google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Οι ελλείψεις στο Κ.Υ Γαργαλιάνων και η ΔΕΥΑΚΥ στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Οι ελλείψεις στο Κ.Υ Γαργαλιάνων και η ΔΕΥΑΚΥ στο Δ.Σ. Τριφυλίας

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚΥ έθιξαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης όπως ο κ. Μπακούρος στο πρόσφατο Δ.Σ. Τριφυλίας λέγοντας ότι "υπάρχουν δημότες στην ορεινή Τριφυλία που διερωτώνται πότε θα πληρώσουν ύδρευση, ενώ αρκετές φορές απεμπολείται το έσοδο του νερού".
Υπενθύμισε ότι "στο Δήμο δεν έχουμε ισχυρή Δημοτική αρχή για να ανταποκριθεί στα προβλήματα των καιρών καθώς ακόμα δεν έχουμε βρει τον βηματισμό που μας χρειάζεται για να αλλάξουμε...".
Ο Γιάννης Καλκαβούρας άσκησε κριτική για το χώρο της υγείας λέγοντας ότι "η πρωτοβάθμια περίθαλψη οδηγείται σε κλείσιμο" μεταφέροντας ότι "στο Κ.Υ Γαργαλιάνων απαξιώνεται ο θεσμός με  τα αναλώσιμα που δεν υπάρχουν, η χρηματοδότησή του είναι ανύπαρκτη ενώ το κενό αναπληρώνουν δύο Σύλλογοι που συγκεντρώνουν χρήματα ώστε να δώσουν στο κέντρο υγείας υλικά οδηγώντας τη περιοχή σε χαοτική κατάσταση". Επίσης επισήμανε ότι "η περιοχή οδηγείται σε μαρασμό με την απουσία παθολόγου η οποία αναπληρώνεται με αποσπάσεις οι οποίες δεν λύνουν το πρόβλημα, ενώ η αναμονή πολιτών για ώρες χωρίς να μπορούν τελικά να συνταγογραφήσουν καθώς κάθε συνταγή απαιτεί την ανάλογη ειδικότητα" εκφράζοντας την αγωνία του για το μεγάλο κενό.
Μίλησε για ανύπαρκτη περιφερειακή ανάπτυξη ζητώντας πλήρη ενημέρωση του Δήμου για την κατάσταση που επικρατεί ώστε να δοθεί λύση λέγοντας ότι "πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ αλλά κυρίως ο Δήμος μας με τον δεύτερο πληθυσμό στο Νομό μας αποτελεί αποπαίδι" ζητώντας επίσκεψη στον υπουργό Υγείας ώστε να μην τρέχουμε...τελευταία στιγμή, ενώ μίλησε για απαξίωση θεσμών. Έθεσε επίσης το θέμα κατανομής υπαλλήλων για την πολιτική προστασία αλλά και τους ηλεκτρολόγους του Δήμου, ζητώντας ισόρροπη κατανομή εργασιών σε όλο το φάσμα του Δήμου, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι ελλείψεις να είναι ορατές σε όλους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη