google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Α.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ προς τον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Α.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ προς τον ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

  Κυπαρισσία 20-5-2015


  Ένα βασικό μυστήριο της θρησκείας μας, είναι αυτό της μετανοίας. Μετάνοια, κατά λέξη, σημαίνει: αλλάζω γνώμη, καταλαβαίνω το λάθος μου, δεν το ξανακάνω, και αυτομάτως συγχωρούμαι...


   Πριν 2 περίπου μήνες είχα δημοσιεύσει μια επιστολή : ‘δημόσια καταγγελία’,  για το γνωστό θέμα ,για τις μπάρες διοδίων που έχει βάλει η Μητρόπολη Τριφυλίας στο πεζοδρόμιο της, για να αποτρέπει την παράνομη στάθμευση άλλων οχημάτων πλην της μητροπόλεως...


 Όμως, στην πορεία του χρόνου αντιλήφθηκα πως δεν ευθύνεται σε τίποτα για το θέμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χριστιανουπόλεως, Τριφυλίας και Ολυμπίας, Κύριος Κύριος ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ. Δεν είναι οδηγός αυτοκινήτου, δεν γνωρίζει από Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και άλλους κοσμικούς Νόμους. Ήταν για χρόνια αγιορείτης μοναχός, είναι άκακος πιο πολύ και από αρνί. Πιστεύει πραγματικά το λειτούργημα που κάνει. Είναι άμεμπτος. Δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα να τον κατηγορήσουν για οικονομικά θέματα, πόσο μάλλον για άλλα θέματα. Είναι φιλότιμος, ακούραστος ποιμενάρχης, κάθε μέρα λειτουργάει και σε διαφορετικό Ναό, έχει βοηθήσει οικονομικά εκατοντάδες πολίτες που είχαν ανάγκη. Ακόμα και τον μισθό του τον δίδει στους πτωχούς, ζώντας ο ίδιος λιτά, ‘σπαρτιάτικα’.
  Για το μόνο που θα μπορούσε να τον κατηγορήσει κανείς, είναι πως είναι λίγο παραπάνω αυστηρός στα καθήκοντά του, αλλά κι αυτό χρειάζεται. Έπρεπε να μπει μια τάξη στην πολύπαθη Μητρόπολη Τριφυλίας. Και είμαστε τυχεροί που ήρθε εδώ ο κ. Χρυσόστομος.


  Και -τότε- ποιός ευθύνεται για τις παράνομες και επικίνδυνες μπάρες?
  Όλοι αυτοί που δεν λένε στον Μητροπολίτη την αλήθεια, όλοι αυτοί που έβαλαν τις μπάρες ( η τεχνική εταιρεία από τα Φιλιατρά), όλοι αυτοί που ήταν δουλειά τους να τις βγάλουν και δεν τις έβγαλαν.
 ---Ευθύνεται ο Δήμαρχος που δεν ενημέρωσε τον Μητροπολίτη πως είναι παράνομες και επικίνδυνες.
---Ευθύνεται ο Διοικητής Τροχαίας και Αστυνομίας που δεν τον ενημέρωσε, και που δεν διάταξαν να τις αφαιρέσουν.
---Ευθύνεται ο Διευθυντής της Πολεοδομίας που αφήνει να γίνεται η παράβαση αυτή, όπως και δεκάδες άλλες παρόμοιες παραβάσεις σε όλη την πόλη, απλώς αυτή είναι η χειρότερη.
---Ευθύνεται επίσης, ο κ. Εισαγγελέας και οι Δικαστές που αντί να δικάσουν την Μητρόπολη, δικάζουν τους νομοταγείς πολίτες, οι οποίοι  αντέδρασαν στην παρανομία, που αναγκάστηκαν να κάνουν ‘τη δουλειά του εισαγγελέα’, αφού αυτός δεν την κάνει.
  Ευθύνεται -ακόμα- η δικηγορική εταιρεία που ανέλαβε την υπόθεση να μας κάνει μήνυση και να ζητά 140.000 ευρώ και 7 χρόνια φυλακή!, λέγοντας ψέματα στον Δεσπότη πως τάχα έχει δίκιο στο θέμα. Ο σκοπός τους ήταν να του πάρουν τα χρήματα για την δίκη. Τα χρήματα αυτά προέρχονται απ τους πιστούς και προορίζονταν για τους φτωχούς. Η δικηγορική εταιρεία έσφαλε όσον αφορά την δικανική δεοντολογία, είπε ψέματα στον πελάτη της.. (συχνά οι δικηγόροι πέφτουν σε αυτό το αδίκημα, που –δυστυχώς- δεν είναι ποινικό αλλά ηθικό!)
  Ευθύνονται -τέλος- όλοι οι πολίτες αυτής της αμαρτωλής πόλεως που το μόνο που κάνουν όλη την ώρα είναι να κρίνουν τους άλλους αντί να κάνουν κάτι καλό οι ίδιοι. Μια πόλις ‘ρουφιάνων’, που το έχει εύκολο να κατηγοράει τον Άγιο Δεσπότη, ενώ αυτοί ευθύνονται περισσότερο.
  Όλοι ευθύνονται, εκτός από τον Δεσπότη και από τον υπογράφοντα.


