KYPARISSIOTIS

ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ- ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΤΥΠΟΣ

ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ ΤΟ FACEBOOK ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ- ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΤΥΠΟΣ
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του διαδικτύου και του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο π. Χρίστοφιλος Γεωργόπουλος «αναγκάζεται» με… άνωθεν εντολή να «κλείσει» το προφίλ του όπως έγινε γνωστό λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης…
Όπως έγραψε ο ίδιος ο π. Χρίστοφιλος Γεωργόπουλος στο προφίλ του με εντολή του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσόστομου, όπου υπάγεται θα κλείσει τη σελίδα του στο Facebook. Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ιερέα αναφέρει:

"ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΒΡΙΣΚΟΜΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Κ.Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ. ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΜΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΤΕ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΜΑΖΙ. ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΝΤΙΟ"

Οι πολυπληθείς φίλοι του ιερέα αμέσως μόλις έγινε γνωστό το γεγονός ξεκίνησαν ασταμάτητα να αναρτούν μηνύματα συμπαράστασης στο προφίλ του! Δυο από αυτά είναι χαρακτηριστικά και αναφέρουν:
«Ότι και αν γίνει ήρθες δίπλα μας και θα είμαστε και εμείς δίπλα σου πάτερ...ας σκεφτούν ξανά την απόφαση που πήραν και ας αλλάξουν όσο είναι καιρός...τώρα σε χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ... ίσως κάποιος να επέβαλε αυτή την απόφαση που μπορεί να φτάνει πολύ ψηλά στους κόλπους της εκκλησίας...ας το ξανασκεφτούν πριν να είναι αργά…»
«ΠΑΤΕΡ ΜΗΝ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΜ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ 3500 ΦΙΛΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ…»
Ο π. Χριστόφιλος βλέποντας την αντίδραση των θαυμαστών του απάντησε λέγοντας…
«ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΣΧΗΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ»
Το τι μέλλει γενέσθαι με την συγκεκριμένη περίπτωση κανείς δεν το γνωρίζει αν και σε σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο προφίλ του ιερέα από την Ηλεία φαίνεται ότι κάποιοι φίλοι του είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν ομάδα που θα φέρει το όνομα του δίνοντας με αυτό τον τρόπο συνέχεια στη διαδικτυακή επαφή τους…

ΩΡΑ 15.10…
Τελικά τα όσα σχολιάσαμε πριν λίγο έγιναν πραγματικότητα αφού σε χρόνο… dt οι φίλοι του π. Χριστόφιλου δημιούργησαν στο Facebook ομάδα με τίτλο ΟΧΙ στην απόφαση απομάκρυνσης από το Facebook του Πατέρα Χριστόφιλου…
Ήδη η ομάδα έχει 340 φίλους που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο ενώ ξεχωρίζει μια ανάρτηση από φίλη του ιερέα που αναφέρει τα παρακάτω:
«Σεβασμιότατε Μητροπολίτη κκ Χρυσόστομε,
Αναφορικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σε σχέση με την αναστολή λειτουργίας της σελίδας του πατέρα Χριστόφιλου Γεωργόπουλο στο facebook.
Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο που μου δώσατε και που με ακούσατε.
Προσπαθώ να κατανοήσω τη θέση σας (δεν επιτρέπεται σε κανέναν ιερέα της μητρόπολής σας να έχει facebook) αλλά πραγματικά δε μπορώ.
Η Ορθοδοξία μας δέχεται επιθέσεις από παντού πράγμα που είμαι σίγουρη ότι γνωρίζετε πολύ καλά. Από τη Ρωμαϊκή εκκλησία μέχρι την τελευταία αίρεση, όλοι προσπαθούν να μας εξαφανίσουν.
Οι άνθρωποι απομακρύνονται από την εκκλησία και από τον Χριστό μας.
Ναι, αγαπητέ σεβασμιότατε, σίγουρα το Ευαγγέλιο είναι αυτό που μας κρατάει κοντά στον Χριστό μας αλλά είναι τόσο κακό να μας βοηθήσει κι ένας ιερέας;
Αυτός δεν είναι ο σκοπός όλων των ιερωμένων; Να μας δείχνουν το δρόμο προς τον Κύριό μας;
Σας θερμοπαρακαλώ να ανακαλέσετε την απόφασή σας γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι.
Αν χρειαστεί ζητήστε τη βοήθεια κάποιου να ελέγξει τη σελίδα του πατέρα Χριστόφιλου και αν βρεθεί ένοχος έστω και μιας απρεπούς ανάρτησης, τότε εγώ θα είμαι η πρώτη που θα ζητήσω να κλείσει.
Δώστε μία ευκαιρία σε έναν χαρισματικό ιερέα που πραγματικά αγωνίζεται να φέρει στην εκκλησία περισσότερο κόσμο. Είναι κρίμα να του κόβετε τα φτερά και μαζί και τις ελπίδες τόσων ανθρώπων που έχουν βρει παρηγοριά στα λόγια του. Καλό Πάσχα.»

ΩΡΑ 16.30…
Τα νεότερα που υπάρχουν όσον αφορά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την εντολή κλεισίματος της σελίδας του π. Χριστόφιλου αναφέρουν ότι προετοιμάζεται… συλλαλητήριο την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου στον Άγιο Γεώργιο Κρεστένων. Πρόκειται για την εκκλησία που λειτουργεί ο π. Χριστόφιλος και όπως μπορείτε να δείτε και στη σχετική φωτο το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί με σκοπό όχι την διαμαρτυρία αλλά την στήριξη και την ένδειξη αγάπης προς το πρόσωπο του ιερέα από τους φίλους του…
ΩΡΑ 17:10
Το Προφίλ του πατέρα Χριστόφιλου Γεωργόπουλου εσβησε οριστικά.
Το κείμενο είχε αναλύσει το patris News και η ηλειακή εφημερίδα


                     Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Με αφορμή δημοσιεύματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με την 
απαγόρευση στον κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας π. Χριστόφιλο Γεωργόπουλο να διατηρεί σελίδα κοινωνικής δικτυώσεως (facebook) επιθυμούμε να γίνουν γνωστά τα εξής
1. Το Διαδίκτυο, όπως και ὅλα τά μέσα του τεχνικού πολιτισμού, είναι καλό και Ωφέλιμο, εφ’ όσον χρησιμοποιείται σωστά και για καλούς σκοπούς. Αντίθετα μπορεί να προκαλέσει φοβερή ζημιά και σκανδαλισμό, εφ’ όσον χρησιμοποιείται κατά τρόπο ανάρμοστο ἠ και προκλητικό. Εάν αυτό είναι μία γενική αρχή, πολύ περισσότερο ισχύει για τους κληρικούς, των οποίων η παρουσία και οι ενέργειες πρέπει να παραδειγματίζουν και να οικοδομούν και όχι να σκανδαλίζουν και να γκρεμίζουν.2. Βλέποντας την σελίδα του ως άνω κληρικού και διαβάζοντας δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την απήχησή της σε θαυμάστριες και θαυμαστές, θεωρούμε ότι το περιεχόμενο της σελίδας αυτής και το επίπεδο της επικοινωνίας με τους φίλους της απάδει στην ιδιότητα του κληρικού και δή του μοναχού και προκαλεί πνευματικούς κινδύνους και ψυχική βλάβη και στον ίδιο και στους αναγνώστες του.

Γι’ αυτό και του εζητήσαμε να την καταργήσει. Να σημειωθεί ότι τούτο γίνεται για δεύτερη φορά. Πρό μηνών, μετά από παράπονα οικογενειάρχου για την αρνητική χρήση του facebook υπό του συγκεκριμένου κληρικού, του συστήσαμε να κλείσει την σελίδα του. Δυστυχῶς, παρά την υπόσχεσή του, συνέχισε και διηύρυνε τη διαδικτυακή δράση του.
3. Δεδομένου ότι είναι η πρώτη περίπτωση κληρικού της Μητροπόλεώς μας, που έχει εκτεθεί στο διαδίκτυο, παρ’ ότι προφορικώς έχουμε επιστήσει την προσοχή των ιερέων μας σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου, θα προβούμε στην ἐκδοση ειδικής εγκυκλίου, με την οποία θα ορίζουμε τα δέοντα.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια