google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Καταρρέει ο μόλος στο λιμάνι της Κυπαρισσίας- Θα το επισκεφθεί να το καμαρώσει ο Στυλιανίδης λένε οι αλιείς

Καταρρέει ο μόλος στο λιμάνι της Κυπαρισσίας- Θα το επισκεφθεί να το καμαρώσει ο Στυλιανίδης λένε οι αλιείς

ΣΤΟ βρόντο πήγαν δεκάδες εκατομμύρια καθώς έτοιμος να κατακερματιστεί παραμένει ο προσήνεμος μόλος του λιμανιού της Κυπαρισσίας, στο σημείο επαφής μεταξύ του παλιού και καινούργιου τμήματος καθώς οι θαλασσοταραχές της 10ης Ιανουαρίου και όσες ακολούθησαν ξεθεμελίωσαν τμήμα του μόλου με την κατάσταση να βρίσκει το έργο σε οριακή κατάσταση.  Οι αλιείς μάλιστα θεωρούν θέμα χρόνου να καταρρεύσει το αποκολλημένο τμήμα του νέου προσήνεμου μόλου. 
Το συγκεκριμένο τμήμα είναι μετέωρο έχοντας πάρει επικίνδυνο τροπή καθώς θα καταρρεύσει προς την εσωτερική πλευρά του λιμανιού ενώ η κύρια θεμελίωση έχει υποσκαφεί με αποτέλεσμα τα κύματα να βρίσκουν διέξοδο στο κυρίως χώρο του λιμανιού. Σοβαρές ζημίες έχει υποστεί το εσωτερικό κρηπίδωμα του λιμανιού καθιστώντας αδύνατη την διέλευση με τα πόδια, αλλά ζημίες έχουν υποστεί τόσο οι κολόνες φωτισμού, μαζί με το δίκτυο ύδρευσης και πυρόσβεσης παρότι οι αλιείς πληρώνουν τέλη ελλημενισμούί.
Η ρηγμάτωση στο κεντρικό σημείο του παλιού προσήνεμου μόλου, είναι εμφανής δείχνοντας ότι το έργο είναι στον αέρα και δεν υπάρχει σημείο επαφής με την εξωτερική προστασία να είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτη.. Οι αλιείς αλλά κυρίως οι πολίτες που το επισκέπτονται βρίσκονται σε απόγνωση για την υφιστάμενη κατάσταση καθώς ερωτούν πως το μεγάλο σκάνδαλο του λιμανιού δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα μετά την έγκριση επειγόντων εργασιών από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί πριν το Πάσχα και τώρα το ερώτημα των αλιέων είναι αν την Παρασκευή που θα έρθει στην Κυπαρισσία για επίσκεψη οι τοπικοί άρχοντες θα τολμήσουν να τον σύρουν...στο λιμάνι για να απολαύσει το έργο που είναι ανύπαρκτο. Ιδού το ερώτημα.

1 Σχόλια

Νεότερη Παλαιότερη