 Δέσποτα, βάλε μυαλό στους άπιστους Κυπαρισσιώτες. Μάθε τους να μην κλέβουν τις εκκλησίες όπως έκαναν επί προηγούμενου Δεσπότη.
  Μάθε τους να είναι θεοσεβείς και σεβαστικοί προς τον συνάνθρωπο.
  Μάθε τους πολιτικούς να μην φανατίζονται με τα κόμματα, αλλά να ασχοληθούν με την προστασία όσων έχουν ανάγκη. Ας γίνουν χριστιανοί στην πράξη, έστω κι αν δεν εκκλησιάζονται συχνά.
   Κι όσο για το θέμα με τις μπάρες. Μην τις βγάλεις. Άστες εκεί ,για να μάθουν οι κυπαρισσιώτες να μην αράζουν σε δρόμους και πεζοδρόμια. Πρέπει να γίνουν πολλές  διαβάσεις πεζών. Ασε τις μπάρες εκεί που είναι για να βλέπουμε πόσο ψεύτικοι και δειλοί είναι οι άρχοντες της πόλεως, μηδενός εξαιρουμένου.
  Αν είχαμε τον Δεσπότη για Δήμαρχο, θα ήτανε πολύ καλύτερα.
  Σ αυτές τις δύσκολες εποχές, η θρησκεία είναι ο μόνος προστάτης μας και η ελπίδα μας.
 Και πάλι σας ζητούμε συγνώμη για το λάθος που κάνατε για τις μπάρες, διότι δεν γνωρίζατε το ότι είναι παράνομες. Όπως λέει και ο Σωκράτης: ουδείς εκών κακός. Κανείς δεν είναι με τη θέλησή του κακός, απλώς δεν ήξερε πως ήταν κακό...
  Εσείς δεν ξέρατε πως είναι παράνομες οι μπάρες. Ο Εισαγγελέας, ο Δήμαρχος, ο Αστυνόμος, ξέρουν και παραξέρουν, αλλά δεν κάνουν καλά την δουλειά τους , και υπάρχει κίνδυνος δυστυχήματος.
 Θα κάνουμε νόμιμη καταγγελία σε αυτούς, και στους προϊσταμένους τους, ώστε να εφαρμοστεί –επιτέλους- ο Νόμος.
   Η Κυπαρισσία, και γενικότερα η Τριφυλία, είναι τυχερή που έχει ως ποιμενάρχη τον ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ.  Αν έχουν οι πολίτες πρόβλημα με τις μπάρες, να απευθύνονται στις αρχές, όχι σ αυτόν.


Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία


ποτέ να μην φύγουν οι μπάρες, Κυπαρισσιώτες,
πάντα να φανερώνεται ο πονηριά σας...

 Υ.Γ. αν δεν φύγουν οι  παράνομες μπάρες σε 2-3 μέρες, ξεκινώ απεργία πείνας.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη