google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ΡΑΚΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

Η ΡΑΚΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ   ΤΗΝ   ΜΗ  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ  ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ  ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ
Στην αναταραχή η οποία προκλήθηκε  λόγω   της  μη  ένταξης των  παιδικών σταθμών Γαργαλιάνων –Φιλιατρών- Κυπαρισσίας και Κοπανακίου στο ΕΣΠΑ, ο  αρμόδιος φορέας  του Δήμου Τριφυλίας (φορέας Κοινωνικής Προστασίας –Αλληλεγγύης –Αθλητισμού του Δήμου Τριφυλίας) αλλά και ο ίδιος ο επικεφαλής του  Δήμου «ποιούν την νήσσα».
Συγκεκριμένα, στην ανησυχία  του κόσμου και στην καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Σαράντη Κουκούμη για την εξέλιξη αυτή, απάντησαν ο πρόεδρος του φορέα κ. Ζαχαρίας Κανελλόπουλος και ο υπεύθυνος υλοποίησης του προγράμματος κ. Ιωάννης Κατσούλας, με μοναδικό σκοπό να συσκοτίσουν το ζήτημα. Στην απάντησή τους αυτή δε αναφέρουν ούτε λέξη, σχετικά με αυτό καθεαυτό το πρόβλημα, δηλαδή την μη ένταξη των παιδικών σταθμών στο ΕΣΠΑ, αλλά αναφέρονται στην «ευδόκιμο» θητεία τους, στην διοίκηση  του άνω Δημοτικού φορέα.
Οι εξηγήσεις που ζητούνται από τους άνω υπεύθυνους αφορούν στην απώλεια πόρων από το ΕΣΠΑ και όχι στο αν θα μπορέσουν να καλύψουν τους ελλείποντες αυτούς πόρους με άλλους, γεγονός το οποίο με δεδομένη τη στενότητα των οικονομικών του Δήμου είναι πολύ αμφίβολο να συμβεί και εν πάση περιπτώσει, αν πραγματοποιηθεί, θα πραγματοποιηθεί σε βάρος κάποιας άλλης  αναγκαίας δραστηριότητας του Δήμου.
Σε συνέχεια της άνω κοινής απάντησης των άνω υπεύθυνων ο κ. Ζαχαρίας  Κανελλόπουλος, αντί να αναλογισθεί τις ευθύνες του για την εξέλιξη και να μας τιμήσει με μια ειλικρινή και σαφή απάντηση, σε δήλωσή του στα ΦΙΛΙΑΤΡΑ News, για το ίδιο ζήτημα, περιορίζεται να ευχαριστήσει δημόσια τον κ Αντώνη Σαμαρά «για το προσωπικό ενδιαφέρον του για να στηριχθούν οι παιδικοί μας σταθμοί»  δίχως επίσης να μας κάνει την τιμή να μας εξηγήσει σε τι συνίσταται αυτό το ενδιαφέρον. Εύλογα βέβαια διερωτάται κανείς. Υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος για την αγάπη του Πρωθυπουργού στα νήπια Τριφυλίας και αν υπάρχει δεν θα έπρεπε να τον μάθουμε και εμείς; Υπάρχει κάποια απάντηση στο γεγονός ότι σε συνθήκες σκληρής λιτότητας για τον λαό μας, 40.000 παιδιά, στην Χώρα μας θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών  λόγω  υποχρηματοδότησης;  
Επειδή η άνω απάντησή τους υποτιμά την νοημοσύνη του Τριφυλιακού λαού τους καλούμε να μας απαντήσουν με σαφήνεια στα  εξής ερωτήματα:  
  1. Αν υποβλήθηκαν οι σχετικοί φάκελοι για την ένταξη των παιδικών  σταθμών στο ΕΣΠΑ.
  2. Αν η υποβολή τους ήταν έγκαιρη.
  3. Αν οι φάκελοι ήταν πλήρεις ή είχαν ελλείψεις.
  4. Ποια είναι η αιτιολογία της μη ένταξης των άνω παιδικών σταθμών στο ΕΣΠΑ.
  5. Ποιος  φέρει την ευθύνη  για την εξέλιξη αυτή.
Επίσης  ζητάμε  να  συνέλθει το Δ.Σ. του φορέα για να πάρει  θέση στο ζήτημα αυτό. Τέλος, ζητάμε να συζητηθεί το ζήτημα στην επόμενη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.
Για την  
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη