google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Απολογισμός, ευχαριστίες και αποχαιρετισμός της Γ. Χριστοδούλου

Απολογισμός, ευχαριστίες και αποχαιρετισμός της Γ. Χριστοδούλου

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους και μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, της οποίας είχα την τιμή να ηγηθώ  επί δύο θητείες . Ευχαριστώ θερμά όλους για την αγαστή συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια  και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου.  Ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης και είχα την τιμή να με εκλέξουν πρόεδρό  επί δυο θητείες. Στη τελευταία μας Γενική Συνέλευση, όπου έλαβαν χώρα αρχαιρεσίες,  ανακοίνωσα την απόφαση μου να αποχωρήσω από την διεκδίκηση της προεδρίας . Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε εν μια νυκτί αλλά ήταν αποτέλεσμα σκέψης των τελευταίων μηνών. Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο και σε κανέναν δεν ανήκει η «καρέκλα». Τα πρόσωπα στις διάφορες ηγετικές θέσεις  πρέπει να αλλάζουν και να δίνεται η ευκαιρία σε άλλους να αποδείξουν ότι αξίζουν  να τους εμπιστεύονται, πόσο μάλλον στη δική μας Ένωση που και άξιοι και ικανοί συνάδελφοι, ευτυχώς, υπάρχουν. Δεν μπορώ όμως να παραλείψω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου που ομόφωνα δεν αποδέχτηκαν την απόφασή μου αυτή και επέμεναν να παραμείνω. Με συνεκίνησαν βαθύτατα και τους ευγνωμονώ γι’ αυτό διότι η καταξίωση μου στα μάτια των συναδέλφων είναι η καλύτερη επιβράβευση για τον κόπο μου τόσα χρόνια.
Κάνοντας ένα απολογισμό της μέχρι τώρα δραστηριότητας του απερχόμενου ΔΣ οφείλω να σημειώσω τα πιο δυνατά μας σημεία και αυτά είναι τα εξής :

1.    Έκδοση δίγλωσσου έντυπου υλικού που διανεμήθηκε σε εκθέσεις , συνέδρια, ημερίδες και από τις κατά τόπους ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
2.    Δημιουργία δυναμικής ιστοσελίδας (www.messiniahotels.gr) με πληροφορίες για την περιοχή και τα μέλη μας.
3.    Συμμετοχή σε εκθέσεις εξωτερικού (Λονδίνο, Βερολίνο, Μιλάνο, Μόσχα) και εσωτερικού (Αθήνα, Θεσσαλονίκη , Πάτρα)
4.    Διοργάνωση ημερίδων με θέματα όπως ανάδειξη τοπικών προϊόντων, καλλιέργεια τουριστικής συνείδησης,  θέματα υγείας και ασφάλειας, σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού.
5.    Παρεμβάσεις για θέματα καθαριότητας, για την παράνομη ρήψη αποβλήτων και την παράνομη λήψη άμμου στον Αρκαδικό ποταμό, για προβλήματα οδοποιίας και πρόσβασης , για το θέμα του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, για επιδοτούμενα προγράμματα, για φορολογικά θέματα, για ζητήματα δανειοδοτήσεων, για τον πολιτισμό και αθλητισμό, για τον τεχνητό ύφαλο Κυπαρισσίας.
6.    Σεμινάρια για επιμόρφωση υπαλλήλων και ιδιοκτητών για την παροχή υπηρεσιών
7.    Συνεχής παρουσία και παρεμβάσεις σε εκδηλώσεις και ημερίδες που διοργανώθηκαν από Περιφέρεια και Επιμελητήρια και το Δήμο και άλλους φορείς
8.    Προβολή της περιοχής από τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια. Φιλοξενία και εκδηλώσεις για τον σκοπό αυτό.
9.    Συμμετοχή προέδρου σε διάφορες επιτροπές  του Δήμου (Διαβούλευσης και Τουρισμού)
10. Συνεργασία με όλους τους συλλόγους όπου ζητήθηκε
11. Ως τελευταία δραστηριότητα του απερχόμενου ΔΣ είναι η χορηγία ιματισμού  στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Τα μέλη της Ένωσης μας πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου είναι άρρηκτα δεμένη με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής  και δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για αυτήν.  

            Θέλω να πιστεύω ότι η όλη πορεία του απερχόμενου  ΔΣ  έως την ημέρα των προσφάτων αρχαιρεσιών στέφθηκε με επιτυχία. Δεν καθησυχάσαμε , δεν αποδεχτήκαμε εύκολα θέματα που μας επιβλήθηκαν από την πολιτεία θίγοντας τα συμφέροντά μας, δεν αρνούμαστε όμως και τυχόν λάθη.
Λυπάμαι μόνο που κατά τη λήξη της θητείας μας  με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας  δεν μας κάλεσε σε συζήτηση προκειμένου να εξετάσουμε την προοπτική συνένωσης των δύο Ενώσεων. Είναι σε όλους γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν συζητήσεις από τους εκπροσώπους των δύο Ενώσεων για συνένωση αφού κατά κοινή ομολογία είναι πολύ άσχημη αυτή η εικόνα προς τα έξω. Προκαλείται σύγχυση στους εν δυνάμει επισκέπτες σχετικά με τον προορισμό και τα όρια του και δημιουργείται η εντύπωση  ότι έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα ενώ στην πραγματικότητα είμαστε όλοι κάτοικοι στο ίδιο σπίτι, το οποίο πρέπει να το διαφυλάξουμε γερό αλλιώς θα πέσει να μας πλακώσει!  Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε εχθροί αλλά συνεργάτες . Σε καμία περίπτωση οι ηγετικές καρέκλες δεν ανήκουν επ αορίστου σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Λυπάμαι πολύ που δεν προσκληθήκαμε στις συζητήσεις που προηγήθηκαν των εκλογών της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, πολύ περισσότερο που μάθαμε ότι είχαμε προσκληθεί κιόλας …και ακόμα περισσότερο λυπάμαι που δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε έστω και τηλεφωνικά μαζί τους…  Εύχομαι κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε και να πορευτούμε όλοι μαζί !
Κλείνοντας θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους συναδέλφους και το νέο ΔΣ ότι θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό τους και θα συνδράμω με όλες τις δυνάμεις μου την προσπάθεια , τους στόχους και τους σκοπούς του!
Καλό κουράγιο, έμπνευση και όραμα!

ΣΧΟΛΙΟ: Η Γεωργία Χριστοδούλου, ιδιοκτήτρια της οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης «Απόλλων» στην Κυπαρισσία, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και συντόνισε με επιτυχία, δράσεις και πρωτοβουλίες για την προβολή και ανάδειξη της Τριφυλίας ως τουριστικού προορισμού υψηλών προδιαγραφών με στόχο την τουριστική ανάπτυξης μιας δυναμικής περιοχής, η οποία, δυστυχώς, με ευθύνες πολλών παραγόντων παραμένει αναξιοποίητη. Η πρότασή της για συνένωση της τοπικής Ένωσης με εκείνη των ξενοδόχων της Μεσσηνίας είναι ασφαλώς σωστή, ωστόσο και η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, κινείται ουσιαστικά χωρίς σχέδιο και όραμα, ως συνδιαχειριστής φορέας της τοπικής μιζέριας. Είναι βέβαιο ότι ο δρόμος για μια τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της θα είναι μακρύς και δύσκολος, σε μια εποχή όπου η ανταγωνιστικότητά της και τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά απέχουν παρασάγγας από τις απαιτήσεις της «αγοράς». Απαιτείται ποιότητα, όραμα, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων σύμφωνα με τους κανόνες τους τουριστικού μάρκετινγκ και τις απαιτήσεις της αγοράς. Αυτό το γνωρίζει η Γεωργία Χριστοδούλου που προσπάθησε με ζήλο και ανιδιοτέλεια να δώσει ταυτότητα και προοπτική στον Τριφυλιακό τουρισμό. Και είναι κρίμα που αποχωρεί σε μια στιγμή «κρίσιμη» και για τον τουρισμό και για την Τριφυλία. Ελπίζω ο διάδοχός της Κώστας Αγγελόπουλος, να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της περιοχής και να βάλει τη δική του σφραγίδα στις προσπάθειες για την παραπέρα τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη