google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ανθρωπιστικό, κοινωνικό και ουσιαστικό το έργο των φιλοζωικών ομάδων στην Τριφυλία

Ανθρωπιστικό, κοινωνικό και ουσιαστικό το έργο των φιλοζωικών ομάδων στην Τριφυλία

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το τελευταίο διάστημα στην Τριφυλία η αντιμετώπιση των αδέσποτων. Από την απάνθρωπη πρακτική θανάτωσής τους από φόλες, φθάσαμε σε πυροβολισμούς σκύλων και γάτων. Την ίδια στιγμή η Φιλοζωική Ομάδα Εθελοντών Τριφυλίας κάνει έκκληση στους πολίτες για βοήθεια και στήριξη, καθώς αδυνατούν, πια, να αντιμετωπίσουν όλα τα περιστατικά. Το, δε, έργο της είναι κάτι περισσότερο από πολύτιμο! Με πρωτοβουλίες των εθελοντών και δικές τους, αποκλειστικά, δαπάνες, σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Εταιρεία και φιλόζωους κατοίκους της περιοχής, έχουν καταγραφεί και σημανθεί σχεδόν όλα τα αδέσποτα από τους Γαργαλιάνους μέχρι την Ελαία. Σε όλα έχει χορηγηθεί εμβόλιο και αντιπαρασιτική αγωγή, ενώ έχουν γίνει στειρώσεις.
Τα αδέσποτα σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Ελαία σιτίζονται σε ειδικούς χώρους με έξοδα και επίβλεψη μελών της Φιλοζωικής, ενώ το ίδιο συμβαίνει στο Καλό Νερό και την Κυπαρισσία από φιλόζωους. Με την ανιδιοτελή βοήθεια του κτηνιάτρου Γιάννη Μαρκόπουλου στην Κυπαρισσία, ο οποίος παρέχει περίθαλψη στα άτυχα ζώα, φροντίζουν τα αδέσποτα και ουσιαστικά σώζουν τις ζωές τους. Το γεγονός, δε, ότι τα αδέσποτα έχουν τη στήριξη των φιλόζωων, βρίσκουν τροφή, φροντίδα και περίθαλψη, τα κάνει να είναι ήσυχα, να μην ενοχλούν και να μην είναι «επιθετικά». Όμως, οι δυνατότητες, οικονομικές κυρίως, των εθελοντών, εξαντλούνται!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη