google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ο ΑΛΕΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..

Ο ΑΛΕΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς , συνοδευόμενος από τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» επισκέφθηκε το Σάββατο στις 26-4-2014 τις τοπικές κοινότητες Ελαία , Καλό Νερό, Βανάδα, Αγαλιανή , Σιδηρόκαστρο, Αυλώνα , Πλατάνια , Κεφαλόβρυσο , Γλυκορύζι και Αγριλιά. Συζητώντας με τους κατοίκους, μεταξύ των άλλων, τόνισε χαρακτηριστικά πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Δηλαδή τον πρωτογενή τομέα με τα εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή και τον τουρισμό, αναδεικνύοντας τις φυσικές ομορφιές που είναι προικισμένη η περιοχή. Ιδιαίτερα όσον αφορά τον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα ανέφερε:
Πολλοί μιλούν και διατυμπανίζουν ότι ο πρωτογενής τομέας θα μας βγάλει από την κρίση. Κανείς όμως μέχρι τώρα δεν έχει κάνει κάτι γι΄ αυτό, παρά μόνο λόγια και βαρύγδουπες δηλώσεις. Εμείς απαντάμε, ότι πράγματι υπό προϋποθέσεις, ο αγροτικός τομέας έχει μέλλον και προοπτικές , μπορεί να στηρίξει την τοπική οικονομία και να συγκρατήσει τους νέους στον τόπο μας. Γι΄ αυτό στο πρόγραμμά μας προβλέπεται προβλέπεται:
1)Υλοποίηση βασικών υποδομών , μικροφράγματα – αγροτική οδοποιία, αγροτικός εξηλεκτρισμός κλπ.
 2)Να δώσουμε ταυτότητα και επωνυμία στα εξαιρετικά μας προϊόντα, μέσα από σύγχρονα καλλιεργητικά πρότυπα.
3)Προωθούμε και παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη της επέκτασης του Π.Ο.Π ελαιολάδου Καλαμάτας , σ΄ όλο το Ν. Μεσσηνίας. Παράλληλα γνωρίζουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα του αγροτικού τομέα εκτός από την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, είναι η στρεβλή λειτουργία της αγοράς. Το μεγάλο άνοιγμα δηλαδή της ψαλίδας, μεταξύ των τιμών παραγωγού & καταναλωτή. Γι αυτό θα προωθήσουμε το θεσμό της συμβολαιακής γεωργίας μέσα όμως από ισχυρές ομάδες παραγωγών, για να υπάρχει αυξημένη διαπραγματευτική δυνατότητα. Επίσης η δημιουργία ενός σύγχρονου δημοπρατητηρίου αγροτικών προϊόντων, θα συμβάλλει σημαντικά, ώστε ο παραγωγός ν΄ απολαμβάνει μεγάλο μέρος της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων του. Όσον αφορά τον δεύτερο πυλώνα που μπορεί να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή είναι το θηλυκό ποτάμι της Νέδας με τους καταρράκτες του και τις υπέροχες ομορφιές, εγγυώνται για την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής. Πρέπει όμως να προβάλουμε και να αναδείξουμε αυτή την ιδιαιτερότητα της περιοχής και επιτέλους να εντάξουμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα υλοποίησης του έργου «Ανάπλαση – ανάδειξη της Νέδας με τα μοναδικά μονοπάτια» και να μην παραμένει στα συρτάρια. Μ΄ αυτό τον τρόπο και με συγκεκριμένες δράσεις, θεωρούμε πράγματι ότι μπορεί να γίνει ανασυγκρότηση της υπαίθρου, μπορούν οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους και η αγροτική οικονομία να αποκτήσει εξωστρέφεια

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη