google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η φοιτήτρια από την Μαραθόπολη μας διηγείται πως έζησε τον σεισμό στην Κεφαλονιά

Η φοιτήτρια από την Μαραθόπολη μας διηγείται πως έζησε τον σεισμό στην Κεφαλονιά

Σήμερα διηγείται στο «gargalianoionline» η φοιτήτρια στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας – ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Όλγα Βασιλοπούλου τον εφιάλτη που έζησε το απόγευμα της Κυριακής στο νησί της Κεφαλονιάς. «Έχω εμπειρία από σεισμούς, αλλά αυτό το πράγμα πρώτη φορά. Βρισκόμουν στο σπίτι μου στο Αργοστόλι ήταν κάτι το φοβερό. Το σπίτι άρχισε να κινείται σαν εκκρεμές, παρόλο που είναι κατοικία είναι καινούργια με καλά θεμέλια. Η διάρκεια του ήταν μεγάλη ενώ οι μετασεισμοί ήταν συνεχείς!», λέει η 22χρονη φοιτήτρια. «Πολλοί φοιτητές δεν είχαν ανάλογες εμπειρίες με σεισμούς και πραγματικά τρομοκρατήθηκαν! Μιας κοπέλας έπεσε το μπαλκόνι και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από τύχη, τα μαγαζιά όμως που βρισκόντουσαν από κάτω έπαθαν ζημιά.
Σε κάποια άλλη που βρισκόταν στο σπίτι της έπεφταν ποτήρια, καθρέπτες, μπουκάλια. Επίσης σε πολλά μαγαζιά έσπασαν τζαμαρίες.» Συνεχίζοντας η Όλγα μας λέει, «Μετά το ξέσπασμα των ισχυρών δονήσεων οι φοιτητές συγκεντρώθηκαμε στις αίθουσες του ιδρύματος, βρίσκοντας έναν χώρο με περισσότερη ασφάλεια. Παράλληλα, δεκάδες αυτοκίνητα στάθμευσαν στον προαύλιο χώρο ώστε οι κάτοικοι να διανυκτερεύσουν εκεί υπό το φόβο και το ταρακούνημα των συνεχών μετασεισμών.»
Αν και η σεισμική δραστηριότητα είναι συνηθισμένη για τους κατοίκους της περιοχής, σίγουρα τέτοιο σείσμο, όπως λένε, δεν το έχουν ξαναζήσει! «Την επόμενη μέρα μας ανακοίνωσαν ότι λόγω των έκτακτων συνθηκών η εξεταστική που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει την Δευτέρα 27/1/2014 θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα 3/2/2014. Από το νησί φύγαμε περίπου 350 φοιτητές και ελπίζουμε όλα να κυλήσουν ομαλά μέχρι να επιστρέψουμε πίσω.» Σε τηλεφωνική επικοινωνια που είχε η 22χρονη φοιτήτρια με συμμαθητές της, ανέφεραν ότι φοβούνται να γυρίσουν πίσω!Η Κεφαλονιά βρίσκεται σε δοκιμασία, ας ελπίσουμε ότι για άλλη μία φορά θα βγει νικήτρια!

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη