google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ...

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ...

Δεν λέει να κοπάσει ο φόβος, όχι μόνο των μεγάλων επενδυτών, αλλά και χιλιάδων Ελλήνων μικρομεσαίων επιχειρηματιών που υπό το πρίσμα της αμφιβολίας...
ως προς την επικείμενη πολιτική αστάθεια – εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας – και το ενδεχόμενο πρόωρων καλπών, επιλέγουν ενώ οι διαδικασίες ένταξης τους στα χρηματοδοτικά προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν προχωρήσει, τελικά να μην πραγματοποιούν τις απορροφήσεις χρημάτων. Δηλαδή να μην πληρώνονται για έργα ήδη ολοκληρωμένα ως προς το γραφειοκρατικό τους σκέλος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πρόκειται για μια νέα, ανησυχητική τάση, η οποία αφορά σε χιλιάδες επιχειρήσεις που, ενώ «διψούν» για ζεστό κοινοτικό χρήμα, κάνουν «hold» και περιμένουν. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που σήμερα παρουσιάζει το Newmoney ο αριθμός εντάξεων αφορά 7.508 έργα, ενώ ο αριθμός εντάξεων μαζί με τους δυνητικούς δικαιούχους αφορά 13.488 έργα. Κι ενώ το υπουργείο έκανε μεγάλη κινητοποίηση το τελευταίο διάστημα, ώστε να επισπεύσει τις διαδικασίες (πράγμα όχι και τόσο εύκολο υπό συνθήκες πίεσης της χώρας) παρακολουθούμε πως στο σύνολο των εντάξεων μόλις 10% των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών πήγαν να πληρωθούν, απορροφώντας τους εγκεκριμένους πόρους, ενώ σε επίπεδο πρόβλεψης κλεισίματος του προγράμματος, το ποσοστό απορρόφησης φθάνει το 23%.

Άλλαξαν το κλίμα οι Ευρωεκλογές

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες παρουσιάζονται περισσότερο διστακτικοί κυρίως από τα μέσα του καλοκαιριού και μετά, οπότε και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών έδειξαν την τάση ανατροπής του ισχύοντος πολιτικού σκηνικού. Παράλληλα, η πάγια άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει οποιοδήποτε πρόσωπο καθώς και η πρόσφατη αρνητική επίσης στάση της ΔΗΜΑΡ βραχυκυκλώνουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Κατά κύματα λοιπόν, επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα από την περιφέρεια, υπό το φόβο του ρίσκου επέλεξαν να μην πάνε στα κρατικά ταμεία για να λάβουν τους πόρους των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθώς αποδοχή αυτών των χρημάτων θα οδηγούσε αυτόματα και στην ανάληψη εκ μέρους τους υποχρέωσης να πληρώσουν με ίδια κεφάλαια για τις περατώσεις των έργων.


Διαβάστε περισσότερα στο www.newnoney.gr 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη