google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Παρέμβαση για τον τουρισμό, ταξί και τις επενδύσεις στο Μοριά

Παρέμβαση για τον τουρισμό, ταξί και τις επενδύσεις στο Μοριά

Σε όλα τα συμβούλια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ δίνουν σκληρή πολιτική μάχη για την πιστή εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο έφεραν θέμα για την εφαρμογή του νόμου για το λεγόμενο άνοιγμα του επαγγέλματος του ταξί. Πρόκειται για το νόμο που παραδίδει τον κλάδο στο μεγάλο κεφάλαιο αφού καταργεί την ατομική άδεια και προβλέπει τη δημιουργία εταιρειών που σε πρώτη φάση μπορεί να κατέχουν η κάθε μια μέχρι το 5% του συνόλου των ταξί. Ακόμα ο νόμος προβλέπει τη χρήση από τα ξενοδοχεία και άλλους φορείς άσχετους με το μεταφορικό επάγγελμα, τη χρήση 7θέσιων και 9θέσιων οχημάτων χωρίς ταξίμετρο και «καπέλο» καθώς και οχημάτων ενοικιαζόμενων μετά οδηγού με προκαθορισμένα ραντεβού. Οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης με πρωταγωνιστές τον κ. Τατούλη και τον κ. Δράκο υπερασπίστηκαν την εφαρμογή αυτού του εκτρωματικού νόμου και αρνήθηκαν να ενσωματώσουν στην απόφαση τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για να μείνουν οι άδειες προσωπικές, να μην γίνουν εταιρείες ταξί, δηλαδή να μην παραδοθεί ο κλάδος στους επιχειρηματίες που θέλουν να αλώσουν και τον κλάδο του ταξί, και να μην επιτραπούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 7θέσια – 9θέσια και ενοικιαζόμενα οχήματα μετά οδηγού.
Οι αυτοαπασχολούμενοι στα ταξί που έκαναν τόσους αγώνες, που συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, που έφαγαν τόνους χημικά, που λοιδορήθηκαν και κατασυκοφαντήθηκαν από την κυβέρνηση, τους μηχανισμού και τα παπαγαλάκια τους ας βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Στις ελληνικές θάλασσες και ειδικά στην περιοχή μας, από το Σαρωνικό μέχρι το Ταίναρο, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που δραστηριοποιούνται στις ιχθυοκαλλιέργειες, με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ. και του ΠΑΣΟΚ έχουν κατακλύσει με κλωβούς και άλλες εγκαταστάσεις θάλασσες και ακτές με πολύ σοβαρές συνέπειες στους αυτοαπασχολούμενους – μικρούς και μεσαίους του Τουρισμού, τους ψαράδες και άλλους κλάδους. Η δράση αυτών των κολοσσών είναι εντελώς ανεξέλεγκτη. Η Λαϊκή Συσπείρωση στο επίπεδο της Περιφέρειας και το ΚΚΕ στο επίπεδο της Βουλής ζητάμε επίμονα στοιχεία ελέγχου στη δράση αυτών των ομίλων και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο ελέγχου γιατί δεν γίνονται. Αυτοί οι όμιλοι αποφάσισαν να φτιάξουν ένα συλλογικό όργανο, μια Ανώνυμη Εταιρεία που θα ελέγχει τον εαυτό τους. Έφτιαξαν καταστατικό και κανονισμό λειτουργίας της δικής τους Ανώνυμης Εταιρείας.
Στη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου ήρθε πρόταση από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και ψηφίστηκε από τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης, συμμετοχής της Περιφέρειας σ’ αυτή την εταιρεία. Σε ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα, ποιος πρότεινε το καταστατικό και τον κανονισμό λειτουργίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας απάντησε κυνικότατα, οι εταιρείες. Εδώ φτάσαμε! Βάζουμε το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη