google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΕΚΟΨΑΝ ΠΙΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΕΚΟΨΑΝ ΠΙΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ


 Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής
Πετυχημένη από κάθε άλλη φορά ήταν η επικοινωνία της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, με τον δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια που πραγματοποιήθηκε απόψε ( Κυριακή 27/1/2013) στο ξενοδοχείο της Αθήνας STANLEY.
Σε κατάμεστη Αίθουσα παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες από τα Δ.Σ. των τριφυλιακών συλλόγων οι οποίοι έθεσαν με κάθε λεπτομέρεια τα θέματα που απασχολούν την περιοχή τους ο καθένας για να πάρουν ανάλογες απαντήσεις.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ
Πρέπει να χαρακτηριστεί ως σπουδαία η κίνηση της Ομοσπονδίας και του προέδρου της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΟΥΤΟΥ καθώς και του Γ.Γ. ΚΩΣΤΑ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ και των άλλων μελών του Δ.Σ. να καλούν τον δήμαρχο σε ετήσια βάση να παρουσιάζει τον απολογισμό και να ακούει και να καταγράφει τα προβλήματα του δήμου.
Με το ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. ΚΟΛΛΙΑΣ αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα προβλήματα που έλαβαν χώρα στην περιοχή της Τριφυλίας, όπως η υποβάθμιση του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και η κατάργηση των εφορειών στους Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Κυπαρισσία, του ΙΚΑ στους Γαργαλιάνους και Φιλιατρά, και ειρηνοδικείο στα Φιλιατρά.
Για να μπορέσει μερικώς να εξυπηρετήσει τον πολίτη είπε ο κ. Δήμαρχος, σε απλά θέματα εφορείας προσφέρθηκε ο δήμος να καταρτίσει γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών με έξοδα του δήμου.
Για το νοσοκομείο ανάφερε ότι ο δήμος δεν είχε δικαιοδοσία και έκανε κάθε προσπάθεια που περνούσε από το χέρι του για να αποφευχθεί η υποβάθμιση.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του ο δήμαρχος τόνισε ότι η επικοινωνία με τον απόδημο είναι μια τονωτική ένεση, γιατί εισπράττει μια ανιδιοτελή αγάπη για τα χωριά μας , η οποία έχει μέσα της το στοιχείο της προσφοράς και μόνο, γιατί πολλές φορές εμείς εκεί κάτω χάνουμε το στοιχείο της αλληλεγγύης και της πατριωτοσύνης.
Η συνάντηση μου μαζί σας αυξάνει την πεποίθησή μου για παραγωγή έργου με το δεδομένο ότι η Καποδηστριακοί δήμοι αύξησαν τα προβλήματα λόγω πολλαπλών τοπικών σχηματισμών και αν παραμένει κάποια εστία δημιουργίας είναι το πατριωτικό αίσθημα. Μπορούμε να συνεισφέρομαι πολλά μέσα από διαδικασίες αλληλεγγύης, γνωρίζοντας ότι ευπατρίδες σχεδόν έχουν εκλείψει από τον δήμο μας.
Στη συνέχεια τόνισε ότι σκέψη του δήμου είναι το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας να ονομαστεί ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΕΙΟ προς τιμή του ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ, όπως έχει γίνει κάτι ανάλογο και στα Φιλιατρά που έχουν ονομαστεί ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ , και ΒΕΡΑΚΕΙΟ και στους Γαργαλιάνους η ΜΠΡΗΣΤΕΙΟΣ βιβλιοθήκη, κλπ..
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα καθημερινά προβλήματα του δήμου όπως την αδυναμία να καλύψει ο δήμος την θέρμανση στα σχολεία, τη σίτιση στους παιδικούς σταθμούς, λόγω έλλειψης πόρων επειδή τα έσοδα του δήμου έχουν μειωθεί έως και 60%.
Έκανε έκκληση ο δήμαρχος στους συλλόγους να ξαναγίνουν χορηγοί στα χωρία τους όπως παλιά .
Ζήτησε να χαραχθεί μια κοινοί πορεία με τους συλλόγους για να έχουμε αποτέλεσμα.
Για το νοσοκομείο ανάφερε ότι, αποτελεί για αυτόν Casus belli, άντε να συγχωρήσουμε την λογική των αριθμών, δεν μπορεί όμως στην λογική των αριθμών να μην υπερασπιστούμε το στοιχειώδες κοινωνικό δικαίωμα που υπάρχει στην περιοχή για να έχει μια δευτεροβάθμια περίθαλψη που παρέχει το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στους πολίτες.
Οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης είναι ότι δεν καταργείται και θα λειτουργεί κανονικά, ωστόσο τα συμπτώματα που παρουσιάζονται όπως η κατάργηση της αυτοτέλειας του, και η ενοποίηση του με της Καλαμάτας που πλέον λέγεται ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, η ενοποίηση των οργανισμών που πρόκειται να γίνει, οι τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα και ιατρικό προσωπικό, μας φοβίζουν και είμαστε σε εγρήγορση.
Το νοσοκομείο έχει τον σπουδαιότερο ρόλο για την ανάπτυξη στην περιοχή, γιατί αξιοποιείται στον τουρισμό και σε κάθε δραστηριότητα καλύπτοντας ακόμα και με τεχνητό νεφρό τους ασθενής, γι αυτό θα στηρίξουμε με κάθε μέσο την ύπαρξη του.

Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι αναφέρθηκαν σε πολλαπλά προβλήματα στις περιοχές τους που κυρίως ήταν ο ηλεκτροφωτισμός, η ύδρευση, η αποχέτευση, και οι δρόμοι.
Στη συνέχεια ο δήμαρχος έδωσε απαντήσεις προσπαθώντας να καλύψει κάθε ερώτημα. Πρέπει να τονιστεί ότι έγιναν προτάσεις στο δήμαρχο σημαντικές από τους παρευρισκόμενους για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δήμου, του Νοσοκομείου και της γύρο περιοχής. Χαρακτηριστική είναι η πρόταση του Βασίλη Ματσινόπουλου για δημιουργία κέντρου ανεμοπτέρυσης στο όρος ψυχρό..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη