google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Εμπλοκή στο Δ.Σ. Τριφυλίας με τις απίστευτες απαιτήσεις της Costa Navarino

Εμπλοκή στο Δ.Σ. Τριφυλίας με τις απίστευτες απαιτήσεις της Costa Navarino

ΕΜΠΛΟΚΗ και ερωτηματικά άφησε στο Δ.Σ. το θέμα της ημερήσιας διάταξης για τη μείωση τελών στο Δήμο και το χαρακτηρισμό της ως εποχική επιχείρηση παρότι είναι τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς με δήλωσή της η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. που διαχειρίζεται την Costa Navarino ζήτησε να αναπροσαρμοστεί η αποπληρωμή τελών που αντιστοιχούν στις δραστηριότητες της εταιρίας με το πρόσχημα ότι δεν λειτουργεί όλο το χρόνο.
Η κα Πανουσιοπούλου μίλησε για υποβολή αιτήματος σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 429/1976 ως εποχιακές και δεν μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση για επιχειρήσεις που λειτουργούν εντατικά για μεγάλο διάστημα του έτους και υπολειτουργούν τον υπόλοιπο χρόνο, ενώ πίστωση χρόνου για το θέμα ζήτησε ο κ. Σαμπαζιώτης συμφωνώντας με την άποψη του νόμου που διακρίνει τις εποχικές επιχειρήσεις σε πλήρη λειτουργία ή υπολειτουργία και όχι να παραμένει κλειστή με μηδαμινό λειτουργικό κόστος. Διευκρινίσεις ζήτησαν δημοτικοί σύμβουλοι για την φύση της επιχείρησης η οποία δηλώνει ότι ανοικτά μένουν τα γραφεία και το φυλάκιο.
O κ. Κουκούμης ζήτησε απόρριψη της αίτησης λόγω των νόμων που προβλέπουν την λειτουργία επιχείρησης, ενώ τέθηκαν ερωτήσεις κατά πόσον ο Δήμος εξυπηρετεί τη μονάδα κατά 9 μήνες ενώ η κα Πανουσιοπούλου εξήγησε ότι πρέπει να έχουμε καθαρή εικόνα για το θέμα ώστε να κατανοήσουμε αν λειτουργεί με τρόπο που ορίζει ο νόμος ενώ ξεκαθάρισε ότι οι τουριστικές και εποχιακές επιχειρήσεις έχουν σαφή οριοθετημένο σύνολο της υφιστάμενης νομοθεσίας, ενώ ο Δήμαρχος είπε ότι το Δ.Σ. είναι όργανο διοίκησης και θα λειτουργούμε με βάση τους κανόνες που έχουν προσδιοριστεί για τους χώρους που προσδιορίζοουν τους χώρους δραστηριότητας του χώρου λέγοντας ότι με βάση τη νομοθεσία υπάγονται υπάγονται επι μέρους χώροι που λειτουργούν ορισμένους μήνες του χρόνου. Γνωμοδότηση του ΣτΕ ορίζει ότι αν μια επιχείρηση δεν λειτουργεί μήνες του χρόνου δεν υπόκειται σε δημοτικά τέλη.
Φυσικά είναι αλήθεια ότι η navarino με αίτημα της ΤΕΜΕΣ λειτουργεί όλο το χρόνο κάνοντας ρεβεγιόν ακόμα και τις γιορτές με αποτέλεσμα να ζητείται αναπροσαρμογή τελών τα οποία είναι το ένα τρίτο του συνόλου των τελών άρα σημαίνει οικονομική αιμορραγία. Aποσσύρεται το θέμα και θα έρθει με εισήγηση του Αντιδημάρχου και της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη