google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 «Παντρεύονται» με τον τουρισμό τα αγροτικά προϊόντα

«Παντρεύονται» με τον τουρισμό τα αγροτικά προϊόντα

Τη στενή συνεργασία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουρισμού προκειμένου, μέσα από κοινές και συνδυασμένες δράσεις, να ωφεληθούν ο τουρισμός, ο πρωτογενής τομέας της χώρας και η εθνική οικονομία συμφώνησαν ο Αθανάσιος Τσαυτάρης και η Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΕΟΤ. Το παρών έδωσαν επίσης ο ο γ. γ. Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος, ο γ.γ. του ΕΟΤ κ. Παν. Λειβαδάς και στελέχη του ΥπΑΑΤ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι άξονες συνεργασίας ώστε στο επόμενο διάστημα να αναληφθούν επί μέρους πρωτοβουλίες και να δρομολογηθούν μέτρα.
Επισημάνθηκε ότι, στο πλαίσιο της ανάληψης της ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε τα δύο Υπουργεία θα δώσουν έμφαση στη συνεργασία τους μέσα στο 2014, για να προωθήσουν λύσεις σε θέματα που θα τονώσουν την αγροτική ανάπτυξη και τον τουρισμό. Τα ελληνικά προϊόντα και ο τρόπος προώθησής τους, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, αποτελούν σημαντικό πεδίο, όπου τα δύο υπουργεία μπορούν να συμπράξουν δημιουργικά.
Στόχος είναι η στρατηγική επιλογή μετάβασης από μια γεωργία χαμηλού κόστους σε μια γεωργία ποιότητας να αναδειχθεί μέσα από τον τουριστικό κλάδο, μέσω της προώθησης των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων. Έτσι, θα ενισχυθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν προσελκύοντας περισσότερους και διαφορετικούς επισκέπτες. Μακροπρόθεσμα η σύμπραξη των δύο Υπουργείων, Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνδράμει στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής, την ποιοτική αναβάθμισή της και την μονιμότερη αξιοποίησή της από τον τουριστικό κλάδο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη