν δοθεί ως τώρα κάποια θα είχε αγοράσει, υπογραμμίζοντας πως η ενοικίαση δεν είναι η καλύτερη λύση. "Σαφώς δεν συμφέρει η μίσθωση" τόνισε και η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Πανουσιοπούλου, "όμως η προμήθεια απορριμματοφόρου είναι χρονοβόρα και απαιτεί περίπου 5 μήνες.
Υποχρεωτικά για να γίνει η αποκομιδή ο δήμος πρέπει να προβεί σε μίσθωση". Ο κ. Ανδρινόπουλος επανήλθε λέγοντας πως είναι τόσους μήνες στη διοίκηση του δήμου και αναρωτήθηκε αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία και σε ποια φάση αυτού του πεντάμηνου βρίσκονται, με την κ. Πανουσιοπούλου να απαντά ότι από την Υπηρεσία καθαριότητας και πρασίνου που διαχειρίζεται το θέμα γίνεται έρευνα αγοράς. Στην ίδια συνεδρίαση έγινε ο καθορισμός των όρων του πρόχειρου διαγωνισμού δημοτικής οδοποιίας Γαργαλιάνων, προϋπολογισμού 18.592 ευρώ που θα γίνει στις 2 Ιουνίου και αφορά την ασφαλτόστρωση και κατασκευή εγκάρσιου φρεατίου στην οδό Αναπαύσεως. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πρακτικό του πρόχειρου διαγωνισμού του έργου ανακατασκευής νέου γηπέδου Φιλιατρών, προϋπολογισμού 38.927 ευρώ, καθώς αν και κατατέθηκαν 5 προσφορές η οικονομικότερη ήταν με έκπτωση μόλις 3%. Ο κ. Ανδρινόπουλος ζήτησε να επαναληφθεί ο διαγωνισμός θεωρώντας την προσφορά πολύ μικρή και τόνισε ότι η ΟΕ είναι ένα πολιτικό όργανο που μπορεί να κρίνει τι συμφέρει. Από την πλευρά της πλειοψηφίας όμως υπήρχε διαφορετική άποψη και η πρόεδρος είπε πως πρέπει να δουν αν θέλουν το έργο έτσι και πρότεινε την έγκριση του πρακτικού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη