google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ενημερωτική καμπάνια από τις μαίες για το μητρικό θηλασμό στην Κυπαρισσία

Ενημερωτική καμπάνια από τις μαίες για το μητρικό θηλασμό στην Κυπαρισσία

Τη σημασία και τη σπουδαιότητα του μητρικού θηλασμού τόνισαν προχθές, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής καμπάνιας που πραγματοποίησαν, οι μαίες της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Σοφία Κουμουνδούρου και Χρυσούλα Χριστοπούλου! Η καμπάνια διεξήχθη από «σταντ» που είχαν στην είσοδο του νοσοκομείου, όπου και διένειμαν έντυπο υλικό και συζητούσαν για το θηλασμό με γυναίκες αλλά και επισκέπτες του νοσοκομείου και των δύο φύλων! Η Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, για μια ακόμη χρονιά, συμμετείχε ενεργά στον εορτασμό της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στη χώρα μας, που από το 1996 έχει καθιερωθεί η πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, και φέτος είχε θέμα «Νίκη για τη ζωή»! Προχθές, λοιπόν, η Σοφία Κουμουνδούρου και η Χρυσούλα Χριστοπούλου έδωσαν χρήσιμες συμβουλές, σε γυναίκες, αλλά και άντρες – συζύγους και συντρόφους - για την εδραίωση και τη διατήρηση του μητρικού θηλασμού, τονίζοντας πως όλοι μαζί μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε μια θετική και μεταδοτική εμπειρία και να δημιουργήσουμε μια σανίδα σωτηρίας για τις μητέρες που θέλουν να θηλάσουν, παρέχοντάς τους μια συνεχόμενη μεταγεννητική φροντίδα.
Όπως, δε, ενημέρωναν το κοινό οι μαίες, μεταξύ των πλεονεκτημάτων του μητρικού θηλασμού για το μωρό είναι η προστασία από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερολογικού συστήματος, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η προστασία από τις ιώσεις, τις αλλεργίες, την αναιμία, τις ωτίτιδες, τους κολικούς, τις ουρολοιμώξεις. Προφυλάσσει από τον κίνδυνο του νεανικού διαβήτη και του παιδικού καρκίνου, βοηθά στην ανάπτυξη των μυών και των οστών του προσώπου, αναπτύσσει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, συμβάλλει στην οδοντοφυΐα και στην ανάπτυξη του λόγου. Επίσης, ο θηλασμός προσφέρει ψυχική ολοκλήρωση στο νεογνό!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη