google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Τουριστικος Οργανισμος Πελοποννησου και ανακοινώσεις περι τουριστικής περιθωριοποίησης

Τουριστικος Οργανισμος Πελοποννησου και ανακοινώσεις περι τουριστικής περιθωριοποίησης

Εντύπωση προξενεί ενεργεια του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννησου, ενος φορέα που ενω δεν εκπροσωπεί το σύνολο των επιχειρήσεων της Πελοποννησου διοτι π.χ η Μεσσηνια υποεκπροσωπείται καθώς και μεγάλες  επιχειρήσεις  της τουριστικής βιομηχανίας του Μορια, να μιλά εξ ονόματος και οσων δεν εκπροσωπεί .
Προέβη σε ανακοινωση, μιλώντας για .... την περιθωριοποιημενη τουριστικά Πελοποννησο, ενω ολοι γνωρίζουν οτι κατι τέτοιο δεν ισχύει, αντίθετα απο την πραγματικότητα που διαγράφεται πολύ θετικη για το Μορια, θέλοντας ως φαινεται για δικους τους λόγους, να  ακυρώσουν  τη σημαντική δουλειά της Περιφερειας Πελοποννησου, στον τουριστικό τομέα.
Αντιληπτον να υπαρχει αγωνια και σκεπτικισμός. για τις πολιτικες εξελιξεις που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικα τον ευαίσθητο κλάδο του τουρισμού , για την αβεβαιότητα στη φορολογία σε τρόφιμα και υπηρεσίες καθώς και στο εντεινόμενο κύμα προσφύγων και καθε λογής λαθρομεταναστων.
Η Πελοποννησος ομως,  εγινε με κόπο και συντονισμένες  προσπαθειες ο νεος ιδιαιτερος προορισμός της μόδας που ανεβαίνει δυναμικά , σταθερά και στοχευμένα και κερδίζει νέες αγορές .
Η πολιτική διαχειριση στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού πρεπει καποιοι να κατανοήσουν πως για την αυτοδιοίκηση  δεν εμπεριέχει στοιχεία οποιασδήποτε λογικής αποκλεισμων και λογικων αντιθέσεων. Επιδιωκομενος σκοπός επιβαλλεται να ειναι μονο η αναζήτηση της υγιούς ανταγωνιστικότητας, που ειναι αναγκαίο να υπαρχει στους επαγγελματίες του τουρισμού.
Η αυτοδιοίκηση στηρίζει με σθένος την επιχειρηματικότητα, δινει ευκαιρίες, ανοιγει διάπλατα τις πόρτες σε νέες αγορές αλλα απο εκει και μετα, το ζητημα περνα στα χερια των επαγγελματιών .
Με ποιότητα, καλές τιμές, καινοτομία, φιλικη προσέγγιση και ενισχυμένη την συνειδηση επαγγελματιών και κατοίκων, κερδίζεται το στοίχημα στην καθε περιοχη.
Αντι να βλέπουν λοιπόν καποιοι σκελετούς και φαντάσματα καλό θα ειναι να προχωρήσουν σε ενδοσκόπηση και προσπαθεια βελτίωσης ειτε των παρεχόμενων υπηρεσιών,  ειτε των ιδιωτικών υποδομών, επενδύοντας στην αυξηση της επισκεψιμότητας μεσω της ανταγωνιστικότητας .
Η συμπόρευση τους με την αυτοδιοίκηση και η ενίσχυση του εργου της με την ανάδειξη λεπτών σημείων και καινοτόμων ιδεών στην εξωστρέφεια του τόπου μας, που ισως οι επαγγελματίες γνωρίζουν καλυτερα, στο σχεδιασμο και στην υλοποίηση, ειναι θεμιτό και ζητούμενο.
Η μεταβίβαση ομως, αρμοδιοτήτων της διοικησης  που  ως φαινεται  καποιοι επιζητούν, ειναι σαφές οτι δεν γινεται αποδεκτή απο κανεναν.
Αντι διαχωριστικων γραμμών, θεωρω οτι πρεπει καποιοι να επιλέξουν τη συμπόρευση και την ομαλότητα.
Αντωνια Μπουζα 
Περιφερειακη Σύμβουλος Πελοποννησου
Εντεταλμενη τουρισμού Ν.Μεσσηνιας 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη