google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Νέο πρόγραμμα χρηματοδοτεί την επεξεργασία, τυποποίηση και συσκευασία του ελαιολάδου

Νέο πρόγραμμα χρηματοδοτεί την επεξεργασία, τυποποίηση και συσκευασία του ελαιολάδου

Στροφή στην επεξεργασία και τυποποίηση ελαιολάδου με γερές επιδοτήσεις επιτρέπει νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, η εφαρμογή του οποίου αναμένεται το ερχόμενο φθινόπωρο. Ο κλάδος του ελαιολάδου στη χώρα μας, παρά τους κλυδωνισμούς που δέχεται κυρίως λόγω ανταγωνισμού και της διεθνούς οικονομικής δυσπραγίας, παρουσιάζει μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης και την «πόρτα» της επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας του εθνικού μας προϊόντος ανοίγει ο νέος επενδυτικός νόμος. Οι «Επαγγελματικές Ευκαιρίες», με τη συνδρομή του γενικού διευθυντή της εταιρείας PK Consulting Group, Κώστα Παπαδόπουλου, που ειδικεύεται στην προετοιμασία των επενδυτικών φακέλων για χρηματοδότηση από τα επιδοτούμενα προγράμματα, παρουσιάζουν τη λίστα με τις δαπάνες που πριμοδοτεί ο επενδυτικός νόμος για την τυποποίηση και συσκευασία ελαιολάδου.
Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην παραγωγή ελαιολάδου, ενώ πραγματοποιεί ετησίως σημαντικές εξαγωγές. Το ελαιόλαδο και το πυρηνέλαιο (ως προϊόν δεύτερης επεξεργασίας) αποτελούν σημαντικά (παραδοσιακά) αγροτικά προϊόντα της χώρας μας και επίσης σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Η ποιοτική υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου, η σημαντική ποικιλομορφία, η διαφοροποίηση της εγχώριας παραγωγής και η αναγνώριση της διατροφικής του αξίας διεθνώς αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για την ανάπτυξη του κλάδου μέσα από την υποκατάσταση μεγάλου μέρους των ήδη πραγματοποιούμενων εξαγωγών χύμα ελαιολάδου με επώνυμο τυποποιημένο ελαιόλαδο υψηλής προστιθέμενης αξίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε συνδυασμό με την ανάγκη υλοποίησης ολοκληρωμένων – και όχι αποσπασματικών – στρατηγικών μέτρων, από την πλευρά των αρμόδιων ελληνικών αρχών, με στόχο τη μόνιμη κατάκτηση ικανοποιητικών μεριδίων σε προεπιλεγμένες αγορές του εξωτερικού, σε στενή συνεργασία με τις ενώσεις των παραγωγών και τους εμπλεκόμενους επιχειρηματικούς φορείς – εξαγωγείς. Αρωγός χρηματοδοτικά σε αυτήν την προσπάθεια μπορεί να είναι ο νέος επενδυτικός νόμος, του οποίου η εφαρμογή αναμένεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο και αφορά επενδυτικές προτάσεις που αφορούν στην καλλιέργεια, παραγωγή, μεταποίηση της ελιάς και των παραγώγων της.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη