google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΟΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ- ΕΤΕΘΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΟΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ- ΕΤΕΘΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ

Στο Δ.Σ. Τριφυλίας τέθηκε η Αποδοχή χρηματοδότησης 100.000,00 ¤ του Υπ. Εσωτερικών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕ -055 («Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού της χώρας») η κατανομή της πίστωσης θα γίνει με το ποσό των 20.000 ευρώ ανά δημοτική ενότητα και οι υπόλοιπες ενότητες όπως η Τριπύλα στις 15.000 ευρώ, ενώ ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι ετέθη νέο αίτημα στήριξης του Δήμου ύψους 30.000 ευρώ για επίλυση προβλημάτων. Προβληματισμούς έθεσε ο Σωτήρης Τσίγγανος για την κατανομή του ποσού ανά δημοτική ενότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες. 
Ο κ. Κόλλιας διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να καθαρίζονται ρέματα χωρίς χρήματα από τη στιγμή που φόρτωσαν στους Δήμους την αρμοδιότητα αυτή. Για την Νέδα συμπλήρωσε ότι ο καθαρισμός του από διαπεριφερειακής πλευράς είναι σοβαρή υπόθεση ιδίως στη νότια πλευρά που χρήζει προστασίας από την Περιφέρεια, ενώ έστειλε έγγραφο στον Αγγελάκα για το ζήτημα αυτό. Ο κ. Γαλάνης ζήτησε να καλυφθούν ανάγκες για τη Νέδα από την έκτακτη χρηματοδότηση, ενώ διαφοροποιήθηκε ο κ. Κουκούμης λέγοντας ότι δεν καθορίζεται επαρκώς η κατανομή του ποσού με κριτήρια προτεραιότητας. Κατά πλειοψηφία με 4 λευκά. Στο Δ.Σ τέλος ετέθη μια πρόταση για  Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Τριφυλίας στην «Αγροδιατροφική σύμπραξη περιφέρειας Πελοποννήσου» εξέφρασε ο Δήμαρχος με συμμετοχή 500 ευρώ για την στήριξη της προσπάθειας όπου πέρασε κατά πλειοψηφία με λευκό Κουκούμη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη