google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

Συγκεκριμένα οι συμμετοχές των χωρών μελών διαμορφώθηκαν ως εξής:
Η Ελλάδα με 4 συμμετοχές, το Ισραήλ με 1 συμμετοχή, η Ιταλία με 1 συμμετοχή, το Μαρόκο με 2 συμμετοχές, η Πορτογαλία με 34 συμμετοχές, η Ισπανία με 64 συμμετοχές και η Τυνησία με 5 συμμετοχές. Οι συμμετέχοντας έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό είτε ως μεμονωμένοι παραγωγοί, είτε ως συνεταιρισμοί παραγωγών είτε σαν τυποποιητές των χωρών από τις οποίες προέρχονται.
Σύμφωνα με τους κανονισμούς του διαγωνισμού οι οποίοι δημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο 2014, οι συμμετοχές για την πρώτη διοργάνωση του θεσμού κατηγοριοποιήθηκαν στις ακόλουθες κατηγορίες, βάσει της μέσης έντασης του φρουτώδους αρώματός τους:
Πράσινο φρουτώδες
Έντονο m > 6
Μέσης έντασης 3 < m < 6
Ήπιας έντασης < 3
Ώριμο φρουτώδες
‘Όλα τα ελαιόλαδα κατατάχθηκαν σε αυτό τον διαγωνισμό, σύμφωνα με τις βαθμολογίες της διεθνούς κριτικής επιτροπής των κριτών η οποία επέλεξε τα έξι ελαιόλαδα-νικητές του διαγωνισμού με τις υψηλότερες βαθμολογίες ανά κατηγορία.
Στη συνέχεια η διεθνής κριτική επιτροπή επέλεξε τον νικητή κάθε κατηγορίας, σύμφωνα με το ποιος ήρθε πρώτος στην 100-βάθμια κατάταξη που αξιολόγησε τις συμμετοχές ως προς τη γεύση, την όσφρηση και τις οπισθορινικές αισθήσεις όπως επίσης και ως προς την αρμονία, την πολυπλοκότητα και την γευστική επιμονή τους. Επιπλέον, οι κριτές απένειμαν  δεύτερο και τρίτο βραβείο σε κάθε κατηγορία του διαγωνισμού.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη