google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΡΘΡΟ; και η Γερμανία ολόκληρη, και η Ελλάδα χορτάτη!!!

ΑΡΘΡΟ; και η Γερμανία ολόκληρη, και η Ελλάδα χορτάτη!!!

Πρόκειται για παραλλαγή της γνωστής φράσης: και η πίττα ολόκληρη, και ο σκύλος χορτάτος , που θέλει να δειξει κάτι που είναι αδύνατο να γίνει, κάτι υπερβολικά συμβιβαστικό.  Στην περιπτωση του χρέους της Ελλάδας προς την Γερμανία, και των γερμανικών επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, δεν είναι και τόσο ουτοπικό να συμψηφιστούν αυτά τα δυο.

   Είναι το θέμα των ημερών, ο κρυφός 'άσσος' της Γερμανίας και της Ευρώπης έναντι της Ελλάδας, ώστε να μην γίνει στάση πληρωμών, να μην φύγουμε απ το ευρώ, να μην κινδυνεύσει ολόκληρη η ευρωζώνη. Δηλαδή η Γερμανία θα παραδεχθεί πως χρωστά μερικά δισ ευρώ προς την Ελλάδα, θα μας τα 'δώσει', δηλαδή θα πάρει η Ελλάδα μια ανάσα μερικών μηνών, ώστε να μπορεσει να τα ξαναδώσει και με το παραπανω στη Γερμανία.  Το ποσόν θα είναι κάπως μικρο, ας πούμε 22 δισεκατομμύρια, και το θέμα θα κλείσει για πάντα . Ίσως μα δώσουν και τις μισές κλεμμένες αρχαιότητες. Οι γερμανοί απο άγριοι λύκοι, θα γίνουν φιλικοί σκύλοι, θα λέμε: Ελλάς- Γερμανία= συμμαχία.
   Υπαρχουν και Γερμανοί φιλέλληνες. Όχι μόνον Αγγλοι και Γάλλοι. Ο μεγαλυτερος απ αυτους, ηταν ο μέγας Νίτσε, ο μεγαλυτερος φιλόσοφος του κόσμου, που έχει ξεπεράσει ακόμα και τους αρχαίους Ελληνες Φιλοσόφους. Γνώριζε τα αρχαία ελληνικά καλυτερα απο Ελληνες Καθηγητές Πανεπιστημιου, σε κάθε σελιδα των βιβλίων του επαινεί το ελληνικό πνεύμα.
   Ο Σύριζα θα παινεύεται πως κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσαν πολλές προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο Γλέζος θα λαβει μια ανείπωτη χαρά και δικαίωση στα γεράματά του. Και οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να αγοράζουν την ελληνική γη σε ακόμα πιο γρήγορο ρυθμο...
  Είναι κι αυτή μια κάποια λύση...
  Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία 19-3-2015

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη