google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΔΕΝ ΕΡΧETAI ΚΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΔΕΝ ΕΡΧETAI ΚΑΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

ΣΟΒΑΡΟ θέμα ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ δημοκρατικής λειτουργίας προκύπτει στο Δήμο Τριφυλίας καθώς 31 πολίτες που ζητούσαν απαντήσεις για το καυτό θέμα των χαρατσιών στην Νοτιοδυτική παραλία της Κυπαρισσίας παρά τις υποσχέσεις δεν έρχεται προς συζήτηση στο προγραμματισμένο Δ.Σ. Τριφυλίας της Παρασκευής. Στη προηγούμενη συνεδρίαση μετά από ερώτηση παράταξης για το θέμα ο κ. Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι μόλις λάβει απάντηση από την ΔΕΥΑΚΥ θα έθετε το θέμα καθώς εκκρεμεί πολιτική απόφαση του θεσμικού οργάνου.  
Τώρα 31 κάτοικοι της Ν.Δ Παραλιακής ζώνης Κυπαρισσίας μετά από συλλογικό αίτημα πολυκατοικιών, ξενοδοχείων και πολιτών που κατατέθηκε με δικηγόρο και πήρε αριθμό Πρωτοκόλλου 118/6-3-15 έχουν εξαγριωθεί καθώς τους φιμώνουν προκειμένου να ακουστεί η φωνή τους ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ. προφασίστηκε τον κανονισμό μιλώντας για 34 κατοίκους που πρέπει να φέρουν αίτημα προς συζήτηση όταν ρωτήθηκε από τοπικό μέσο ενημέρωσης....Βέβαια την ίδια ώρα στο Δ.Σ. έχουν έρθει προς ψήφιση αιτήματα μεμονωμένων πολιτών για διαγραφή τελών ύδρευσης ελάχιστων λεπτών του ευρώ όπως ορίζεται ενώ για πιο καυτά θέματα απλά τα αγνοούν.
ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ-ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ;
Το θέμα τέθηκε από στο προηγούμενο Δ.Σ. από τον κ. Κουκούμη και όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Καλκαβούρας αναμένεται απάντηση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ ώστε το πολιτικό όργανο να αποφασίσει για το συλλογικό αίτημα. Οι κάτοικοι της περιοχής στην αίτησή τους αναφέρουν ότι η χρέωση ανά διαμέρισμα σε μια μόνο πολυκατοικία φτάνει συνολικά τα 8.856 ευρώ ενώ σε ξενοδοχεία ως 12 παροχές το ποσό που καλείται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακόμα και με μηδενική κατανάλωση νερού φτάνει ως τις 5.000 ευρώ. Οι κάτοικοι της περιοχής Π.Ε.3 θέτουν προς το Δ.Σ. Τριφυλίας σωρεία κρίσιμων ερωτήσεων καθώς το ποσό που χρεώνονται αυτοτελώς από την ΔΕΥΑΚΥ με αφορμή και την απόφαση της Δημοτικής επιχείρησης με αρ. 50/21-7-2014 που αφορά συμμετοχή στο έργο της νοτιοδυτικής παραλίας για τον Βιολογικό καθαρισμό την ώρα που πολίτες της Κυπαρισσίας δεν πλήρωσαν τέλη σύνδεσης με το βιολογικό αλλά το άδικο αυτό προνόμιο έχουν μόνο η συγκεκριμένη περιοχή με 130 παροχές...ενώ τους απαλλάσσουν από τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης που πληρώνουν 35 χρόνια τώρα....Aναζητώντας δημοσιεύματα της εποχής είδαμε ότι πριν γίνει το έργο είχαν προκύψει ερωτήματα το 2009 με την συζήτηση τότε να αποτελέσει αντικείμενο ξιφομαχιών στο τότε Δ.Σ. λόγω της μορφής εκτέλεσης αλλά και του τρόπου που διευθετήθηκαν ενστάσεις ιδιωτικών εταιριών για το επίμαχο ζήτημα....με το φάκελο του έργου να κάνει διαδρομές από υπηρεσία σε υπηρεσία και στην τότε Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη