google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Με θετικό πρόσημο έκλεισε η αγορά του Πάσχα για τα κηπευτικά

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η αγορά του Πάσχα για τα κηπευτικά

Για αποσταθεροποίηση της αγοράς λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς κάνουν λόγο στον ΑγροΤύπο παραγωγοί κηπευτικών από διάφορες περιοχές της χώρας. Αν και σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τιμές παραγωγού αλλά και η ζήτηση τις ημέρες των εορτών του Πάσχα κινήθηκαν ικανοποιητικά (σε τομάτα αγγούρι και πιπεριές), σήμερα παρουσιάζουν μεγάλη κάμψη και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Κατά μέσο όρο οι τιμές παραγωγού στην τομάτα τις ημέρες του Πάσχα κινήθηκαν από 1 έως 1,10 ευρώ το κιλό, στο αγγούρι στα 45 λεπτά/ζευγάρι και στις πιπεριές στο 1 ευρώ το κιλό. «Τώρα η αγορά δεν έχει την δύναμη να τα απορροφήσει οπότε βιώνουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Στις τομάτες οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 50 λεπτά/κιλό ενώ το αγγούρι δεν μπορεί να διατεθεί. Θα περιμένουμε λίγο να ομαλοποιηθεί η αγορά και να δούμε τι θα κάνουμε με τα αδιάθετα προϊόντα», μας αναφέρει ο κ. Αντώνης Ζαχαριαδάκης, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανατολή Ιεράπετρας.

Πελοπόννησος

Τέλος για την κατάσταση της αγοράς στα Φιλιατρά μιλάει στον ΑγροΤύπο, ο κ. Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών. Σύμφωνα με τον ίδιο: «μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη οι τιμές στα κηπευτικά – την τομάτα και το αγγούρι – κατέγραψαν ανοδικές τάσεις. Στο αγγούρι η τιμή κυμαινόταν στα 45 με 50 λεπτά το ζευγάρι ενώ για την τομάτα η τιμή προσέγγιζε το 1 ευρώ/κιλό. Αυτές τις μέρες μετά το Πάσχα οι τάσεις είναι πτωτικές αλλά περιμένουμε να κινηθεί διορθωτικά η αγορά. Η εσωτερική αγορά πάντως τις ημέρες των εορτών κινήθηκε πολύ ικανοποιητικά και υπήρχε ζήτηση. Επίσης αυτό το διάστημα ξεκινούν και πάλι οι εξαγωγές κηπευτικών από την περιοχή μας».
Και καταλήγει: «Όσον αγορά τη συγκομιδή αγγουριού, αν έχει καλές τιμές μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και τον Ιούνιο. Με την τομάτα ξεκινήσαμε ουσιαστικά αυτές τις ημέρες και θα συγκομίζουμε και όλο τον Ιούνιο. Σε γενικές γραμμές είναι μια σχετικά καλή χρονιά

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη