google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Υπαίθριο καρπούζι: Ολοκληρώθηκε η συγκομιδή στην Τριφυλία

Υπαίθριο καρπούζι: Ολοκληρώθηκε η συγκομιδή στην Τριφυλία

Ολοκληρώνεται έως και την Παρασκευή, 20 Ιουνίου, η συγκομιδή του πρώιμου υπαίθριου καρπουζιού στην περιοχή της Τριφυλίας με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για μια πολύ καλή χρονιά όσον αφορά τις τιμές. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες οι τιμές υποχώρησαν. Ειδικότερα, η τιμή παραγωγοί για τα καρπούζια τύπου «βαρέλες» είναι στα 25 λεπτά το κιλό (ήταν 40 λεπτά/κιλό) και στα στρογγυλά 18 με 20 λεπτά/κιλό (ήταν 30 - 33 λεπτά/κιλό).
Σύμφωνα με όσα μας αναφέρει ο παραγωγός από την Τριφυλία, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος: «η πτώση της τιμής έχει να κάνει και με το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη φορτηγών για τις εξαγωγές. Ωστόσο, η χρονιά ήταν πολύ καλή. Κατά μέσο όρο η δική μας παραγωγή “έφυγε” στα 30 λεπτά το κιλό».
Πτώση τιμών όμως καταγράφεται και στην Ηλεία. Σύμφωνα με όσα μας κάνει γνωστά ο παραγωγός από τα Δουνέικα Ηλείας, κ. Ανδρέας Ψαχούλιας από χθες, 16/6 η τιμή στο καρπούζι έχει πέσει. «Ορισμένες ποικιλίες πωλούνται πλέον από 15 μέχρι 20 λεπτά το κιλό ενώ ήταν πάνω από 30 λεπτά το κιλό οι “βαρέλες” και κάποια στρογγυλά 25 έως 30 λεπτά το κιλό. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη φορτηγών αλλά και στο γεγονός ότι από εδώ και στο εξής υπάρχει μεγάλη προσφορά προϊόντος».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη