google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΧΕΔΙΟ Γ για την οικονομικη κριση

ΣΧΕΔΙΟ Γ για την οικονομικη κριση

Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος
Μέχρι στιγμής ακολουθείται το σχεδιο Α. Δηλαδή να μείνει η Ελλάδα εντος ευρώ και να προσπαθήσει να έχει οικονομική αναπτυξη ώστε να  μπορεσει να ξεπληρώσει το χρέος της. Το σχεδιο Β (plan B) είναι ενα δεύτερο, εναλλακτικό σχεδιο να παει στην υποτιμημένη δραχμή και να ξεπληρώσει έτσι το χρέος της, αυτό που όλο αυξάνει και ποτε δεν εκπληρώνεται...
    Υπάρχει όμως και ενα τρίτο σχεδιο, το σχεδιο Γάμμα. (με 2 μ). Είναι ένας απολύτως νόμιμος τροπος που λύνει σιγά-σιγά όλα τα οικονομικά προβλήματα, των πολιτών, των κρατών και των τραπεζών.
  Και ποιο είναι αυτό?
  Είναι  πολύ απλό. Βγάζουμε σιγά-σιγά τα περισσότερα χρήματά μας απο τις τράπεζες και τα έχουμε σε ενα ασφαλές σημείο. Η τα μετατρέπουμε σε αντικειμενα: γη, ακίνητο, τροχόσπιτο, τρόφιμα, άλλα εφόδια κλπ., ώστε να είμαστε πλήρως αυτόνομοι απο το χρήμα. Να μην το χρειαζόμαστε πλεον, όσο αυτό είναι δυνατό.
   Τα βγάζουμε όμως απο τις τράπεζες. Αυτή τη στιγμη όλη η γη υποφέρει απο τις τράπεζες, σε αυτές χρωστάνε όλοι οι πολίτες και όλα τα κρατη. Οι μικρές τράπεζες χρωστάνε στις μεγάλες, δηλαδή μαζεύουν το χρήμα και το δίνουν σ αυτές. Υπαρχουν μερικοί πλούσιοι που έχουν και ελέγχουν αυτές τις μεγάλες τράπεζες, δηλαδή μια χούφτα άνθρωποι έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους, και αυτό γίνεται μέσω των τραπεζών.
  ----Εδώ ας κάνουμε μια παρένθεση: στην ελληνική γλώσσα η λεξη τράπεζα είναι ίδια με τη λεξη τραπέζι, οι πρωτοι 'τραπεζίτες', οι αργυραμοιβοι είχαν απλως ενα τραπεζάκι και έκαναν τις συναλλαγές τους. Η λεξη τραπέζι, βγαίνει απο το 'τετραπέζι'  , δηλ. τα 4 πόδια που έχει ενα τραπέζι...
   Ο λογος που υπαρχουν οι τράπεζες είναι για να σιγουρεψουν τα λεφτά τους οι πλούσιοι, για να μην τους τα πάρουν οι κλέφτες. Αν δεν υπηρχαν κλέφτες, δεν θα υπηρχαν τράπεζες. Οι φτωχοί δεν έχουν αναγκη τις τράπεζες, δεν τους περισσεύουν χρήματα. Παλαιοτέρα οι τράπεζες έδιναν και τόκο ως δόλωμα για να βάλεις τα χρήματα σου εκεί, σήμερα αυτό καταργήθηκε, και μάλιστα σου παίρνουν και χρήματα για τη φύλαξη.
   Στα χωρια δεν υπαρχουν τράπεζες, στις αρχαίες ελληνικές πολεις δεν υπηρχαν επίσης, εκτός απο ενα κεντρικό ταμείο της πολης.  Δεν είναι δηλαδή απαραίτητες οι τράπεζες για μια κοινωνία, ενω είναι απαραίτητο και πολύ χρησιμο το χρήμα.
  Ας συνεχίσουμε το θέμα μας....
   Βγάζοντας το χρήμα απ τις τράπεζες, και τις ελληνικές και τις τράπεζες του εξωτερικού -όσοι το έχουν εκεί-, φτάνουμε σε ενα σημείο να έχουν χρήματα οι πολίτες, ενω δεν έχουν χρήματα οι τράπεζες. Ο καθένας ωφείλει να βοηθά οικονομικά αλλους πιο αδύναμους, είναι το ανθρώπινο και 'χριστιανικό' μας καθήκον.  Έτσι ώστε να μην υποφέρει κανεις, ώστε να μην υπαρχουν κλέφτες, και περνάμε όλοι ωραία και με παρα πολλά λεφτά. Πλούσιοι πολίτες με φτωχές τράπεζες! Αυτή είναι η ιδανική κοινωνία. Είναι κάτι ρεαλιστικό.
    Και πως θα αντιδράσουν τοτε οι τράπεζες και τα Κρατη τώρα που έχει ξεκινήσει και γίνεται το 'σχεδιο Γάμμα'? Δεν μπορούν να κανουν τίποτα διότι είναι δικαίωμα του καθενός να βγάλει τα χρήματα του και να τα κρύψει κάπου, στο σπίτι του, στο χωράφι του. Η να μαζευτούν ανα οικογένειες - χωρια - πολεις και να έχουν το δικο τους χρηματοκιβώτιο.
    Καθώς θα γίνεται αυτό, θα αναγκάζεται η κεντρικη Τράπεζα να τυπώνει νεο χρήμα, -ηδη το κανει- το οποίο και αυτό θα το βγάζουμε.
   Τι θα γίνει , όμως, με το χρέος της Ελλάδας? Η Ευρώπη θα βγάλει νομο να κατασχέσουν τις καταθέσεις των Ελλήνων που έχουν -ακόμα- τα λεφτά τους στην Ελβετία και αλλου, αυτά τα 'κλεμμένα' λεφτά. Έτσι θα τιμωρηθούν όλοι αυτοι οι κλέφτες πλούσιοι που έφτασαν την Ελλάδα σε αυτό το σημείο και υποφέρουμε όλοι.
   Το παράδειγμα αυτό της Ελλάδας, καθώς τα εφαρμόζεται το 'σχεδιο Γάμμα', που θα έχουμε όλοι λεφτά εκτός τραπεζών και οι πλούσιοι θα χάσουν τα λεφτά τους -όσοι δεν τα έβγαλαν-,το καλό αυτό παράδειγμα θα το ακολουθήσουν και αλλες χώρες, ευρωπαϊκές -μεσογειακές κλπ. κλπ.
    Αυτή είναι η σωτηρία της Ελλάδας σήμερα, αλλά κι όλου του πλανήτη.  Το χρέος της Ελλάδας ας το πάρουν απο τις καταθέσεις όσων πήγαν λεφτά στην Ελβετία και αλλου. Η Ελλάδα δεν θα χρωστά πλεον ουτε σεντ.
   Βγάλτε γρήγορα τα λεφτά σας απο τις τράπεζες. Όχι απότομα, αλλά σταδιακά, αφηστε να πάρουν κι άλλοι συνάνθρωποι μας. Ας μοιράσουμε το περισευουμενο χρήμα σε έχοντες αναγκη, ας μην είναι πια κανεις πεινασμένος και άστεγος, έστω και μονο για να μην έχουμε το φόβο να μη μας κλέψει.
  Αυτό είναι το ηθικό χρέος της Ελλάδας σήμερα για τη γη ολόκληρη. Να ξεκινήσει απο εδώ αυτή η ειρηνική επανασταση.  Και θα γίνει έτσι ακριβως όπως την περιγράψαμε γιατί είναι το συμφέρον ολων. Όποιος δεν τα βγάλει , ίσως τα χασει. Αλλωστε ηδη έχει αρχίσει και γίνεται αυτή η γενική ανάληψη των χρημάτων. Είναι απολύτως νόμιμη. Οποίος έχει χρήμα και δεν μπορεί να το κρύψει, δεν  μπορει να το ασφαλίσει, προφανώς δεν αξίζει να το έχει, δεν του φταίει κανεις...
   Ζήτω το χρήμα, κάτω οι τράπεζες !.
  'Έπεσε, έπεσε η Βαβυλώνα', όπως λέει και η αποκαλυψη...
υ.γ. το παρόν 'σχεδιο Γάμμα' δεν είναι εφεύρεση κανενός, είναι μια πολύ παλιά ιδέα που πρεπει καποτε να γίνει. Ηδη αρχισε και γίνεται. Μπορείς να μεταδώσεις και σε αλλους το μήνυμα

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη