google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 O KΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

O KΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μεγάλο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει ο καιρός σε όλη την Ελλάδα ως και τις 15 Ιανουαρίου. Το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει πραγματικά χειμώνα, κάτι που χρόνια είχαμε να δούμε στην χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, ψυχρός με πολικό ψύχος θα κυλίσει ο καιρός ως και τις 9 Ιανουαρίου, ιδιαίτερα στην βόρεια χώρα. 

Στις 6 και τις 7 Ιανουαρίου, χιονοπτώσεις θα πέσουν κυρίως στο Αιγαίο πέλαγος, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, το βορειοανατολικό Αιγαίο αλλά και την Κρήτη, ως και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα, ωστόσο γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αυτή η βελτίωση του καιρού, θα κρατήσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, καθώς στο διάστημα από τις 11 ως και τις 13 Ιανουαρίου, νέα μεγάλη κακοκαιρία αλλά και νέα ψυχρή εισβολή, αλλά με όχι πάρα πολύ κρύο σε όλη την Ελλάδα, θα σαρώσει την Ελλάδα.

Αυτή η κακοκαιρία, θα δώσει ψύχος στην βόρεια μόνο Ελλάδα και ψύχρα στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια πιθανότατα σφοδρά, θα πέσουν στις 12 Ιανουαρίου, ακόμα και στα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Θράκης, ενώ πυκνά θα είναι τα χιόνια και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου αλλά και της Κρήτης. Σφοδρές θα είναι οι καταιγίδες σε όλα τα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής, νότιας και κεντρικής Ελλάδας.

Μάλιστα, ο χιονιάς στην βόρεια Ελλάδα, ενδέχεται να ντύσει αυτή την φορά, όλη την Θεσσαλονίκη στα λευκά και μάλιστα με αρκετά εκατοστά χιονόστρωσης, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο θα το αναλύσουμε καλύτερα και τις επόμενες ημέρες. Πάντως η συγκεκριμένη κακοκαιρία, θα κρατήσει ως και τις 13 Ιανουαρίου, καθώς από τις 14 Ιανουαρίου και μετά αναμένεται αισθητή βελτίωση του καιρού και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ πιθανότατα να ακολουθήσει ένα 10ημερο Αλκυονίδων ημερών.

Τέλος, υπάρχουν ενδείξεις για νέα βαρυχειμωνιά, μετά τις 20 Ιανουαρίου και κυρίως προς τις τελευταίες ημέρες του μήνα που διανύουμε. Για κάθε νεότερη εξέλιξη, θα ανανεώσουμε το παρόν άρθρο μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη