Η ανοιχτή επιστολή bloggers για αποκλεισμό ιστολογίου στο Δ.Σ. Τριφυλίας


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, 
Τον τελευταίο καιρό, έχει παρατηρηθεί το θλιβερό – κατ’ εμάς – φαινόμενο, αποκλεισμού στην λήψη προσκλήσεων για τα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Τριφυλίας, ενός συνάδελφου Blogger.
Πρόκειται για το Blog με την επωνυμία “Kopanaki News”με ΕΠΩΝΥΜΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ τον αγαπητό και φίλο Δημήτρη Γιαννόπουλο.
Το πρόσωπο που με εντολή του –η οποία σημειωτέων αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – απόκλεισε από την αποστολή προσκλήσεων το Kopanaki News είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μπασδάνης. Αποκλεισμός Απαράδεκτος, Άδικος και Προκλητικός!
Αποκλεισμός ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας σύμφωνα με το Άρθρο 5, Δημοσιότητα των συνεδριάσεων, Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών και την Παράγραφο 3.
Στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και με την Παράγραφο 8. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξασφαλίζει στους δημότες πλήρη πληροφόρηση για τα, κάθε είδους, προβλήματα της περιφέρειας του, καθώς και για τη δραστηριότητα του, αναφορικά με την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων αυτών.
Αποκλεισμός, με πρόφαση – όπως έχει παραδεχτεί σε εμένα προσωπικά o κ. Πρόεδρος – την απρεπή δημόσια συμπεριφορά του κ. Δημήτρη Γιαννόπουλου μέσω του Blog του Kopanaki News, προς το πρόσωπο του.
Δεν μας απασχολεί και δεν μας ενδιαφέρει τι ακριβώς υπάρχει σε διαπροσωπικό επίπεδο ανάμεσα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπασδάνη και στον Δημήτρη Γιαννόπουλο ο οποίος τυγχάνει φίλος μας. 
Πρόκειται για ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ και αυτή την στιγμή, τον κρίνουμε αποκλειστικά και μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Ο κύριος Μπασδάνης ως πρόσωπο και ξεχωριστή προσωπικότητα, στην προσωπική και ιδιωτική ζωή του και συμπεριφορά, έχει το δικαίωμα να κάνει όποιες επιλογές θέλει και να έχει και να εκδηλώνει όποιες προτιμήσεις και συμπάθειες ο ίδιος θέλει.
Ως Πρόεδρος όμως του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να σέβεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο!
Ποιος του έδωσε το δικαίωμα προσωπικών επιλογών και ιδιοτελών πολιτικών αποφάσεων αποκλεισμού στην Ενημέρωση των πολιτών; Κανένας δεν του έδωσε αυτό το δικαίωμα και είναι Υποχρέωσή του να σέβεται το θεσμό που εκπροσωπεί, να σέβεται το Δημοτικό Συμβούλιο και να σέβεται το δικαίωμα των πολιτών στην Ενημέρωση!
Αυτό που μας ενοχλεί και μας εξοργίζει αλλά ταυτόχρονα και μας οδηγεί σε αυτήν την ανοικτή δημόσια επιστολή προς εσάς αλλά και προς το Δημοτικό Συμβούλιο (η οποία αναρτάται από το πρωί Δευτέρας –ημέρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας - στα blogs τα οποία εκπροσωπούμε) είναι ο αποκλεισμός του Kopanaki News από την αποστολή προσκλήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Προσκλήσεις για συνεδριάσεις που είναι Ανοιχτές και Δημόσιες και οι πολίτες πρέπει να Ενημερώνονται για αυτές!
Το ότι στην συνέχεια με ...έξωθεν παρέμβαση, απεστάλη το ΔΤ στο Kopanakinews, δεν αλλάζει την ουσία του προβλήματος. 
Πιθανόν ο κ. Μπασδάνης να θεωρεί ιδιωτική επιχείρησή του το Δημοτικό Συμβούλιο και με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΛΗ απέκλεισε την λήψη των ενημερώσεων και θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου το blog Kopanaki News, το οποίο είναι και γνωστό και επώνυμο! 
Blog το οποίο δηλώνει ανελλιπώς την παρουσία του από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Νέου Δήμου Τριφυλίας σε σχέση με τα υπόλοιπα Τριφυλιακά blog τα οποία παρευρισκόμαστε.
Ούτε αυτό δεν σεβάστηκε ο Αξιότιμος κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Σας δηλώνουμε ότι οι bloggers της Τριφυλίας αντιτιθέμεθα σθεναρά σε αυτήν την απαράδεκτη αδικία και προκλητική συμπεριφορά του κ. Προέδρου για τον αποκλεισμό του Κopanaki News.
Δια του λόγου του αληθές σας αναφέρουμε τα E-mail που ήταν παραλήπτες για την σημερινή 8η και 9η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 
Ζ Η Τ Ο Υ Μ Ε

1. Από εσάς κ. Δήμαρχε να τοποθετηθείτε επί του θέματος 
2. Την τοποθέτηση (εκτός του κ. Δημάρχου) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ των Επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Σωτηρόπουλου και Κουκούμη για το θέμα που θίγουμε καθώς αν το επιθυμούν και τοποθέτηση όσων Δημοτικών Συμβούλων θέλουν (ανεξαρτήτου παρατάξεως)
3. Την άμεση άρση του αποκλεισμού του Kopanaki News σε ότι αφορά τις ενημερώσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
4. Την Δημόσια Συγνώμη του κ.Μπασδάνη για το πολιτικό ατόπημα στο οποίο έπεσε και αποτελεί ευθέως φίμωση στην ενημέρωση αναγνωστών του Blog Kopanaki News. Γιατι ακόμα και ένας να διαβάζει Kopanaki News και να μην διαβάζει κανένα άλλο blog, έχει αναφαίρετο δικαίωμα να ενημερωθεί. 
5. Σε περίπτωση που το αίτημα για άρση του αποκλεισμού απορριφθεί από τον κ. Πρόεδρο και δεν ζητήσει Δημόσια Συγγνώμη, ζητούμε από εσάς κ. Δήμαρχε να δώσετε ρητή εντολή ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα blog να ενημερώνονται το ίδιο άμεσα και ισότιμα χωρίς κανέναν απολύτως αποκλεισμό.
Δηλώνουμε δε ότι θα παραμείνουμε να ακούσουμε με προσοχή τις τοποθετήσεις σας για το θέμα που θίγουμε και αμέσως μετά, θα αποχωρήσουμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αναλόγως των τοποθετήσεων και όσων ισχυριστεί ή όχι ο κ. Πρόεδρος, θα εξετάσουμε συλλογικά και συνολικά τη στάση μας και τη θέση μας, έναντι του Προέδρου, του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου και του Δήμου Τριφυλίας με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην δημοσιεύουμε τίποτα στο εξής από όλα όσα μας στέλνει ο Δήμος αλλά να βάλουμε μαύρο φόντο πάνω από το Δημαρχείο της έδρας για διαμαρτυρία μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία και η ίδια η Δημοκρατία στην Ενημέρωση των πολιτών από όλα – ΟΛΑ – τα blogs!
Η ΦΙΜΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. 
Η ΕΝΗΜEΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Η παρούσα ανοικτή επιστολή θα αναρτηθεί και στα ιστολόγια που εκπροσωπούμε.
Share on Google Plus

About kyparissiotis