google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Επιτάχυνση για ένταξη λιμανιού Μαράθου στο ΕΠ.ΑΛ.

Επιτάχυνση για ένταξη λιμανιού Μαράθου στο ΕΠ.ΑΛ.

ΝΕΑ σύσκεψη με αφορμή τον εξορθολογισμό της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στο Μάραθο Τριφυλίας πραγματοποιήθηκε μετά από αυτοψία στην περιοχή παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλευρά, του Δημάρχου Τριφυλίας, του προέδρου της τοπικής Κοινότητας κ. Μίγγα, του προισταμένου της κτηματικής Υπηρεσίας κ. Βλάχου και του κ. συμβούλου κ. Αγγελόπουλου.
Αυτή την φορά το αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσε η επιτάχυνση διαδικασιών για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ καθώς έχει την σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Πελοποννήσου εως ότου όμως ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με το γραφείου του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Κώστα Κόλλιας επισημαίνεται σε ερώτημά μας ότι "το έργο είναι σημαντικό για τη περιοχή παρά την γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που παρουσιάστηκαν με κόστος 6,3 εκ. Ευρώ ελπίζοντας να ξεπεραστούν οι δυσκολίες για την έγκριση των αδειοδοτήσεων μέσω του υπουργείου Οικονομικών" για να υπογραμμισθεί ότι "στο θέμα εμπλέκεται η Γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας με την οποία υπάρχει ανοικτή γραμμή με σκοπό να οριοθετηθεί ο τρόπος χρήσης του λιμανιού στην Μαραθούπολη αλλά κυρίως η χερσαία ζώνη".
Μάλιστα σε τηλεφωνική μας επικοινωνίας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλευράς υπενθύμισε ότι το έργο θα περιληφθεί στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας μετά την ολοκλήρωση διαδικασιών εξομοίωσης του χερσαίας ζώνης του λιμένος, καθώς ο χρόνος είναι πολύτιμος ώστε να μην υπάρξουν σοβαρέ καθυστερήσεις στην απορρόφηση του έργου. Να σημειώσουμε ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών και τα προβλήματα λόγω θαλασσοταραχής είναι ορατά....

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη