google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου το Λιγνιτωρυχείο Κυπαρισσίας !

Στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου το Λιγνιτωρυχείο Κυπαρισσίας !

Η 3η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, και θα πραγματοποιηθεί στις  16 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο«Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.       Συζήτηση, κατόπιν αιτήματος Περιφερειακών Συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας, των θεμάτων:
α. Εξελίξεις στην πορεία του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ»,
β. Έργα αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου και
γ. Διαχείριση απορριμμάτων στην «ενδιάμεση φάση» - οξυμένα προβλήματα με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις – Τρίπολη».
2.       Έγκριση 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2015.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος.
3.       Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αθικίων της ΔΕΥΑ Κορίνθου 2,5 χλμ του οικισμού Αθικίων στην ΔΚ Αθικίων ΔΕ Σαρωνικού Δ. Κορινθίων ΠΕ Κορινθίας (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Πελοπίδας Καλλίρης.
4.       Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων των Ευάγγελου Δ. Γαλάνη & Μιχαήλ Α. Γαλάνη σε δημόσια δασική έκταση 64.334m2 στη θέση «Μπογικαίικα» ΤΚ Δήμαινας ΔΕ Επιδαύρου Δ Επιδαύρου ΠΕ Αργολίδας (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.
5.       Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Εκμετάλλευση από τη Μαγδαληνή Καραπάτη λιγνιτοφόρου κοιτάσματος στο Λιγνιτωρυχείο Κυπαρισσίας και των συνοδών αυτής έργων, σε συνολική έκταση 268.500 m2 που βρίσκεται στη θέση «ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ – ΚΑΡΤΕΛΑΣ – ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΜΑΥΡΗ ΛΙΜΝΑ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» της ΔΕ Κυπαρισσίας του Δ Τριφυλίας της ΠΕ Μεσσηνίας, εντός της οριστικής παραχώρησης 70 Μεσσηνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ελένη Αλειφέρη.
6.       Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Αναβάθμιση σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείαςVODAFON-PANAFON ΑΕΕΤ στον οποίο πραγματοποιείται από κοινού χρήση κατασκευής κεραίας με την εταιρεία WIND HELLAS Τηλεπικοινωνίες ΑΕΒΕ με κωδικό θέσης ΦΕΝΕΟΣ 1002931 στη θέση ύψωμα Στρογγυλοβούνι ΤΚ Αρχαίας Φενεού Δ Σικυωνίων ΠΕ Κορινθίας (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Πελοπίδας Καλλίρης.
7.       Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ με κωδικό θέσης ΧΑΝΙ ΚΑΝΑΤΑ Α/Δ-0040159 που βρίσκεται στην ΤΚ Μελιγούς του Δ Βόρειας Κυνουρίας ΠΕ Αρκαδίας (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας.
8.       Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Σταθμός βάσης σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ με κωδικό θέσης ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ Π/Κ-0040095 που βρίσκεται στην ΤΚ Τσελεπάκου της ΔΕ Φαλάνθου του Δ Τρίπολης ΠΕ Αρκαδίας (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας.
9.       Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Σταθμός Βάσης κινητής τηλεφωνίας» με κωδικό θέσης «Σ.Β. ΜΟΛΑΟΙ – Χ (1405598)» της εταιρείας COSMOTE, που βρίσκεται στην θέση με τοπωνύμιο «ύψωμα Καλντερίμι» της Δ.Κ. Μολάων του Δήμου Μονεμβασιάς της Π.Ε. Λακωνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα.
10.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Σταθμός Βάσης κινητής τηλεφωνίας με  κωδικό θέσης «1106091 ΣΥΚΕΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ» της εταιρείας VODAFONE –ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ, που βρίσκεται στην θέση με τοπωνύμιο «Ράχη Γουλέρη της Τ.Κ. Συκέας του Δήμου Μονεμβασιάς της Π.Ε. Λακωνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα.
11.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Αναβάθμιση Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας» της εταιρίας WIND HELLAS ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε, στη θέση «ύψωμα Προφήτη Ηλία» πλησίον του οικισμού «Μουντανίστικων» του Δ. Ανατολικής Μάνης της ΠΕ Λακωνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα.
12.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Σταθμός Ξηράς Σταθερής Τηλεφωνίας της εταιρίας «ΟΤΕ Α.Ε» με κωδικό θέσης «ΛΑΓΙΑ Α/Δ-0350131», στην θέση «ΚΟΚΚΑΛΑ» της Τ.Κ. Λάγιας της Δ.Ε. Ανατολικής Μάνης του Δήμου Ανατολικής Μάνης της Π.Ε. Λακωνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα.
13.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Σταθμός Ξηράς Σταθερής Τηλεφωνίας της εταιρίας ΟΤΕ Α.Ε με κωδικό θέσης «ΚΟΚΚΑΛΑ Τ/Σ-0350156», πλησίον του οικισμού Κοκκάλα, της ΔΕ Αν. Μάνης του Δ. Ανατολικής Μάνης της Π.Ε. Λακωνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα.
14.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Εγκατεστημένος Σταθμός ξηράς σταθερής τηλεφωνίας της εταιρείας ΟΤΕ Α.Ε με κωδική ονομασία θέσης  «0350106 ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ», της Τ.Κ. Κούνου ΔΕ Οιτύλου του Δήμου Ανατολικής Μάνης της Π.Ε. Λακωνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα.
15.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Σταθμός Βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας VODAFONE – ΠΑΝΑΦΟΝ Α.Ε.Ε.Τ, με κωδική ονομασία θέσης «1106033 ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ» εγκατεστημένος επί του εδάφους, στην θέση «Αγία Βαρβάρα» πλησίον οικισμού Κάτω Καρέα της Τ.Κ. Κρυονερίου του Δ. Ανατολικής Μάνης της Π.Ε. Λακωνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αδαμαντία Τζανετέα.
16.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο: Εγκατάσταση αποθήκευσης και μεταφόρτωσης μη επικίνδυνων αποβλήτων και εγκατάσταση αποθήκευσης και μεταφόρτωσης επικινδύνων αποβλήτων ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών, της εταιρείας Α.ΜΠΑΡΣΙΝΙΚΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ, που εδρεύει στην θέση Γ5 εντός ΒΙΟ.ΠΑ. του Δήμου Καλαμάτας της Π.Ε. Μεσσηνίας.
17.    Έγκριση παγίων κατ’ αποκοπή χορηγημάτων καθαριότητας Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αργολίδας, για το έτος 2015 (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.
18.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Άργους – Μυκηνών για το έργο: «Προμήθεια κλιματιστικών στο Δημοτικό Σχολείο Δαλαμανάρας» (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.
19.    Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση των έργων «Κατάρτιση του σχεδίου διερεύνησης κατασκευής ανισόπεδου κόμβου στην Αρκαδική Πύλη», όσον αφορά τον ορισμό μελών του Π/Σ για την Επιστημονική Επιτροπή παρακολούθησης (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη.
20.    Τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση των έργων «Πρόγραμμα ανάδειξης και προστασίας εκβολών Μουρτιά Δήμου Μεσσήνης», όσον αφορά τον ορισμό μελών του Π/Σ για την Επιστημονική Επιτροπή παρακολούθησης (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη.
21.    Έγκριση Σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, για την Υλοποίηση και Υποβολή της Πρότασης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Δ.Ε. ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ».
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.
22.    Έγκριση τροποποίησης των πιστώσεων υποέργων - ένταξη νέων υποέργων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ-ΣΑΕΠ026, «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ» με κωδικό 2013ΕΠ02600003.
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.
23.    Έγκριση Πρακτικής Άσκησης σπουδαστών της  ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Σπάρτης του Ο.Α.Ε.Δ. σε υπηρεσίες της Π.Ε  Λακωνίας.
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.
24.    Έγκριση τροποποίησης απόφασης σχετικά με την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης και εν συνέχεια την υλοποίηση του έργου «6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης – 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης».
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα.
25.    Επικαιροποίηση σχεδίου δράσης αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων χειμερινής περιόδου 2014-2015.
26.    Επικαιροποίηση σχεδίου δράσης αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων – παγετών χειμερινής περιόδου 2014-2015.
27.    Επικαιροποίηση σχεδίου δράσης αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων 2014 – 2015.
28.    Επικαιροποίηση σχεδίου δράσης διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών 2014 – 2015.
29.    Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΒΟΠΕ.
30.    Ενημέρωση κοινού για πρόληψη ατυχημάτων μεγάλων βιομηχανικών μονάδων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
31.    Επικαιροποίηση σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
32.    Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Μετεγκατάσταση-Μετατόπιση πλωτής μονάδας εκτροφής θαλασσίων ψαριών με παράλληλη αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας, τον εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων, την αλλαγή των εκτρεφόμενων ειδών σε θαλάσσιους Μεσογειακούς Ιχθύες, καθώς και την αδειοδότηση των χερσαίων υποστηρικτικών εγκαταστάσεων της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.» στη θέση «Κατελάνος» του Δήμου Ν. Κυνουρίας της Π.Ε. Αρκαδίας (εξ αναβολής).
    ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ευάγγελος Γιαννακούρας.
33.    Έγκριση διακοπής κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό από επαρχ. Οδό Λεοντάρι – Δυράχιο προς Γούπατα – Άκοβο, λόγω εξέλιξης γεωλογικού φαινομένου.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας.
34.    Εισήγηση για κατανομή πιστώσεων του ενταγμένου στο ΠΔΕ-ΣΑΕΠ 526 έργου, με κωδικό 2014ΕΠ52600002 «ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ» σε υποέργα
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.
35.    Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Πράξη «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιριακών Υποδομών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, με την Υλοποίηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας και Δράσεων Α.Π.Ε.», η οποία θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020.
    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πελοπίδας Καλλίρης
36.    Έγκριση τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Πύλου – Νέστορος, για την εκτέλεση του έργου “Αποκατάσταση και Ανάδειξη ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΥΛΟΥ”.
    ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ελένη Αλειφέρη.
37.    Έγκριση θέσπισης παγίων χορηγημάτων καθαριότητας, για τον καθαρισμό των Υπηρεσιών της ΠΕ Αρκαδίας, καθώς και των υπηρεσιών Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, από 01-03-2015 έως 31-12-2015.

    ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη