google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΑΓΕΨΕ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΜΑΓΕΨΕ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΟ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΜΟΝΑΔΙΚΗ βραδιά ήταν η Τετάρτη στο Ηρώο της Παλιάς πόλης Κυπαρισσίας με την συναυλία του Βασίλη Λέκκα και της έξοχης Klaudia Delmer αναδεικνύοντας της αξία της περιοχής μπροστά από το παλιό Σχολαρχείο της πόλης που αποτελεί μοναδικό μνημείο, με πρωτοβουλία του Προγράμματος για την Προστασία και Ανάδειξη της παλίας πόλης.
Η Κλαούντια Ντελμέρ μας δήλωσε ότι ήταν συγκινημένη που βρέθηκε στη Κυπαρισσία στο ξεχωριστό χώρο του ιστορικού κομματιού της, προερχόμενη όπως είπε από Ισπανία, Νέα Υόρκη και μακρινά μέρη όπυο προσέγγισε τα μουσικά ακούσματα με ξεχωριστό τρόπο. Μίλησε με ζεστασιά για την ομορφιά του τόπου χαρακτηρίζοντας τον ως ιστορικό προορισμό με μια παράσταση που πλαισιώθηκε από έξοχους μουσικούς από Αθήνα και Μεσσηνία με τη βοήθεια του Ωδείου Πύλου. Θεώρησε ότι έγιναν πολλά βήματα από το πρόγραμμα για την ανάδειξη της παλιάς πόλης στέλνοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός και η μουσική συνδέονται άρρηκτα.
Ο Βασίλης Λέκκας με 40χρονη παρουσία στο ελληνικό πεντάγραμμο μίλησε για το σημείο αναφοράς την παλιάς πόλης, ενώ για τη μουσική του μας δήλωσε ότι η κινητοποίηση έγινε για να στηριχθούν όλα τα μνημεία με ορατό αποτέλεσμα η ταυτότητα και η κληρονομιά μας να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους δημιουργώντας δεσμούς με το ιστορικό παρελθόν, εκτιμώντας ότι χωρίς ταυτότητα είμαστε ευάλωτοι. Μίλησε για πρωτοβουλία που ανέλαβε η κα Ιμιρζιάδη αποτιμώντας ότι γίνεται άριστη δουλειά.
Ο υπεύθυνος του Ωδείου Πύλου Γιάννης Σταθόπουλος εξέφρασε τη διαδορμή της συνεργασίας σε Πύλο. Γαργαλιάνους, Κυπαρισσίας αλλά και τη συνεργασία δύο κορυφαίων δημιουργών και με τοπικούς φορείς αναδεικνύοντας κομμάτια του πολιτισμού μας. Ο ενορχηστρωτής της εκδήλωσης είπε ότι η όμορφη ελληνική μουσική πρέπει να διατηρηθεί για τις επόμενες γενιές, εξηγώντας ότι καταγράφεται μια αισθητική αλλά και ένα μήνυμα ανάδειξης μουσικής μέσα από χώρους με ιστορική αξία και παρελθόν...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη