google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος για τα σχολεία-Ψήφισμα για την ΔΟΥ Τριφυιας

Δεν είναι υπεύθυνος ο Δήμος για τα σχολεία-Ψήφισμα για την ΔΟΥ Τριφυιας


Ο Δήμαρχος με αφορμή δημοσιεύματα για τα σχολεία με δηλώσεις ότι ο Δήμος αδυνατεί να λειτουργήσει τα σχολεία λέγοντας ότι "δεν είναι δουλειά του να λειτουργούν τα σχολεία αλλά ευθύνη της κεντρικής εξουσίας η οποία επιβαρύνεται με το λειτουργικό κόστος ενώ η αυτοδιοίκηση το μόνο που πράττει από το υστέρημά του προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου με βάση τα ποσά που έχει στις σχολικές επιτροπές" εκτιμώντας ότι "τα σχολεία που πιπιλίζονται ως καραμέλα ότι για τα πάντα ευθύνεται ο Δήμος πρέπει να τελειώσει καθώς η κεντρική εξουσία είναι η μόνη υπεύθυνη για την βιωσιμότητα των σχολείων" για να καταλήξει ότι ο Δήμος δεν αισθάνεται ένοχος καθώς κάνει τα πάντα πέρα από τις αρμοδιότητές του για να συμβάλλει στο κενό της δημόσιας διοίκησης. Τέλος εξήγησε ότι ο Δήμος δεν θα αφήσει εκτεθειμένη την προσωπικότητα, την ευαισθησία και την αγάπη του για το Δήμο λέγοντας ότι είμαστε παρών ως αγωνιστές. Ο κ. Μερκούρης είπε ότι όλα τα ποσά για τα σχολεία είναι 95.000 ευρώ και η κατανομή των ποσών είναι αρκετά δύσκολη σε περίοδο οικονομικής κρίσης παρότι επικοινωνήσαμε με τους συλλόγους των σχολικών μονάδων.
ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Καταπέλτης για το θέμα ήταν ο κ. Κουκούμης ο οποίος ζήτησε να μην διαλυθεί η δημόσια παιδεία όταν πλέον η Τριφυλία αφαιμάζεται από υπηρεσίες ζητωντας να υπογραφεί ένα ψήφισμα και για την ΔΟΥ Κυπαρισσίας η οποία θα κλείσει από 1 Νοεμβρίου με αποτέλεσμα να διαλύεται το κοινωνικό κράτος, ενώ άσκησε κριτική για την μνημονιακή Κυβέρνηση που οδηγεί την χώρα σε τραγωδία. Για το θέμα των ΔΟΥ ο κ. Ανδρινόπουλος μίλησε για ταλαιπωρία των φορολογουμένων με αφορμή επιστολή που είχε σταλεί για στέγαση των ΔΟΥ. Τελικά ο Δήμαρχεο συμφώνησε να υπογραφεί επιστολή για διάθεση χώρων στο Δήμο σε Κυπαρισσία και Γαργαλιάνους για την λειτουργία των ΦΕΠ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη