google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Κρίσιμες μάχες σε κορυφή και ουρά – Όλα τα νέα των ομάδων

Κρίσιμες μάχες σε κορυφή και ουρά – Όλα τα νέα των ομάδων

Εμβόλιμη αγωνιστική (22η) σήμερα στην Α” τοπική Μεσσηνίας με τους πρωτοπόρους να αγωνίζονται ενώπιον του κοινού τους.
Η Κυπαρισσία που οδηγεί την κούρσα θα υποδεχτεί το φορμαρισμένο Απόλλωνα Καλαμάτας, ενώ ο δεύτερος Πάμισος θα αναμετρηθεί στη Μεσσήνη με το Διαβολίτσι. Την ομάδα θα κοουτσάρει ο Νίκος Γεωργακλής, μετά το διαζύγιο με το Σπύρο Τσίκινη, χωρίς ακόμα να έχει παρθεί απόφαση αν η λύση Γεωργακλή είναι οριστική ή προσωρινή.
Οπως και να “χει οι Νησιώτες θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την ήττα από τον Τέλλο  Αγρα πους τους έριξε για πρώτη φορά από την κορυφή της βαθμολογίας.
Η ομάδα των Γαργαλιάνων με νωπές τις μνήμες από τη μεγάλη νίκη θα μεταβεί στα Φιλιατρά για να αντιμετωπίσει την Εράνη που χρειάζεται βαθμούς ώστε να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Μεγάλη ανάγκη για τη νίκη έχει και ο Αστέρας Αρφαρών που προσμένει τον άνετο βαθμολογικά Μεσσηνιακό.
Στο Μελιγαλά ο τοπικός Εθνικός θα παίξει με τη Ανδρούσα σ” ένα ματς όπου η νίκη έχει διπλή αξία με δεδομένο ότι αμφότερες κυνηγούν την άνετη παραμονή στη κατηγορία.
Στο Ασοπρόχωμα η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί τον ουραγό Ακρίτα Κορώνης με την ισοπαλία να μη βολεύει καμία, αφού μόνο με νίκη θα διατηρήσουν τις λίγες είναι αλήθεια ελπίδες που έχουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Από εκεί και πέρα , ματς χωρίς σκοπιμότητες είναι αυτό που θα φιλοξενηθεί στο γήπεδο «Γ. Λουκαρεας» ανάμεσα στον Ολυμπιακό Καλαμάτας και το Δώριο. Το ίδιο ισχύει και για τη συνάντηση του Τσικλητήρα με τη Σπερχογεία στο γήπεδο της Πύλου.
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές
Κυπαρισσία – Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.
Αλεξέας, Τσίρμπας, Γιαννέτσος
Πάμισος – Διαβολίτσι
Γήπεδο Μεσσήνης, 3.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Καλογερόπουλος, Κυριακόπουλος
Αστέρας Αρφαρών – Μεσσηνιακός
Γήπεδο Αρφαρών, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Καστανάς
Εράνη – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Φιλιατρών, 3.30 μ.μ.
Νίκας, Αντωνόπουλος, Ηλιόπουλος
Ασπρόχωμα – Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Ασπροχώματος, 3.30 μ.μ.
Γκούμας, Αθανασοπούλου, Γιαννακλής
Εθνικός Μελιγαλά – Ανδρούσα
Γήπεδο Μελιγαλά, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης. Σερεμέτης, Τσοπανάκης
Τσικλητήρας Πύλου – Σπερχογεία
Γήπεδο Πύλου, 3.30 μ.μ.
Καρβούνης, Ταβουλαρέας, Παναγιωτόπουλος
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Δώριο
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3.30 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Τσουλάκος, Μπασιλάρης
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 21 αγωνιστικές)
1. Κυπαρισσία    42-3    57
2. Πάμισος    54-11    55
3. Απόλλωνας Καλαμάτας    46-29    43
4. Τέλλος Αγρας    43-13    40
5. Μεσσηνιακός    22-20    29
-. Δώριο    38-40    29
7. Τσικλητήρας Πύλου    26-27    28
8. Σπερχογεία    28-28    26
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    21-31    26
10. Εθνικός Μελιγαλά    28-23    24
11. Διαβολίτσι    22-34    23
12. Εράνη    14-18    22
-. Ανδρούσα    15-28    22
14. Αστέρας Αρφαρών    22-47    18
15. Ασπρόχωμα    15-49    10
16. Ακρίτας Κορώνης    18-53     9
* Ο Απόλλωνας Καλαμάτας έχει έναν μηδενισμό (-1 βαθμό).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Με τον αέρα της… πρωτοπόρου
Αυτό που περίμενε εδώ και καιρό η Κυπαρισσία, έγινε πραγματικότητα τη Κυριακή. Η φιλόδοξη ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της Α” τοπικής και πλέον καλείται να δείξει ότι μπορεί να μείνει σε αυτή μέχρι το τέλος.
Ετσι με τον… αέρα της πρωτοπόρου θα φιλοξενήσει σήμερα τον Απόλλωνα Καλαμάτας, ο οποίος αγνοεί την ήττα μέσα στο 2015 και φιγουράρει στη 3η θέση.
Ο Αλέξης Μαντζούνης προσμένει από τον ΑΟΚ να κρατήσει για ένα ακόμα ματς το μηδέν στην άμυνα και να πάρει τη νίκη που θα διατηρήσει τουλάχιστον το +2 από τον Πάμισο.
Εκτός πλάνων είναι οι Γεωργιόπουλος, ενώ επιστρέφουν οι Παπαγεωργίου και Θεοδωρακόπουλος.
Ο Απόλλωνας προέρχεται από τη νίκη επί του Μεσσηνιακού, ενώ μετρά στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Είναι μάλιστα η τελευταία ομάδα που σκόραρε κόντρα στον ΑΟΚ και του έκοψε δύο βαθμούς. Οι καλαματιανοί ποντάρουν πολλά στον πρώτο σκόρερ Μπιτσάνη (21 γκολ), ενώ στα θετικά ότι δεν έχουν άγχος.
ΠΑΜΙΣΟΣ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Καλείται να αντιδράσει
Ο Πάμισος έφυγε την Κυριακή ηττημένος από τους Γαργαλιάνους και αυτό το 2-0 από τον Τέλλο Αγρα είχε ως συνέπεια να πέσει από την κορυφή της βαθμολογίας, αλλά και να λυθεί η συνεργασία με τον Σπύρο Τσίκινη.  Στο σημερινό ματς με το Διαβολίτσι στον πάγκο θα καθίσει ο συνεργάτης του Νίκος Γεωργακλής, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει σε αυτό το πόστο.
Η ομάδα της Μεσσήνης θα αγωνιστεί με μοναδικό σκοπό τη νίκη ώστε να μείνει, τουλάχιστον, στο -2 από τη Κυπαρισσία, αλλά και για να επανέλθει η ηρεμία στα αποδυτήρια.
Στον αντίποδα ο ΑΟΔ δεν έχει πίεση για το αποτέλεσμα, μιας και γνωρίζει ότι είναι το αουτσάιντερ. Θα προσπαθήσει έτσι, όπως και με τη Κυπαρισσία, να είναι ανταγωνιστικός και ότι βγει.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Μονόπλευρο το κίνητρο
Την ανοδική του πορεία θέλει να συνεχίσει σήμερα ο Αστέρας απέναντι στο Μεσσηνιακό. Η ομάδα των Αρφαρών έχει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και μια 1 ήττα στην τελευταία τετράδα των αγώνων και απέχει 4 βαθμούς από την 13η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή.
Για να έχει λοιπόν αντίκρισμα το διπλό με την Κορώνη, θα πρέπει να αξιοποιήσει την έδρα της.
Ο Μεσσηνιακός είναι στη 5η θέση και δεν έχει άγχος υποβιβασμού, αλλά αυτό τον κάνει πιο επικίνδυνο. Θα αγωνιστεί πάντως χωρίς τους τιμωρημένους Μπεγέτη και Κουκούτση.
ΕΡΑΝΗ – ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Θέλουν το τρίποντο
για διαφορετικούς λόγους
Στο γήπεδο των Φιλιατρών θα διεξαχθεί το τριφυλιακό ντέρμπι ανάμεσα στην Εράνη και τον Τέλλο Αγρα. Οι δύο ιστορικές ομάδες ακολουθούν φέτος εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία.
Η Εράνη είναι στη 12η θέση και ακόμα δεν έχει εξασφαλίσει την παράμονή της, ενώ ο Αγρας φιγουράρει στη 4η θέση κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού μετά το άσχημο ξεκίνημα.
Στο τελευταίο δε παιχνίδι νίκησε απόλυτα δίκαια τον Πάμισο και θέλει να δείξει ότι αυτή η νίκη δεν ήταν τυχαία. Ετσι θα στοχεύσει να φύγει με το διπλό από τα Φιλιατρά, χωρίς τον Τσέρτο που τραυματίστηκε τη Κυριακή.
Οι γηπεδούχοι έμειναν στο 0-0 τη περασμένη αγωνιστική με την Ανδρούσα και θα προσπαθήσουν για τη νίκη που θα τους κάνει να βλέπουν με λιγότερο άγχος τη συνέχεια.
ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΚΟΡΩΝΗ
Για το δικαίωμα στην ελπίδα
Ντέρμπι ουραγών στο γήπεδο του Ασπροχώματος με τη ομώνυμη ομάδα να φιλοξενεί τον Ακρίτα Κορώνης. Οι γηπεδούχοι έχουν 10 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι και πλέον οι θέσεις που οδηγούν στην παραμονή φαντάζουν πολύ μακρινές.
Επειδή υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν στο τέλος δύο ομάδες, θα τα δώσουν όλα για τη νίκη ώστε να αυξήσουν τις ελπίδες για να περάσουν στη βαθμολογία τον τρίτο από το τέλος Αστέρα Αρφαρών. Το Ασπρόχωμα έρχεται από την ήττα με 4-0 στη Σπερχογεία και η Κορώνη από το εντός έδρας 1-2 με τον Αστέρα.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Να διώξει το άγχος του υποβιβασμού
Δύο σερί νίκες με Δώριο και Ολυμπιακό μετρά ο Εθνικός και αν τριτώσει το… καλό σήμερα απέναντι στην Ανδρούσα θα διώξει ουσιαστικά το άγχος του υποβιβασμού. Η ομάδα του Μελιγαλά έχει 6 βαθμούς διαφορά από την ανεπιθύμητη 14η θέση και θέλει να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο. Η νίκη θα έχει μάλιστα διπλή αξία, διότι αντίπαλος είναι μια ομάδα με τον ίδιο στόχο.
Η Ανδρούσα έχει 2 βαθμούς λιγότερους από τον Εθνικό και είναι υποχρεωμένη σε κάθε ματς να διεκδικεί τους βαθμούς ώστε να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τους τραυματίες Θανόπουλο, Καστριτσέα, Κανελλόπουλο και ίσως και το Μουρούσια.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Με σύμμαχο την έλλειψη άγχους
Ο 7ος της βαθμολογίας Τσικλητήρας θα υποδεχτεί στην Πύλο την 8η Σπερχογεία. Οι δύο ομάδες δεν έχουν πρόβλημα παραμονής και θα αγωνιστούν χωρίς άγχος. Κάτι που προμηνύει ένα ματς με αρκετά γκολ και θέαμα. Την περασμένη αγωνιστική ο Τσικλητήρας αναδείχθηκε ισόπαλος στο Δώριο με το «αγγλικό» 3-3, ενώ οι «ταύροι» επέστρεψαν στις επιτυχίες επικρατώντας με 4-0 του Ασπροχώματος. Από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Παντσιώτης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΔΩΡΙΟ
Με φόντο την 5η θέση
Η επιστροφή στις νίκες είναι το ζητούμενο τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για το Δώριο που θα ανταμώσουν στις 3.30 το μεσημέρι στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας». Οι «ερυθρόλευκοι» μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παμίσου μετρούν δύο σερί ήττες από Εράνη και Εθνικό. Το Δώριο σε αυτό το διάστημα έχει μια ήττα από τον Εθνικό και μια ισοπαλία με τον Τσικλητήρα.
Οι φιλοξενούμενοι είναι στη 5η θέση (μαζί με το Μεσσηνιακό) με 29 βαθμούς και οι καλαματιανοί έχουν 26, οπότε πρόκειται για ένα ματς με φόντο την 5η θέση.
notosporto

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη