google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 4 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

4 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

 

Λιγότεροι από δύο μήνες απομένουν μέχρι την κατάθεση των συνδυασμών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και οι υποψήφιοι στο Δήμο Τριφυλίας πατούν το πόδι στο γκάζι.
Το τοπίο φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει με τέσσερις μέχρι τώρα υποψηφιότητας και το μοναδικό ερώτημα, που η οριστική του απάντηση είναι ζήτημα ημερών να δοθεί, είναι αν θα υπάρξει και πέμπτη υποψηφιότητα από το χώρο της κεντροαριστεράς, που με τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Καθώς όμως κάποιες διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη, ακόμη και την ώρα αυτή, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος.
Οι μέχρι τώρα σίγουρες υποψηφιότητες είναι: αυτή του νυν δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη, ο οποίος θα επιδιώξει και δεύτερη θητεία και την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών της Τριφυλίας. Της Χάιδως Παναγιωτοπούλου που για δεύτερη φορά, μετά τις εκλογές του 2019, επιδιώκει την εκλογή της. Στις προηγούμενες εκλογές η παράταξή της είχε έρθει τρίτη. Του Ακη Κατρίτση που για πρώτη φορά θέτει υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου Τριφυλίας, έχοντας διατελέσει κατά το παρελθόν (για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980) δήμαρχος Γαργαλιάνων. Επίσης, της Κατερίνας Τσιγκάνου από το χώρο της Λαϊκής Συσπείρωσης που για πρώτη φορά θέτει υποψηφιότητα, παίρνοντας θα λέγαμε τη σκυτάλη από το Σαράντο Κουκούμη.
Έτσι με τα μέχρι τώρα δεδομένα έχουμε τους μισούς υποψηφίους σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, τέσσερις έναντι οκτώ. Όπως και μόλις δύο ίδιους υποψηφίους σε σχέση με το 2019, τον νυν δήμαρχο Γιώργο Λεβεντάκη και την Χάιδω Παναγιωτοπούλου.
Από τους υπόλοιπους έξι: ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κατσίβελας δεν θα είναι πάλι υποψήφιος έχοντας αναλάβει μάλιστα από τα προηγούμενα χρόνια τη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας. Ο Παναγιώτης Τσίγγανος επίσης έχει αποσυρθεί καθώς είχε αναλάβει διευθυντική θέση σε υπουργικό γραφείο. Ο Στάθης Ανδρινόπουλος όπως είχε διαφανεί αλλά το ανακοίνωσε και ο ίδιος σε μια από τις πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν θα είναι πάλι υποψήφιος. Ο Δημήτρης Δριμής είναι ένα ερωτηματικό μέχρι την τελευταία στιγμή για το τι θα πράξει, αφού δεν έχει ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του και ακούγονται διάφορα σενάρια. Οι πληροφορίες πάντως που φαίνεται να είναι και πιο κοντά στην πραγματικότητα, λένε ότι είναι σε διαρκείς επαφές το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να καταφέρει να συσπειρώσει μια ομάδα ανθρώπων και να ηγηθεί ενός συνδυασμού που θα καλύψει και το χώρο της κεντροαριστεράς. Ο Σωτήρης Μπακούρος έχει αφομοιωθεί από το συνδυασμό του δημάρχου, καθώς είναι η μόνη παράταξη που παρέμεινε συνεργαζόμενη με το δήμαρχο σε όλη τη θητεία. Μάλιστα ο ίδιος έχοντας τη θέση του αντιδημάρχου έχει δηλώσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα είναι υποψήφιος με τον κ. Λεβεντάκη. Ενώ το ίδιο θα πράξει και η Μαρία Παναγοπούλου, η δεύτερη σύμβουλος του συνδυασμού του κ. Μπακούρου, που και αυτή έχοντας θέση αντιδημάρχου θα είναι υποψήφια με το συνδυασμό του δημάρχου. Τέλος, ο Σαράντος Κουκούμης από τη Λαϊκή Συσπείρωση, όπως αναφέραμε και στην αρχή, παραδίδει τη σκυτάλη στην Κατερίνα Τσιγκάνου, μετά από αρκετά χρόνια ως επικεφαλής παράταξης και με σταθερότητα στις θέσεις της παράταξής του.
Κάπως έτσι έχουν τα δημοτικά πράγματα στην Τριφυλία και το μοναδικό κομμάτι που απομένει για να ολοκληρωθεί το παζλ με το οποίο θα πάμε στις εκλογές, είναι αν θα υπάρξει υποψηφιότητα από το χώρο της κεντροαριστεράς. Σε αυτό το χώρο έντονα έχει «παίξει» το όνομα του παιδιάτρου Γιάννη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε επαφές και σε συνεχείς συναντήσεις, σε μια προσπάθεια συγκρότησης συνδυασμού. Αν και τα χρονικά περιθώρια δείχνουν ότι έχουν στενέψει κατά πολύ, αυτό θα ξεκαθαρίσει τις ημέρες αυτές.
Από την άλλη οι υποψήφιοι δήμαρχοι που έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους στις εκλογές, έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου να συμπληρώσουν τους συνδυασμούς με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τοπικούς συμβούλους. Ήδη μάλιστα τα πρώτα ονόματα έχουν ανακοινωθεί από τους υποψηφίους δημάρχους, πλην της κ. Τσιγκάνου.
Να σημειώσουμε πως πλέον και τα τοπικά συμβούλια θα είναι κάτω από το συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου. Αυτό είναι σίγουρα ένα νέο δεδομένο που ανακατεύει αρκετά την τράπουλα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Οι υποψήφιοι πρόεδροι πλέον αποκτούν άλλη βαρύτητα για τους συνδυασμούς, πόσο μάλλον στην Τριφυλία που απαρτίζεται από 52 τοπικές κοινότητες, που σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος υποψήφιος δήμαρχος να κατεβάσει πλήρη συνδυασμό χρειάζεται αντίστοιχα τοπικά συμβούλια.
Επίσης, ένα νέο δεδομένο σε αυτές τις εκλογές είναι η κατανομή των εδρών στο Δήμο, κάτι που αρκετοί εν δυνάμει υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι το μετράνε και το ζυγίζουν. Το Δημοτικό Συμβούλιο πλέον θα αποτελείται από 25 δημοτικούς συμβούλους, 2 λιγότερους σε σχέση με σήμερα. Ο Δήμος αποκτά και δεύτερη μονοεδρική Δημοτική Ενότητα αυτή της Αυλώνας πέρα από της Τριπύλης που είχε μέχρι τώρα. Από εκεί και πέρα οι έδρες κατανέμονται ως εξής: 2 για τη ΔΕ Αετού, 8 για τη ΔΕ Κυπαρισσίας, 6 για τη ΔΕ Φιλιατρών και 7 για τη ΔΕ Γαργαλιάνων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη