google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 37.000 ευρώ για το «πράσινο» και τι χρειάζεται τότε ο Δήμος Τριφυλίας γεωπόνους;

37.000 ευρώ για το «πράσινο» και τι χρειάζεται τότε ο Δήμος Τριφυλίας γεωπόνους;

ΝΕΕΣ κόντρες προκάλεσε η συζήτηση στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας για αναθέσεις σε ιδιώτες. Πιο συγκεκριμένα η επιτροπή εκλήθη να κατανείμει ποσό 36.290,90 ευρώ που αφορά την συντήρηση πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας, μετά την ψήφιση από το Δ.Σ. του κανονισμού καθαριότητας και πρασίνου σε όλο το Δήμο.
Ωστόσο μέλη της επιτροπής αντέδρασαν καθώς το ποσό κατοχυρώνεται σε ιδιώτη έπειτα από πρόχειρο διαγωνισμό, ενώ οι τριβές στην συζήτηση του 6ου θέματος ήταν σημαντικές κατά την συζήτηση του έργου «Συντήρηση Πρασίνου Δήμου Τριφυλίας» καθώς ο Δήμος διαθέτει γεωπόνους.. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, ο επικεφαλής της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής και Γιάννης Κατσούλας, εξέφρασαν την καθολική τους αντίδραση ενώ κατά την συζήτηση αποκαλύφθηκε ότι διατέθηκαν ποσά που σπαταλήθηκαν όπως η πλακοστρωμένη πλατεία που αφορά ιδιώτη στο Καλό Νερό.!
Η πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, υποστήριξε ότι η συνολική δαπάνη για κάθε έργο καταγράφεταιως εξής: 19.300 ευρώ για το γήπεδο των Φιλιατρών, 2.200 για προμήθεια αρδευτικών, 5.100 για προμήθεια φίκων και τα υπόλοιπα για τα κηπάρια στις Δημοτικές Ενότητες Αετού, Αυλώνος, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων. Ο κ. Ανδρινόπουλος ζήτησε από την κα Πανουσιοπούλου να αναφέρει αναλυτικά και συγκεκριμένα ανά Δημοτική Ενότητα την κατανομή, η οποία, όπως είπε η κα Πανουσιοπούλου, για τη Δ.Ε. Αετού είναι 1.600 ευρώ, για τη Δ.Ε. Αυλώνος 4.920 ευρώ, ενώ το 2013 ήταν 13.150 ευρώ. . Για τη Δ.Ε. Κυπαρισσίας, η δαπάνη είναι 4.920 ευρώ, ενώ στην προηγούμενη χρήση 7.778 ευρώ και αφορά στο τρίγωνο στην είσοδο της πόλης, το πάρκο Ιωαννίδη και την κεντρική πλατεία. Για τα Φιλιατρά είναι 4.920 ευρώ ενώ η προηγούμενη 13.150 ευρώ και αφορά στο τρίγωνο στον Πύργο του Άιφελ και το Μνημείο Πεσόντων. Για τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων είναι 370 ευρώ (με ΦΠΑ) και αφορά στην πλατεία Βιβλιοθήκης (το πάρκο των Γαργαλιάνων) και την κεντρική παιδική χαρά.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...
Καταπέλτης για την διαχείριση κονδυλίων ήταν στην συνεδρίαση ο κ. Ανδρινόπουλος από την μείζονα αντιπολίτευση καθώς όπως δήλωσε η πλακόστρωτη πλατεία, στο Καλό Νερό κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ, την ώρα που ο Δήμος στρουθοκαμηλίζει για την συντήρηση πρασίνου με τους γεωπόνους που διαθέτει λέγοντας ότι πρέπει να ψηφίζουμε μόνο την  προμήθεια υλικών και εφοδίων. Ενστάσεις υπέβαλαν μέλη της επιτροπής ενώ ο κ. Κουκούμης ζήτησε περισσότερα στοιχεία και τελικά πρότεινε αναβολή του θέματος. Πάντως από την συμπολίτευση ο Θεόδωρος Τσαλαμανδρής και ο Γιάννης Κατσούλας ξεκαθάρισαν ότι τέτοιες πιστώσεις δεν πρόκειται να ψηφίσουν στο μέλλον...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη