google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η απελευθέρωση των πτηνών θα φερει και τη δικη μας!..

Η απελευθέρωση των πτηνών θα φερει και τη δικη μας!..

Υπάρχουν ψάρια που κολυμπούν, ζώα που περπατούν και πουλιά που κανονικά είναι φτιαγμένα για να πετούν, γι αυτο και έχουν 2 φτερά, και 2 μόνον πόδια...  Κι όμως στις μέρες μας μερικά δισεκατομμύρια πτηνά σε όλη τη γη δεν μπορούν να πετάξουν. 
   Είναι φυλακισμένα και υποφέρουν, στα ορνιθοτροφεία και στα κλουβιά. 99% των ανθρώπων τρώνε πολυ συχνά κοτόπουλα 'κλειστού χώρου', που δεν τα αφήνουν ούτε να κοιμηθούν τη νύχτα!, που τρώνε φυράματα με ορμόνες για να μεγαλώσουν γρήγορα και να πάρουν πάχος. Οι ζωοτροφές αυτές είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Οι μισοί περίπου ομοφυλόφιλοι άντρες δεν έγιναν επειδή είχαν μια 'φυσική κλίση' πράγμα που θα ήταν απολύτως σεβαστό, αλλά λόγω των βιομηχανικών φαγητών που τρώμε όλοι σήμερα. Αυτή είναι μια κοινή αλήθεια, επιστημονικά αποδεδειγμένη, κι όμως κάνουμε σαν να μην υπάρχει το πρόβλημα με τις τροφές. Εχει παραλλαχτεί η γεύση μας, που είναι μια απ τις 5 αισθήσεις.  Αν δώσεις σήμερα σε δέκα νέα παιδιά να διαλέξουν από 'κόκκορα χωριάτικο με χυλοπίττες' που είναι από τα νοστιμότερα παραδοσιακά μας φαγητά, και από κοτόπουλο ορνιθοτροφείου με  βιομηχανικα μακαρόνια, είναι σίγουρο πώς όλα θα διαλέξουνε το δεύτερο, τους φαίνεται νοστιμότερο!  Απίστευτο!
    Υπάρχουν όμως και μερικά εκατομμύρια άλλα πουλιά που είναι φυλακισμένα σε σιδερένια κλουβιά, κανονική φυλακή, όπως είναι και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα στη γη φυλακισμένοι σε ένα δωμάτιο ή αυτοκίνητο.  Είναι ντροπή να έχουν φυλακισμένα τα πουλιά στα κλουβιά! Είναι έγκλημα κατά της φύσης, και ενέχονται σε αυτό το έγκλημα ακόμα και οι υπάρχουσες οικολογικές οργανώσεις που σιωπούν, και έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους σε ένα μόνο ζωάκι: τη χελώνα, την αρκούδα, τη φώκια, τη φάλαινα, το σκυλάκι μας, και το γατάκι μας. Πρόκειται για μεγάλη υποκρισία ολονών μας που δεν αντιδράμε.
   Πρέπει επειγόντως  να αρχίσει παγκόσμιο  πρόγραμμα για την απελευθερωση των πουλιών απ τα κλουβιά, και την σταδική μετατροπή των κλειστών ορνιθοτοφείων σε ανοιχτά, δηλαδή στο φυσικό τους περιβάλλον.  Εμείς οι καταναλωτές ας προτιμούμε να τρώμε -έστω σπανιότερα-  χωριάτικα κοτόπουλα, και να κόψουμε σταδιακά την λάθος συνήθεια να τρώμα από τα φυλακισμένα και βλαβερά.
   Φαίνεται αστείο, αλλα υπάρχει μεγάλη συνάφεια στο ότι είναι ανελεύθερος ο σημερινός άνθρωπος και στο ότι έχουμε φυλακίσει παγκοσμίως τα πτηνά!  Η Ελλάδα ας ξεκινήσει την οικολογική αυτή ειρηνική εκστρατεία απελευθέρωσης των πουλιών. Ετσι θα δείξει πως είναι αξίως η χώρα της ελευθερίας. Και ο άνεμος αυτός ελευθερίας θα είναι αυτός που θα ξυπνήσει γενικότερα τον φυλακισμένο και ναρκωμένο νεο-Ελληνα....
 Αντώνης Αντωνόπουλος Κυπαρισσία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη