google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Διανομή αγαθών σε πολύτεκνους Τριφυλίας και το..Μνημόνιο

Διανομή αγαθών σε πολύτεκνους Τριφυλίας και το..Μνημόνιο

Αυτές τις ημέρες γίνεται η παραλαβή της δωρεάν βοήθειας τροφίμων προς τις πολύτεκνες οικογένειες για το έτος 2012. Οι δικαιούχοι για να τα παραλάβουν πρέπει απαραίτητα: 
 Α. Να έχουν Θεωρήσει την πολυτεκνική τους ταυτότητα για το έτος 2012. Β. Να φέρουν στο σύλλογο επικυρωμένη φωτοτυπία του εκκαθαριστικού του 2012. Παρά την οικονομική κρίση, φέτος οι ποσότητες που πρόκειται να διανεμηθούν είναι κατά 50% και παρα-πάνω μειωμένες από τις αντίστοιχες περσινές. Στον πίνακα φαίνεται καθαρά η μείωση (με εξαίρεση το ελαιόλαδο που πέρσι δεν είχε δοθεί.) Είναι κι αυτό ένα ακόμα δείγμα της κοινωνικής αναλγησίας όλων αυτών που αποφασίζουν για τις τύχες των λαών. Παίρνουν και το τελευταίο απόθεμα που μπορεί να είχε η κάθε φτωχή οικογένεια, μέσα από φόρους και χαράτσια, αφού δεν αναγνωρίζουν πλέον το οικογενειακό βάρος και το θεωρούν εισόδημα και το φορολογούν.
 Είναι τόση η αναλγησία που στην παράγραφο Β. 1. Α. του μνημονίου (NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4093/2012) προβλέπεται: «Οι διατάξεις των άρθρων 1 του ν. 91/1943 (Α’ 129), 1 και 2 του ν.δ. 99/1974 (Α’ 295) και της παρ. 19 του άρθρου 4 του ν. 3513/2006 (Α’ 265) παύουν να ισχύουν για όσους από τα αναφερόμενα σε αυτές πρόσωπα αποκτούν για πρώτη φορά την ιδιότητα του Βουλευτή ή του Δημάρχου, από την επομένη της ημερομηνίας έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου. Τα πρόσωπα αυτά ασφαλίζονται για κύρια σύνταξη, πρόσθετη ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη, στους φορείς που ασφαλίζονταν πριν την εκλογή τους στα αξιώματα αυτά και ο χρόνος της θητείας τους λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στους φορείς αυτούς.» Αυτό σημαίνει ότι ένας βουλευτής ακόμα και σήμερα με μια τετραετή θητεία θα πάρει τη βουλευτική σύνταξη (εξασφάλισαν και δεν αλλάζει το προηγούμενο καθεστώς) ενώ αντίθετα για τις πολύτεκνες οικογένειες επιβάλλεται τιμωρία αναδρομικά για τα παιδιά. Πέρα από κάθε λογική (αν υπάρχει λογική σήμερα) και εξευτελισμού του Συντάγματος της χώρας (αν υπάρχει χώρα).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη