google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΣΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Για τις 2 Σεπτεμβρίου ορίσθηκε, τελικά, η εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας της υπόθεσης εμπλοκής δεκάδων αγροτών από την Τριφυλία σε παράνομη είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ από πώληση αγροτικών προϊόντων. Το βούλευμα της υπόθεσης περιλαμβάνει τριάντα κατηγορουμένους, εκ των οποίων είκοσι από τα Φιλιατρά, τέσσερις από του Ρωμανού, δύο από τους Γαργαλιάνους, δύο από Αθήνα, έναν από το Ριζόμυλο και έναν από το Ναύπλιο. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν αφορά στην πλαστογραφία, ενώ το τμήμα της υπόθεσης που σχετίζεται με την έκδοση των εικονικών τιμολογίων βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης.
Δεκάδες αγρότες Οι αγρότες εμπλέκονται στο δεύτερο μέρος της σχετικής δικογραφίας με τα εικονικά τιμολόγια. Ήδη έχει εκδικασθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας το πρώτο μέρος και τρία άτομα (δύο Αθηναίοι και ένα Θεσσαλονικιός) έχουν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη. Επίσης, ένας Φιλιατρινός, που έδωσε τα ονόματα των αγροτών στους οποίους κόπηκαν τα εικονικά τιμολόγια αγοραπωλησίας προϊόντων, καταδικάσθηκε σε 20 χρόνια κάθειρξης, ενώ και ο άνθρωπος που χρησιμοποιήθηκε, ώστε στο όνομά του να λειτουργήσει η μία εταιρεία – μαϊμού, καταδικάσθηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης. Συνολικά απολογήθηκαν κατά την έρευνα της υπόθεσης 43 αγρότες. Από αυτούς, άλλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε άλλους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Δύο Φιλιατρινοί, που εμπλέκονται στο σύνολο της υπόθεσης, κρατούνται ήδη στις φυλακές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη