google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ για την αντιμετώπιση των περιοχών στη Τριφυλία που επλήγησαν πρόσφατα από την σφοδρή χαλαζόπτωση, πρότεινε με δηλώσεις του στην εκπομπή 'Αγροτική Ενημέρωση' του Ράδιο Κυπαρισσία, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος. Αρχικά σημείωσε ότι το φαινόμενο ήταν συχνό με διαφορετική ένταση ανά περιοχή καθώς η χαλαζόπτωση συνοδεύτηκε με πτώση καρπού οπότε οι ελαιοπαραγωγοί αρχικά οφείλουν να εξετάσουν τις εκδορές που παραμονεύουν στον καρπό δεδομένου ότι επιτυγχάνεται η δημιουργία βακτηρίων και συχνά συνοδεύεται από την ύπαρξη όγκων στους βλαστούς του δέντρου όπως έχουν δείξει εργαστηριακά αποτελέσματα.
 Συνέστησε στους παραγωγούς να προχωρήσουν άμεσα σε ψεκασμούς με χαλκούχα σκευάσματα προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τυχόν προβλήματα αλλά κυρίως να ζητούν αναλυτικές οδηγίες στους κατά τόπους γεωπόνους ιδιώτες ή στην υπηρεσία. Ζήτησε παράλληλα να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα οι καλλιεργητές θερμοκηπίων με την μεταφύτευση νεαρών φυτών καθώς σε αυτή την περίπτωση το κύριο βάρος επικεντρώνεται στην συστηματική καλλιεργητική φροντίδα ώστε να μην υπάρχει υγρασία στο χώρο φύτευσης μαζί με σωστή δοσολογία με τις απαραίτητες τρινερού ώστε να επιτυγχάνεται η καρπόδεση σε επόμενο στάδιο απαλλαγμένη από φυτοπαθογόνους οργανισμούς. Τέλος τα θερμοκήπια οφείλουν εκτός από τα συστήματα θέρμανσης να έχουν πλήρη στεγανότητα για απορρόφηση της υγρασίας αλλά και ρύθμιση της θερμοκρασίας σε ιδανικά επίπεδα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη