google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΟΚ

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΟΚ

Τρίτος και τέταρτος όμιλος έχουν «τελειώσει». Τι συμβαίνει όμως στους άλλους δύο; Ποιοι είναι οι «σίγουροι» και τι περιμένουμε. Η mikriliga.com σας υπενθυμίζει και απαντά!Ας τα πάρουμε ένα-ένα και να αναλύσουμε σε κάθε όμιλο τι έχουμε ή τι περιμένουμε… Και να ξεκινήσουμε απ” τα εύκολα, για να φτάσουμε σε αυτά που χρειάζονται… γρίφους για να λυθούν.
4ος όμιλος
Εδώ η αυλαία -εν αντιθέσει με τους άλλους τρεις ομίλους- έπεσε την Κυριακή. Τον πρωταθλητή τον ξέραμε, τους δύο απ” τους τέσσερις που θα έπεφταν επίσης και απλώς χθες συμπληρώθηκε το καρέ, με τη δράση να ολοκληρώνεται.
Πρωταθλητής: Κισσαμικός
Έμειναν στην κατηγορία: Κηφισιά, Ιωνικός, Ατρόμητος Πειραιά, Αστέρας Βάρης, Γλυφάδα, Εθνικός Πειραιά, Τριγλία Ραφήνας, ΠΑΟ Κρουσσώνα, Ηλυσιακός.
Υποβιβάστηκαν στο τοπικό: Ηρόδοτος, Γιούχτας, Νέα Ιωνία, Αναγέννηση Ιεράπετρας

3ος όμιλος
Και εδώ τα πάντα έχουν τελειώσει, αν και βέβαια απομένουν δύο αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία, καθώς έχει κριθεί τόσο αυτός που ανεβαίνει, όσο και οι πέντε που υποβιβάζονται.
Πρωταθλητής: Πανελευσινιακός
Έμειναν στην κατηγορία: Παναργειακός, Αιολικός, Δόξα Μανωλάδας, Ζακυνθιακός, Λουτράκι, Παναρκαδικός, Καλαμάτα, Βύζας Μεγάρων, ΠΑΟ Βάρδας
Υποβιβάστηκαν στο τοπικό: Κύμη, Μανδραϊκός, Αστέρας Μαγούλας, Αχαϊκή, Ερμής Κιβερίου

2ος όμιλος
Υπόθεση άνοδος
Εδώ ξεκινούν τα… ζόρια τόσο για προβιβασμό, όσο και υποβιβασμό. Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο. Αυτή τη στιγμή η ΑΕ Καραϊσκάκης έχει 67 βαθμούς έναντι 65 των Τρικάλων. Η πρώτη την επόμενη Κυριακή υποδέχεται τον αδιάφορο βαθμολογικά Ρήγα Φεραίο και οι Θεσσαλοί την Κοζάνη. Το… θέμα είναι πως η άνοδος -λογικά- θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική εκεί όπου «συγκρούονται» μεταξύ τους στο απόλυτο ντέρμπι. Αν δεν υπάρξουν τυχόν απρόοπτα, η Καραϊσκάκης θα βολεύεται και με ισοπαλία, ενώ τα Τρίκαλα θα θέλουν διπλό στην Άρτα για να «κλέψουν» το εισιτήριο. Υπενθυμίζεται πως -για πιθανές ισοβαθμίες- το πρώτο μεταξύ τους ματς είχε έρθει ισόπαλο, δίχως γκολ.
Υπόθεση υποβιβασμός
Έχουν ήδη πέσει στο τοπικό Λευκάδια, Πυρσός Γρεβενών, Μακροχώρι, Βατανιακός και ψάχνουμε τον πέμπτο της παρέας! Αυτός θα προκύψει μεταξύ Οικονόμου Τσαριτσάνης (43 βαθμούς), Εθνικού Φιλιππιάδας (42 βαθμούς), Δωτιέα Αγιάς (41 βαθμούς) και Αναγέννηση Άρτας (38 βαθμούς). Οι δύο τελευταίοι παίζουν μεταξύ τους την επόμενη αγωνιστική, στην Αγιά.
Τα σενάρια: Η Άρτα θέλει διπλό για να μείνει ζωντανή και να μπορεί να βάλει από κάτω τον Δωτιέα. Αν συμβεί αυτό, οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 41, η Άρτα θα πάει 44 με το άνευ αγώνα παιχνίδι της στο τέλος και ουσιαστικά θα θέλει μη νίκη του Δωτιέα μέσα στο Μαρτίνο για να σωθεί και να τον ρίξει.
Αν χάσει η Αναγέννηση Άρτα στην Αγιά, τότε είναι απλά τα πράγματα, ΠΕΦΤΕΙ και μαθηματικά.
Αν έρθει ισόπαλο το μεγάλο παιχνίδι, τότε ο Δωτιέας σώζεται οριστικά (καθώς θα διατηρήσει το +3 από την Άρτα κι ακόμα αν χάσει την τελευταία αγωνιστική, θα την έχει σε ισοβαθμία, μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο) και η Άρτα θα φτάσει ουσιαστικά τους 42 βαθμούς (με το τρίποντο στα χαρτιά στο τέλος).
Σε αυτό, λοιπόν, το σενάριο θα χρειάζεται δύο ήττες του Εθνικού Φιλιππιάδας (42 βαθμούς τώρα) για να τον βάλει από κάτω… Ο Εθνικός, όμως παίζει με τον υποβιβασμένο Βατανιακό (εκτός) και τον Πύρασο (εντός) κυνηγώντας ουσιαστικά σε αυτά τα δύο ματς μόλις έναν πόντο για να ξεμπλέξει μια και καλά… Ο Οικονόμος απ” την άλλη, μπλέκει σε πολύ ακραίες καταστάσεις, δηλαδή αν χάσει τα δύο παιχνίδια του (με Οπούντιο και Αχιλλέα), αν ο Εθνικός Φιλιππιάδας πάρει έστω μια νίκη, αν η Αναγέννηση Άρτας κάνει το 2×2 και αν ο Δωτιέας νικήσει το Μαρτίνο (έχοντας ήδη χάσει απ” την Άρτα)…

1ος όμιλος
Υπόθεση άνοδος
Πανσερραϊκός 68 βαθμούς, Άρης 67, Καβάλα 64. Τα λιοντάρια είναι το απόλυτο αφεντικό. Κερδίζουν μέσα στο Αγιονέρι, κερδίζουν τη Δόξα Δράμα στις Σέρρες και ανεβαίνουν στη Football League, δίχως να τους νοιάζει τίποτα άλλο. Ορίζουν την τύχη τους εν ολίγοις. Η ομάδα του Βασιλακάκη σε τυχόν ισοβαθμία υστερεί του Άρη, υπερτερεί της Καβάλας.
Οι κίτρινοι από την άλλη, ελπίζουν σε μια γκέλα του Πανσερραϊκού, ακόμα και ισοπαλία σε μια απ” τις δύο εναπομείνασες στροφές, ούτως ώστε αν νικήσουν την Καβάλα και τον υποβιβασμένο Ορφέα στην Ελευθερούπολη, να κλέψουν στο… νήμα την κορυφή και την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία.
Τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα για την Καβάλα. Θέλει διπλό μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης(!), μετά θα πάρει το τρίποντο στα χαρτιά λόγω Καστοριάς, αλλά ακόμα κι αν ρίξει στο καναβάτσο τον Άρη, θα θέλει και «δώρο» απ” τον Πανσερραϊκό για να είναι αυτή που θα προβιβαστεί. Σημειώνεται πως οι αργοναύτες, αν νικήσουν τον Άρη, θα τον έχουν σε ισοβαθμία (μετά το 0-0 του πρώτου γύρου).
Υπόθεση υποβιβασμός
Τους τέσσερις τους γνωρίζουμε ήδη. Καστοριά, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Ορφέας Ελευθερούπολης και Απόλλων Αρναίας έχουν κουνήσει… μαντήλι.  Ποιος θα ΄ναι ο πέμπος; Ένας εκ των Βυζαντίου Κοκκινοχώματος ή Άρης Ακροποτάμου με τις περισσότερες πιθανότητες να δίνουν φαβορί τον δεύτερο για υποβιβασμό.
Το Βυζάντιο έχει 34 βαθμούς και 30 ο Άρης. Ουσιαστικά με μια νίκη ο πρώτος τελειώνει την υπόθεση και είναι αλήθεια πως το ένα απ’ τα δύο του παιχνίδια είναι κόντρα στα… νεαρά Γιαννιτσά που έχουν πέσει (το άλλο με τη Δόξα Δράμας), οπότε ορίζει την τύχη του… Στην ομάδα του Ακροποτάμου (που παίζει με Γιαννιτσά και Απόλλωνα Αρναίας) δεν φτάνει καν η ισοβαθμία καθώς υστερεί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη