google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η σχετικότητα του (χθεσινού και αυριανού) χρονου

Η σχετικότητα του (χθεσινού και αυριανού) χρονου

Ο χρονος είναι σχετικός. Είναι μια φράση που λέμε όλοι μας. Αλλά κι αυτό είναι σχετικό, και έχει πολλές ερμηνείες.
    Στις 31 Δεκεμβρίου 2014 στις 12 το βράδυ , φεύγει ο παλιός ο χρονος , και έρχεται ο καινούργιος, το 2015. Αλλά αυτό δεν γίνεται σε όλη τη γη ταυτόχρονα. Η γη είναι κομμένη σε φέτες, όπως ακριβως κόβουμε ενα στρογγυλό καρπούζι. Όταν η Ελλάδα έχει 10 η ωρα, η Τουρκία έχει μια ωρα περισσότερο έχει 11, η Γερμανία έχει μια  ωρα λιγοτερο, κλπ.
   Η αλλαγή του χρονου έρχεται απ την ανατολή και παει προς τη δύση,όπως ακριβως και ο ήλιος κάθε πρωι.  Αλλά τι να πούμε για την δυτική Τουρκία που έχει την ίδια ωρα με την αλλη ανατολική άκρη της? Δείχνει κι αυτό την σχετικότητα του χρονου.
  Υπάρχει ενα μέρος στη γη οπου έχουν ίδια ωρα, αλλά διαφορετική μέρα! Ναι, είναι απίστευτο, αλλά αληθινό. Αναμεσα Αυστραλία και Αμερικη, στη μέση του ειρηνικού ωκεανού, σε ενα μέρος έχουν π.χ. Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου και ακριβως δίπλα έχουν Πεμπτη 1 Ιανουαρίου. Μοιάζει με τρελό και παράλογο, μα είναι αληθινό, και δείχνει πεντακάθαρα την σχετικότητα του χρονου. Όποιος δεν το πιστεύει, ας το ρωτήσει , ας το εξερευνήσει.
    Η σχετικότητα φαίνεται και στα ζώδια. Όποιος γεννήθηκε στο τέλος ενος ζωδίου , έχει διαφορετικό ζώδιο απο αυτον που γεννήθηκε μια μέρα μετα, κι όμως βάσει πλανητών αυτοι οι δυο πρεπει να  μοιάζουν πολύ σαν χαρακτήρες . Άραγε δεν πρεπει να πιστεύουμε στα ζώδια.
  Η πρωτοχρονιά του 2015 αρχισε ηδη απο την Αυστραλία και έρχεται σήμερα το βράδυ , στις 12, στην Ελλάδα και οδεύει προς τη Δύση. Κι όμως είναι κι αυτό σχετικό . Δεν έχουμε 2015, ο Χριστός είχε γεννηθεί 3-5 χρόνια προ Χριστού, έτσι μας λένε οι επιστήμονες.
    Αλλά έστω κι αν δεχθούμε πως έχουμε τη σωστη χρονολόγηση, είναι τρελό να νομίζουμε πως αλλάζει ένας ολόκληρος χρονος σε ενα δευτερόλεπτο, στις 12 ακριβως. Ουτε και η χιλιετία άλλαξε πριν 15 χρόνια.  Ουτε και εμεις στα γενέθλιά μας βάζουμε εναν ολοκληρο χρονο στην πλάτη μας, μέσα σε μια μέρα. Κάθε μέρα, κάθε ωρα μεγαλωνουμε ...
 Ο χρονος κυλά αργά-αργά-αργά. Δεν μπορούμε να τον περιορίσουνε, ουτε να τον μετρήσουμε, ουτε καν να τον κατανοήσουμε.
   Για να μην τα πολυλογούμε, η καλύτερη ευχή είναι αυτή που λένε ακόμα στα χωρια, καλη αυριανή!
 Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη