google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Εδώ και αρκετά χρόνια ,σε κάθε κάθοδο μου στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Μεσσηνία ,συναντούσα ανθρώπους που μου εξιστορούσαν περιστατικά απείρου κάλους σχετικά με την συμπεριφορά, τις πρακτικές και τις αποφάσεις του προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας  για την δομή και ιδιαίτερα την λειτουργία του ποδοσφαίρου στο νομό. 
Κάποιοι από τους ανθρώπους αυτούς επί χρόνια ψήφιζαν τον κ. Άρη Σταθόπουλο, για να τον αναγάγουν τα τελευταία κυρίως χρόνια σε απόλυτο κυρίαρχο στο χώρο του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου ώστε να παίζει την δική του…μπάλα χωρίς αντίπαλο .Αναρωτήθηκα αρκετές φορές τι μετέτρεπε λίγο πριν τις εκλογές της ΕΠΣ τις κατηγορίες και τις ύβρεις κατά του Σταθόπουλου  σε ψήφους; Όπως μάθαινα  άλλοι αισθανόντουσαν ικανοποίηση με τις υποσχέσεις που έπαιρναν ότι θα ανέβουν κατηγορία, κάποιοι άλλοι, ότι θα είχαν την εύνοια της διαιτησίας η κάποιοι άλλοι θα έπεφταν στα μαλακά κατά την κρίση των σωματείων τους μετά από πειθαρχικά παραπτώματα. 
Ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι έχω αντίθετη άποψη και θέση από αυτή την νοοτροπία και τις πρακτικές ,και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός ο ρόλος και η προσφορά κάθε παράγοντα προς το σωματείο του ,έψαχνα να το δικαιολογήσω έστω και εν μέρει. 
Όταν όμως πληροφορήθηκα περιστατικά που είχαν άλλο περιεχόμενο και διαμόρφωναν συνθήκες  και πρακτικές του τύπου «Τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά…»εκεί εξοργίστηκα και με την παθητική στάση αυτών που μου τα περιέγραφαν. 
Πέρα από τα σύνορα όμως του νομού Μεσσηνίας ,και στην κεντρική σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικότερα το τελευταίο διάστημα διαπίστωσα να πολλαπλασιάζονται οι αρνητικές φωνές για τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας κ .Άρη Σταθόπουλο. 
Η επιβεβαίωση δε αυτή πρόεκυψε από το γεγονός ότι βρέθηκε εκτός Δ. Σ της ΕΠΟ μετά από χρόνια.
 Όλα αυτά και σε συνδυασμό με την αγάπη για τον τόπο μου και το ποδόσφαιρο της πατρίδας μου που το υπηρετούν μεταξύ άλλων παιδικοί φίλοι και συμπατριώτες με οδήγησαν στην απόφαση να συμμετάσχω στην ηγετική ομάδα της κίνησης φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Μεσσηνίας. 
Μοναδικό μου κίνητρο η ανιδιοτελής προσφορά κάτι που κάνω για Τρίτη θητεία στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ),κατέχοντας την τιμητική θέση του Α΄ Αντιπροέδρου.
Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε μια προσπάθεια ,ένα αγώνας φίλων του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου(Που καθημερινά μεγαλώνει και αφυπνίζεται)ώστε πολύ σύντομα να επαναπροσδιοριστεί η δομή και η λειτουργία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας σε όλα τα επίπεδα.
ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
Μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο στα ποδοσφαιρικά σωματεία της Μεσσηνίας θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο σχέδιο για τις τομές που θα δρομολογηθούν από την επόμενη ημέρα στην ΕΠΣ Μεσσηνίας, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που θα παρθούν ώστε σταδιακά τα ίδια τα σωματεία ,οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι των ομάδων να διαπιστώσουν ότι χάθηκαν άδικα χρόνια ,εγκλωβισμένοι σε ένα μοντέλο του ενός ανδρός αρχή που αποφάσιζε για αυτούς χωρίς αυτούς.
Η κίνηση φίλων ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Μεσσηνίας δεν στοχεύει ,αλλά είναι αποφασισμένη από τώρα και εργάζεται για την :
1ον)Αναβάθμιση της διοργάνωσης των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών. Αποκατάσταση της αξιοπιστίας τους σε όλα τα επίπεδα με κανόνες που θα εφαρμόζονται με ισονομία για όλες της ομάδες.
2ον)Αυστηρή και δίκαιη εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών ώστε σε σύντομο χρόνο και τα σωματεία να λειτουργήσουν στην θετική κατεύθυνση και να ανταποκριθούν στον πραγματικό ρόλο που πρέπει να έχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
3ον)Λειτουργικός εκσυγχρονισμός της ΕΠΣ Μεσσηνίας ,και στελέχωση του με εξειδικευμένο δυναμικό. Στο πλαίσιο αυτό θα αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και συνεργασίες με απόλυτη διαφάνεια και συμμετοχή όλων των σωματείων σε δράσεις σχετικά με την οργάνωση, την επιμόρφωση ανά τομείς, με φορείς και οργανισμούς σχετικά με το ποδόσφαιρο εντός και εκτός Ελλάδος.
5)Ανοιχτή γραμμή συνεργασίας με τις αθλητικές αρχές της χώρας(Υφυπουργείο Αθλητισμού, ΕΠΟ)αλλά και με όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου εντός και εκτός του νομού. Συνεργασία με όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με δράσεις και στόχο την βελτίωση των συνθηκών σε υποδομές και την διοργάνωση και διεξαγωγή των πρωταθλημάτων
6)Απόλυτη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, και ενημέρωση των σωματείων για τα πάντα. Κυρίαρχος στόχος η οικονομική ελάφρυνση των σωματείων.
7)Κάρτα υγείας για όλους τους ποδοσφαιριστές .
8)Διαιτησία χωρίς εξαρτήσεις, με αυστηρή αξιολόγηση και ασφαλιστικές δικλείδες .Όποιος από εμάς «συλληφθεί» σε μυστικό ραντεβού μέσα στο αυτοκίνητο με διαιτητή πριν από αγώνα θα πηγαίνει…σπίτι του την άλλη ημέρα.

9)Πρωτοβουλίες και δράσεις με την συμμετοχή όλων των σωματείων για την πρόληψη και την καταστολή της βίας που δεν έχει θέση γενικά στο ποδόσφαιρο, ειδικότερα πόσο μάλλον στο ερασιτεχνικό.
10)Ιδιαίτερη προσπάθεια ενθάρρυνση και προσοχή στην δημιουργία υποδομών σε όλα τα σωματεία. Τα παιδικά πρωταθλήματα θα είναι από τα κυρίαρχα θέματα στο ενδιαφέρον της νέας ηγεσίας της ΕΠΣ. Σε αυτό το τομέα θα επιδιωχθεί συνεργασία με την διεύθυνση φυσικής αγωγής, τα ΤΕΦΑΑ, αλλά και σε τακτά χρονικά διαστήματα με την συμμετοχή όλων των προπονητών όλων των κατηγοριών θα πραγματοποιούνται σεμινάρια από ειδικούς που θα δίνουν περισσότερη γνώση ώστε οι ταλαντούχοι εκκολαπτόμενοι ποδοσφαιρικοί άσσοι να δουλεύονται καλύτερα .Γιατί στόχος μας είναι να αναδειχθούν παίκτες που θα διαφημίζουν το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο στις μεγάλες κατηγορίες και στο εξωτερικό.
11)Αξιοποίηση του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας .
12)Καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των Μικτών ομάδων της ΕΠΣ και στήριξη των ποδοσφαιριστών της πατρίδας μας για να ζήσουν το όνειρο τους.
Όλα αυτά και τόσα αλλά που έχουμε την διάθεση να κάνουμε θα τα εξηγήσουμε αναλυτικά στα ποδοσφαιρικά σωματεία της Μεσσηνίας. Εξ άλλου αυτά θα έχουν σε λίγο καιρό την ιστορική ευθύνη της επιλογής αν θέλουν να γίνουν πράξη.
Οι συμπατριώτες παράγοντες  που έχουν τις τύχες των ομάδων θα κληθούν να επιλέξουν αν θέλουν και είναι αποφασισμένοι να γυρίσουν σελίδα και να είναι υπερήφανοι για αυτό που υπηρετούν η να συνεχίσουν να ανέχονται:
1)Την αρχή του ενός ανδρός, με ταξίματα ,με παρεμβάσεις και αν είναι αλήθεια με απειλές και κλίμα φόβου.
2)Με την ΕΠΣ να λειτουργεί ως κλειστό κλαμπ.
3)Με ένα καταστατικό ως όπλο επανεκλογής που δίνει εδώ και χρόνια καθεστωτική εντύπωση.
Θα δείξουν αν είναι αποφασισμένοι το ποδοσφαιρικό καθεστώς Σταθόπουλου πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα.
Για την εκτός συνόρων εικόνα του ανθρώπου που εκπροσωπεί το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ,και κλαίει και οδύρεται γιατί έμεινε εκτός Δ. Σ της ΕΠΟ, δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε αυτή την επιστολή. Πιθανόν μέχρι την εκλογική διαδικασία να το κάνω για να φρεσκάρω την μνήμη των συμπατριωτών μου και να τους προκαλέσω να αναρωτηθούν αν εξακολουθούν να είναι υπερήφανοι. Γιατί εγώ δεν είμαι.
Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενεία.

Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος
Δημοσιογράφος-Μέλος ΕΣΗΕΑ
Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ
Μέλος UEPS-AIPS

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη