google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πήγαιναν νυχτιάτικα για κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με… χαλασμένη εξάτμιση

Πήγαιναν νυχτιάτικα για κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με… χαλασμένη εξάτμιση

Ένοχοι για κλοπές σε κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας κρίθηκαν χθες σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δύο νεαρά ξαδέλφια, τσιγγάνοι.
Ο ένας, ο 24χρονος, παραδέχθηκε μόνο μια κλοπή σε κοσμηματοπωλείο στην Κυπαρισσία και καταδικάσθηκε σε 9 χρόνια κάθειρξης, ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε και χθες τη συμμετοχή του στην υπόθεση και καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 7 ετών, του αναγνωρίσθηκε, δε, το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Άρπαζαν κοσμήματα
Οι δράστες που, σύμφωνα με τις περισσότερες μαρτυρίες, ήταν τέσσερις, πήγαιναν στα κοσμηματοπωλεία με ένα μαύρο αυτοκίνητο που είχε χαρακτηριστικές ζάντες, αλλά και χαλασμένη εξάτμιση, με αποτέλεσμα να σηκώνουν τη γειτονιά «στο πόδι». Έσπαζαν τα ρολά με ένα λοστό, στη συνέχεια την τζαμαρία των καταστημάτων και αφαιρούσαν κοσμήματα. Οι κλοπές σημειώθηκαν το Δεκέμβριο του 2010.

Ως πρώτος μάρτυρας κατέθεσε κοσμηματοπώλης από τους Γαργαλιάνους, ο οποίος είπε ότι τον ειδοποίησαν για την κλοπή και είδε πως του αφαίρεσαν κοσμήματα. Κοσμηματοπώλης από την Καλαμάτα κατέθεσε ότι έσπασαν την τζαμαρία και πήραν κοσμήματα, κάποια από τα οποία του επέστρεψε η Αστυνομία μετά τη σύλληψη των δραστών.

Σε άλλο κοσμηματοπωλείο ο ιδιοκτήτης είπε ότι οι κλέφτες προσπαθούσαν επί 9 λεπτά να παραβιάσουν το ρολό, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τους κατέγραψε, όμως, η κάμερα και είδαν ότι είχαν ένα μαύρο αυτοκίνητο. Τα χρυσαφικά που είχαν αποσπάσει από αυτές τις κλοπές ξεπερνούσαν σε αξία τα 50.000 ευρώ.
Κατέθεσαν, επίσης, άλλοι δύο κοσμηματοπώλες από την Καλαμάτα, ενώ, τέλος, κοσμηματοπώλης από την Κυπαρισσία, που ήταν και ο τελευταίος που έκλεψαν, είπε ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τού πήραν κοσμήματα αξίας 120.000 ευρώ.

Μαρτυριάρικο… αυτοκίνητο
Στη γραπτή του κατάθεση αστυνομικός είπε πως, όταν στην απόπειρα ληστείας διαπίστωσαν ότι οι δράστες χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μαύρο αυτοκίνητο, το αναζήτησαν και το εντόπισαν στον καταυλισμό των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα. 
Όπως ανέφερε, είχε χαρακτηριστικές ζάντες και υπήρχαν μαρτυρίες ότι η εξάτμιση έκανε πολύ θόρυβο. Όταν έγινε η τελευταία κλοπή στην Κυπαρισσία, πήγαν στον καταυλισμό. Όταν εμφανίσθηκε το μαύρο αυτοκίνητο, το αιφνιδίασαν, αλλά ο οδηγός δε σταμάτησε και έγινε καταδίωξη. Εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο, που ανήκει στον έναν κατηγορούμενο, σε χωράφι και έφυγαν. Οι αστυνομικοί είπαν ότι τους αναγνώρισαν, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν μερικά κοσμήματα. Στη συνέχεια, σε έρευνα κοντά στο σπίτι του δεύτερου, βρήκαν μια κουκούλα και ένα λοστό.
Στην απολογία του, εκείνος που παραδέχθηκε την κλοπή στην Κυπαρισσία είπε ότι ήταν ανήλικος τότε και τώρα έχει καταλάβει τι έκανε, αλλά αρνήθηκε ότι πήρε χρυσαφικά αξίας 120.000 ευρώ, παρά μόνο όσα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν.
Β.Β. - tharrosnews

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη