google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ενεργοποιείται ο Δήμος Τριφυλίας για την στείρωση αδέσποτων ζώων

Ενεργοποιείται ο Δήμος Τριφυλίας για την στείρωση αδέσποτων ζώων

ΕΙΧΑΜΕ επισημάνει σε παλιότερο σχόλιό μας ότι το μεγαλύτερο θηρίο στο πλανήτη είναι ο άνθρωπος αλλά η προστασία των έμβιων όντων αποτελεί δείγμα πολιτισμού. Φαίνεται ότι μετά από πιέσεις αποδίδει καρπούς η ενεργοποίηση του Δήμου Τριφυλίας για το ζήτημα αυτό μετά τις φόλες στη πλατεία Φιλαιτρών, σε κοινοτικά διαμερίσματα παρά το γεγονός ότι οι φιλόζωοι έχουν αυξηθεί σημαντικά στο τόπο μας. 
ΣΤΟ τελευταίο Δ.Σ. α ο Δήμος θα συνδράμει στις διαδικασίες για περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, στείρωση, εμβολιασμό και επανένταξη αδέσποτων ζώων βάση της νέας Ευρωπαικής νομοθεσίας που είναι να τονίσουμε ιδιαίτερα αυστηρή. Όπως εξήγησε στην συνεδρίαση ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, με βάση τη νομοθεσία η ευθύνη για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα ανήκει στο Δήμο, με τη συνδρομή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και της Φιλοζωικής Εταιρείας. Υπογράμμισε ωστόσο «Έχουμε έρθει σε επαφή με την Κτηνιατρική Υπηρεσία και τη φιλοζωική ομάδα και με 5.000 ευρώ που μπορούμε να διαθέτουμε, θα συνδράμουμε, όπως προβλέπει ο νόμος, με ένα μέλος στην Επιτροπή η οποία θα είναι έτοιμη σύντομα», ωστόσο τέθηκαν προτάσεις για την συλλογή σε εγκεκριμένο χώρο για τα αδέσποτα ζώα καθώς σε αυτή την περίπτωση θα ενεργοποιηθούν οι εθελοντές στο Δήμο. Καιρός ήταν και θα παρακολουθούμε την υπόθεση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη