Τι να πουν οι πολιτικοί μας για τις αυτοκτονίες στο Στράτευμα;


Τέλος στη ζωή του έδωσε τα ξημερώματα της Τρίτης υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού στη Χαλκίδα όπου διέμενεΣύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εκτιμάται ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του, είναι οικονομικοί. Λίγο μετά τις 2:00΄ τα ξημερώματα, ο 46χρονος στρατιωτικός ανέβηκε σε οικοδομή στη Χαλκίδα και βούτηξε στο κενό, αφήνοντας ορφανά δυο ανήλικα παιδιά.
Σοκαρισμένοι είναι οι συνάδελφοι του στη μονάδα της Ριτσώνας, όπου υπηρετούσε, καθώς και η τοπική κοινωνία της Χαλκίδας. Ο 46χρονος είχε καταθέσει αίτηση για να αποστρατευθεί, ενώ ταυτόχρονα έψαχνε δεύτερη δουλειά για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα.
Όμως όπως όλα δείχνουν δεν άντεξε το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε σημείωμα με το οποίο ζητούσε από τους δικούς του να τον συγχωρέσουν και ότι δεν άντεχε άλλο.
——————————————————————
Το φέρετρο του νεαρού υπολοχαγού που αυτοκτόνησε εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών πρέπει να κουβαλήσουν στις πλάτες τους ο Σαμαράς και ο Παναγιωτόπουλος, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, ο Ελευσινιώτης και ο Κωσταράκος.
Και μετά να εξαφανιστούν από προσώπου γης.Αλλά τι λέμε. Εδώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΣ και το army.gr δεν έχουν βγάλει ούτε καν ανακοίνωση. Αυτοί έχουν άλλες προτεραιότητες: πρέπει να συνεχίσουν τις περικοπές, το πετσόκομμα μισθών-συντάξεων, να φτάσουν το βασικό μισθό στα 300 ευρώ, να ξεπουλήσουν τα πάντα, να απολύσουν δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους-μεταξύ των οποίων και στρατιωτικούς-, να καταστείλλουν κάθε εστία αντίστασης και αμφισβήτησης της βάρβαρης ταξικής τους και των Μνημονίων-διώκοντας βάναυσα και τον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Γιατί να βγάλουν ανακοίνωση επομένως. Τι να πούνε. Τι σημαίνει για αυτούς μια ακόμη αυτοκτονία άλλωστε…
sinora_ebros_533_355«Ο υπολοχαγός παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Υπηρετούσε σε μονάδα της Ριτσώνας. Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι οι λόγοι είναι οικονομικοί και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο υπολοχαγός είχε αναγκαστεί να εργάζεται και εκτός στρατού για να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Κάτι που δεν κατάφερε με αποτέλεσμα δύο 24ωρα μετά το Πάσχα να δώσει τέρμα στη ζωή του.Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στη μονάδα του και δείχνει ότι η κατάσταση που επικρατεί στις ΕΔ είναι πλέον δυσβασταχτη και κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την σκληρή πραγματικότητα».
Η αυτοκτονία του υπολοχαγού ήταν ένα ακόμη στιγμιότυπο από το δράμα τους λαού μας. Μέσα σε ένα 48ωρο χάσαμε τέσσερις συνανθρώπους μας στην Κρήτη και σήμερα το πρωί στη Χαλκίδα, ενός 46χρονου, που πήδηξε από την ταράτσα οικοδομής.
Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη σε όλες αυτές τις οικογένειες και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε πιο οργισμένα, πιο αποφασισμένα.
Για όσους θα επιχειρήσουν να αμαυρώσουν, να αποπροσανατολίσουν και να μιλήσουν για ψυχολογικά προβλήματα, τους θυμίζουμε:
Όταν μετά την αυτοκτονία του ΕΠ.ΟΠ. στον Έβρο, λάβαμε και δημοσιεύσαμε επιστολή από συνάδελφο του που αποκάλυπτε την κατάσταση τους και τα αδιέξοδα τους εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής, τα παπαγαλάκια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το χαρακτήρισαν υπερβολές. Με τα άθλια σχόλια τους αμφισβητούσαν την πιστότητα της επιστολής που μίλαγε για αξιωματικούς-υπαξιωματικούς οι οποίοι ψάχνουν στα σκουπίδια.
Βλέπεις το πρωθυπουργικό γραφείο και ο Κεδίκογλου έχουν απαγορέψει αυτές οι ειδήσεις να  μεταδίδονται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Όμως ολοένα συχνότερα βλέπουν το φως της δημοσιότητας επιστολές στελεχών που μας δίνουν να καταλάβουμε το μέγεθος της Απελπισίας τους. Εκεί εξάλλου βρίσκεται και η ανάγκη ανάπτυξης των Συνδικαλιστικών τους αγώνων, που με λυσσασμένο τρόπο καταστέλλει η κυβέρνηση. 
Διαβάστε το. Μπορεί σε πολλά να διαφωνήσετε ή να διατυπώσετε ενστάσεις. 
Το θέμα όμως είναι ότι υπάρχει κάτι κοινό. 
Η Αίσθηση ότι δεν πάει άλλο… 
Ότι η παθητικότητα και η υποχωρητικότητα μας τους κάνει αδίστακτους… 
Και τα μέτρα δε πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους Ανατρέψουμε
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια