google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ

ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ

Η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα να αφήσει ελεύθερο και να μην προφυλακισει τον πρωην Διοικητή Αστυνομικού Τμηματος Χ.Δ, που συνελήφθη για δεύτερη φορά για εμπόριο χασίς και ηρωίνης (!), έχει προκαλέσει το δημόσιο περί δικαίου αίσθημα.
   Ειδικα στην Τριφυλία και ειδικότερα στην Κυπαρισσία οπου όλοι γνωρίζαμε πόσα είχε κανει ο 'μπάμπης' με τ όνομα...  Για πολλά χρόνια είχε κανει δεκάδες παρανομίες, αν και ηταν στη θέση του προστάτη του Νόμου! Είχαν βάλει 'το λύκο να φυλάει τα πρόβατα'.  Όλοι γνωρίζουμε πως έπαιρνε μίζες απο δεκάδες καταστήματα που είχαν 'κουλοχέρη' και άλλα τυχερά παράνομα παιχνίδια, είχε ρίξει ξύλο ο ίδιος πολλές φορες(!), ηταν ο φόβος και ο τρόμος ολων στην πόλη. Οι χειρότερες παρανομίες του είναι πως δεκάδες φορες είχε εκ-βιάσει γυναίκες που δούλευαν σε νυχτερινά  μπαρ για να κοιμηθούν μαζί του, εκβιάζοντας πως αν δεν πήγαιναν θα έκλεινε το μαγαζί!  Ναι! είναι αλήθεια, και αναλαμβάνω την ευθύνη της αλήθειας όσων γράφω.
   Ηταν -και είναι- γενικά ενα άτομο με διεστραμμένη προσωπικοτητα, ήθελε και θέλει ψυχολογικη υποστήριξη.
  Το τρελό είναι πως για χρόνια που ηταν Διοικητής Αστυνομικού Τμηματος και έκανε όλα τα ανωτέρω, δεν αντιδρούσε κανεις: ουτε ο τοτε Εισαγγελέας, ουτε ο προϊστάμενος του στην Αστυνομία, ουτε ο Δήμαρχος. Φέρουν όλοι τους μεγάλη ευθύνη, όπως και όλοι εμείς οι πολίτες αν δεν αντιδρούμε σε όσους άρχοντες κανουν αυθαιρεσίες.
   Αλλά ας κάνουμε μια φιλοσοφική εξήγηση του φαινομένου.  Χ.Δ. Επεσε στο αδίκημα της εμπορίας ναρκωτικών και συνελήφθη  διότι είχε κλείσει στη φυλακη δεκάδες Κυπαρισσιώτες 'με ενα τσιγάρο', και έτσι φάνηκε η μεγάλη υποκρισία του.  Αλλά τιμωρήθηκε και για όσα έκανε στις γυναίκες για τα οποία θα έπρεπε να είχε μπει πολλές φορες ισόβια, αν αθροισουμε τις ποινές.
   Τώρα πια του μένει το   εξης: Ας παραδεχθεί αντρικια τα λάθη του, ας μετα-νοήσει, ας παραδοθεί μόνος του να ξανα-παει φυλακη.
   Όσο για τους δικαστές που την πρωτη φορά τον δίκασαν ελαφρά, τώρα τον άφησαν ελεύθερο αφού άφησαν να περάσουν οι 5 μέρες, και ίσως τον ξαναδικάσουν παλι ελαφρά -αν δεν διαφύγει- , πρεπει  κι αυτοι να δικαστούν διότι δεν κανουν καλά το λειτούργημα τους. Δικάζουν με 2 μετρα και 2 σταθμά.
   Με 4 λέξεις: και οι κρίνοντες κρίνονται.
   Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη