google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 25χρονη από την Κυπαρισσία στο τροχαίο στα Τέμπη!

25χρονη από την Κυπαρισσία στο τροχαίο στα Τέμπη!

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 25χρονη από την Κυπαρισσία, η οποία νοσηλεύεται στην εντατική του ΠΓΝΛ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μετά το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε χθες το βράδυ στην κοιλάδα των Τεμπών. Ολόκληρος ο μηχανισμός υγείας κινητοποιήθηκε αμέσως με το που έγινε γνωστό το δυστύχημα. Ολόκληρη η δύναμη του ΕΚΑΒ κατευθύνθηκε στα Τέμπη, ενώ με εντολή του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Λάζαρου Μακρή άνοιξε και το ΓΝΛ για να δεχθεί τους τραυματίες. Από την πρώτη στιγμή στον χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου βρέθηκαν και κοινωνικοί λειτουργοί, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες έφτασε στη Λάρισα σύμβουλος του υπουργού Υγείας.

Μία στιγμή που πάγωσε το πανελλήνιο
Είχε νυχτώσει για καλά και η θερμοκρασία είχε πέσει χαμηλά. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν περίπου 10 το βράδυ και η κίνηση στην κοιλάδα των Τεμπών ήταν η αναμενόμενη για την εποχή. 
Σε λίγα λεπτά όλα πάγωσαν από έναν εκκωφαντικό θόρυβο στα Τέμπη. Λίγα μέτρα, περίπου 700, πιο κάτω από τα παλιά διόδια, ένα επιβατικό όχημα με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να προσπεράσει ένα διώροφο πορτοκαλί λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που εκτελούσε τη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Στο αντίθετο ρεύμα έρχονταν μία νταλίκα. Η προσπέραση δεν ολοκληρώθηκε. Το κίτρινο Άλφα Ρομέο συγκρούστηκε με το φορτηγό και στη συνέχεια καρφώθηκε στο λεωφορείο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και το βαρύ όχημα έπεφτε πάνω στο πορτοκαλί λεωφορείο. Ο χρόνος πάγωσε. Ο μόνος ήχος που έσκιζε τη φονική κοιλάδα των Τεμπών ήταν των δεκάδων ασθενοφόρων που έτρεχαν μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα και τα περιπολικά στο σημείο του τροχαίου. Το συμβάν έξυσε μνήμες από τα πολύνεκρα τροχαία στα Τέμπη με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, με το πούλμαν που ανατράπηκε, και το φορτηγό με τις μελαμίνες που καρφώθηκε στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μακροχωρίου κόβοντας το νήμα της ζωής των αδικοχαμένων μαθητών, βυθίζοντας  στο πένθος τις οικογένειές τους.
Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες που πρωτοαντίκρισαν την άμορφη μάζα του επιβατικού αυτοκινήτου έτρεξαν να απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες. 
Έβγαλαν από το όχημα τον οδηγό και ένα ανήλικο παιδί. Μία γυναίκα και ένα ακόμη παιδί βρίσκονταν ήδη έξω από το ΙΧ. Στο σημείο κατέφθασαν και τα ασθενοφόρα. Το ένα μετά το άλλο γέμισε από τραυματίες, από το ΙΧ, τον οδηγό της νταλίκας και επιβάτες  του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.
Τα πρώτα ασθενοφόρα μετέφεραν τους βαριά τραυματίες. Τελικά στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας διακομίσθηκαν συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων  ένας 45χρονος που κατέληξε, τέσσερις βαριά τραυματίες και δέκα με ελαφρά τραύματα. Στα δύο νοσοκομεία σήμανε συναγερμός. Οι βαριά τραυματίες νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και οι υπόλοιποι στο Πανεπιστημιακό που εφημερεύει ετούτη τη δύσκολη νύχτα.
Η επιχείρηση των συνεργείων της Πυροσβεστικής στα Τέμπη ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση των τριών οχημάτων για να δοθεί ο φονικός δρόμος ξανά στην κυκλοφορία. Η νύχτα της 25ης Νοέμβρη σταμάτησε το χρόνο για τον 45χρονο και τις οικογένειες όλων των εμπλεκομένων στο τροχαίο δυστύχημα. Η μαύρη λίστα των τροχαίων στη φονική κοιλάδα των Τεμπών μάκρυνε κι άλλο σκορπώντας ανείπωτο πόνο στις οικογένειες του νεκρού και των τραυματιών που δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

larissanet

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη