google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

ΜΕ μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στον τοπικό πολιούχο οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν τον προστάτη τους αλλά και προστάτη των δικαστικών αρχών Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη παρουσία αρχών, φορέων και πιστών που κατέκλυσαν την πόλη στην εορτή που διεξάγεται εδώ και 2 ημέρες. Λίγο μετά τις; 10.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας και τιμίων λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Δημοτικής ενότητας με την πομπή να διέρχεται κοντά στην Μπρίσκειο Βιβλιοθήκη και να καταλήγει στο ιερό Ναό που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης για να αποδοθούν δεήσεις προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου και του ιερού κλήρου. Η πομπή ήταν ανάλογη των εθίμων που τηρούνται στη περιοχή και πλήθος κόσμου έδωσε το παρών.
Αμέσως μετά οι εκπρόσωποι του Δήμου δεξιώθηκαν για γλυκό και αναψυκτικά τους καλεσμένους στην Βιβλιοθήκη της πόλης όπου έδωσαν το παρών οι αρχές όπως ο Δήμαρχος κ. Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρινόπουλος Ευστάθιος με τον Πρόεδρο της Δ.Ε. κ. Κώστα Αβδίκο, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Μπακούρος με εκπρόσωπους από τη περιφέρεια Πελοποννήσου όπως ο κ. Μπαλαούρος, ο Αντιδήμαρχος κ. Μερκούρης και Δημοτικοί σύμβουλοι, η κα Αντωνία Μπούζα και ο διοικητής του Α.Τ. Γαργαλιάνων με αρχές του τόπου. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας σε δηλώσεις του τόνισε ότι "η γιορτή μας ενώνει για τον πολιούχο της πόλης που για εμάς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα δικαιοσύνης και ήθους στις εποχές που ζούμε" για να κάνει αναφορά στην σημασία συνέχισης τέτοιων θρησκευτικών εκδηλώσεων αλλά και την αρωγή του Δήμου στην γιορτή κάθε Δημοτικής ενότητας με σκοπό μαν τηρηθούν οι παραδόσεις του τόπου μας ενώ προέβη σε αναφορά για το ετήσιο πανηγύρι. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρινόπουλος ο οποίος εκτίμησε ότι "η πόλη γιόρτασε με κατάνυξη τον πολιούχο του μαζί με όλους τους πολίτες και αρχές του τόπου, ενώ η συμμετοχή του ιερού κλήρου ήταν το επιστέγασμα της πανηγύρεως" για να συμπληρώσει ότι "ο Δήμος Τριφυλίας έτσι και φέτος με διαφάνεια και τήρηση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται πραγματοποίησε το πανηγύρι που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια σε στεγασμένο χώρο προσελκύοντας επισκέπτες και κοινό". Φέτος στο πανηγύρι ήρθαν περίπου 80 μικροπωλητές ενώ ο κόσμος αγόρασε μόνο αναμνηστικά καθώς τα χρήματα έχουν στερέψει στα οικογενειακά εισοδήματα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη