google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ και λόγια του αέρα είχαν καταγραφεί σε 2 συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας για το θέμα με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς με αποκορύφωμα την πρωτοβουλία της Δ.Ε. Αετού. Ο αρμόδιος σύμβουλος απέστειλε έγγραφο στην επιτροπή επίβλεψης αδέσποτων Δήμου Τριφυλίας η οποία υποτίθεται ότι λειτουργεί και έχει προβεί σε ορισμένες ενέργειες οι οποίες είναι ελάχιστες. Τάδε έφη ο εντεταλμένος σύμβουλος για την Δ.Ε. Αετού, πρώην αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης, για αδέσποτα στην πλατεία του Κοπανακίου.
Στο έγγραφό του μάλιστα αναφέρει ότι : «Σας γνωρίζουμε ότι στην κεντρική πλατεία Κοπανακίου περιφέρονται αδέσποτοι έξι (6) σκύλοι. Πέραν των ακαθαρσιών που αφήνουν πάνω στην πλατεία και στους γύρω δρόμους πολλές φορές επιτίθενται σε παιδιά, τα οποία παίζουν και τρέχουν αμέριμνα πάνω στην πλατεία, με εξαιρετικά πιθανό τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού. Ενδεικτικά σας γνωρίζουμε ότι την Τρίτη, κατά τις πρώτες βραδινές ώρες, επιτέθηκε ένας εξ αυτών σε παιδί, το οποίο τρόμαξε. Ήταν ευτυχές γεγονός η παρουσία την κρίσιμη στιγμή ενός ηλικιωμένου ανθρώπου, ο οποίος φόβισε το σκύλο και απέτρεψε έτσι το σοβαρό τραυματισμό.
Επειδή ο καιρός επιτρέπει την καθημερινή παρουσία παιδιών στην πλατεία, παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την περισυλλογή των αδέσποτων αυτών σκύλων».
Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη αύξηση των αδέσποτων είναι αποτέλεσμα πολλές φορές εξαιτίας της συνέπειας της οικονομικής κρίσης και της δυσκολίας των πολιτών, που τα αφήνουν ελεύθερα, καθώς ορισμένοι θεωρούν ότι δεν έχουν τα απαραίτητα έξοδα για να τα σιτίζουν και να τα προσέχουν και μιας και τα αδέσποτα για να βρουν τροφή τριγυρίζουν όπου υπάρχει κόσμος και περισσότερο σε σημεία όπου βρίσκονται κάδοι απορριμμάτων

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη