google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η θέση του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Αδρακτά για τον Βιολογικό Καθαρισμό

Η θέση του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Αδρακτά για τον Βιολογικό Καθαρισμό

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί την τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου Τριφυλίας Γιάννη Αδρακτά σχετικά με τον Βιλογικό Καθαρισμό των Γαργαλιάνων, με αφορμή την ερώτηση που έθεσε στο χθεσινοβραδυνο δημοτικό συμβούλιο.
Για την ακριβή σας ενημέρωση να σας πληροφορήσω τα εξής : είναι γνωστό ότι η μελέτη για τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης μας έχει ξεκινήσει να μελετάται από το 1992 χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί και ενώ έχουν ήδη δαπανηθεί παραπάνω από 600.000 ευρώ διαχρονικά (η παρούσα δημοτική αρχή έχει πληρώσει ήδη ένα σημαντικό ποσό και απομένουν άλλες 212.000 ευρώ). Τον Μάρτιο του 2012 και κατόπιν παρότρυνσης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με αφορμή την πιθανή απένταξη του έργου αν δεν ολοκληρωνόταν άμμεσα υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση (μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας) για την εκχώρηση του έργου στην περιφέρεια προκειμένου αυτή να το ολοκληρώσει. Μετά από 15 μήνες ο κίνδυνος απένταξης δεν επιβεβαιώθηκε (ευτυχώς) αλλά και δεν σημειώθηκε και καμμιά πρόοδο στην μελέτη. Η δική μου παρέμβαση (και ήταν η δεύτερη σε μικρό χρονικό διάστημα) αφορούσε αυτό ακριβώς το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε χωρίς να σημειωθεί καμμιά απολύτως πρόοδος. Να σημειώσω ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο σχεδιαζόμενο έργο του Δήμου Τριφυλίας προυπολογισμού 13.000.000 ευρώ καθώς και οι Γαργαλιάνοι είναι η μόνη πόλη του δήμου που δεν διαθέτει βιολογικό καθαρισμό (με τις ευθύνες να βαραίνουν όλους όσους διαχρονικά είχαμε την τιμή να υπηρετήσουμε την πόλη μας). Θεωρώ ότι όπως περιμένουμε την επιδοκιμασία των συμπολιτών μας όταν πετύχουμε κάτι πρέπει να είμαστε και αυστηροί στην αυτοκριτική μας όταν κάτι δεν προχωράει όπως θα έπρεπε. 
Με τιμή Ιωάννης Αν. Αδρακτάς Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ Δημοτικός Σύμβουλος Τριφυλίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη